- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Bence haplarini zaten devamli yada düzenli almiyorlar. Yada dedigin gibi geri çekilmek gibi, ovulasyon zamaninda cinsellik yasamamak gibi asil korunma olmayan sekilde güya korunuyorlar.
Birde söyle birsey var, bu konuda konu sahibi açikça diyor, bilerek çoçuk yaptim diye. Birçok kadin bunu açikça dile getirmekte istemiyor. Biliyorlar aslinda hamile kalmak ile yalnis yaptiklarini, özelikle bdv'de insanlar saldirmaya basladginda. Ondan dolayi isi "kaza" ya atiyorlar.
Ha hap sadece %98 koruyor yani istisnalar elbette olabilir fakat bdv'ye ve genel hayata baktigimizda güya kaza ile hamile kalan kadinlar o kadar çok ki, istisna disina çikiyor ve bu pek olagan birsey degil.
hapı bir gün içmeyi unutup, unutulduğunun anlaşıldığı an tekrar içmemişlerse, veya prezervatifin kullanma talimatına tam uyulmamışsa, ya da prz. patlamışsa olabilir. yoksa bence de kaza kısmına girmiyor o tür durumlar. mesela geri çekme yöntemiyle korunduğunu sanıp, hamile kalınca kaza diyenler var, tamamen bilgisizlikten, öyle bir korunma yöntemi yok ki, tamamen şansa yani.
ben de böyle düşünüyorum ama iyi eğitimli bu işleri bilmiyor diyemeyeceğim arkadaşlarımdan "ya oluyomuş böyle kazalar" diye duyduktan sonra gerçekten kazara olan kişi sayısı bu kadar çok mu diye merak etmeye başlamıştım.