• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 ve 16 yaşındaki kızlar Suriye'de cihada katılmak için evden kaçtı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281899.webp

Cihada katılmak için evden kaçtılar
Avusturya’da yaşana 15 yaşındaki Sabina Selimovic ve 16 yaşındaki Samra Kesinovic isimli iki kız arkadaş Suriye’de savaşa katılmak için evden kaçtı. Interpol iki genç kızın peşinde…

Cihada katılmak için evden kaçtılar
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

DIŞ HABERLER/milliyet.com.tr

10 Nisan’da ailelerine “Biz Suriye’deki savaşa katılmaya gidiyoruz” yazan bir not bırakan 2 genç kızın Türkiye üzerinden Suriye’ye ulaştığı belirtiliyor.

Bosna asıllı iki genç kız Suriye’de ellerinde silahla çekilmiş fotoğraflarıyla ortaya çıktı. Samra ve Sabina bir internet sitesi üzerinden paylaştıkları fotoğraflarla ailelerine durumları hakkında bilgi veriyor.

O sitede yazana bir nota göre durumlarının hayal edemeyecekleri kadar iyi olduğunu ve evlendiklerini söylüyorlar. Ayrıca notta şöyle yazıyor: “Bu zamana kadar Allah bize Viyana’da yaşama fırsatı verdi. Ancak biz artık Suriye’de olmalıyız. Allah’ bizi buraya çağırdı.”

Kızların aileleri ise şokta. Çocuklarının bir an önce bulunması ve eve dönmesi için çabalayan aileler yardım bekliyor.

İki genç kızı Suriye’ye gidip cihada katılma fikrine kimin ikna ettiği ise belli değil.

10 Nisan’da Viyana’daki evlerinden kaçan Samra ve Sabina giderken ailelerine bıraktıkları notta “Biz Suriye’ye gidiyoruz. Cennette görüşürüz.” yazmıştı.

$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281909.webp$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281911.webp$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281913.webp$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281915.webp$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281917.webp$cihada-katilmak-icin-evden-kactilar-4281919.webp

aileler için içler acısı bir durum yaa Allah kimseyi evladıyla sınamasın o cocuk yasındaki kızları evlendirip kafalarını bulandırmaları yazık olmus o kızlar şimdi neyin içinde olduklarından farkında bile değildir eminim bir iki kelime ezbere konusuyolar ama içlerinde ne anlam yükle haberlerinin bile olduklarınnı zannetmiyorum bana göre heyecan aramıslar :ssz:

kim ikna etmiş bu kızları, internetin ergenler için zararları diyorum yine

Cok degil 3 gun sonra pisman olular ama artik isten gecmis olur. Umarim bulunurlar.. heyecan aramis iki zavalli. Hayatlarinda hicbir amaci olmamis dert cekmemis bebeler. Ne dicen ki.

kim ikna etmiş bu kızları, internetin ergenler için zararları diyorum yine

aynen canım bu kadar gencin bir cok yere bu şekilde kafalarını sulandıran bir cok yer oldu ailelerin hiç biri ya gercekten cocuklarıyla ilgilenip haberleri olmadı yada sorumsuzca davranıp hiç cocuklarını kontrol etmeyip serbes bırakmıslar o cocuk kacacak duruma gelene kadar sen farketmedin mi suclamakta istemiyorum aileyi kesinlikle öle bir düşüncem yok ama bazen aile kurbanlarıda olabiliyor bu cocuklar

evlenmişler bir de, amaçları neydi acaba, belki de dönmek isteyip dönemiyorlar

Back
X