150 liraya zehirli ayakkabı aldı, bu hale geldi

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
18 yaşındaki genç kadının AVM'den aldığı ayakkabı ayağını bu hale getirdi.

Çin'den gelen 33 bin ayakkabıda kanserojen maddelere rastlanmasının ardından bu ayakkabıların imhaya götürülürken değiştirildiği ortaya çıkmıştı. Türkiye Çin'den gelen bu zehirli ayakkabıları her yerde ararken, İstanbul'da yaşanan bu olay büyük tehlikeyi gözler önüne serdi.

2 ay önce bir AVM'den 150 liraya bir ayakkabı aldığını söyleyen 18 yaşındaki Esra Keyfer, sonrasında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

"Sadece bir kere giyindim. Ayakkabıyı giydikten sonra sürekli kaşınma ve kızarıklık oluştu. Sabah doktora gittim. Doktorlar ayağın yandı mı diye sordular. Şimdi en azından yürüyebiliyorum, ayağımı kaybetmedim. Buna şükrediyorum."

Keyfer'i satın aldığı Çin menşeli ayakkabıdaki zehirli kimyasaların bu hale getirdiği belirlenirken, bu ayakkabıların kayıp zehirli ayakkabılardan olup olmadığı araştırılıyor.

Kaynak: Kanal D

İşte zehirli ayakkabı tuzağına düşmemek için ayakkabı satın alırken dikkat edilmesi gerekenler:

* Deri ayakkabıların fiyatı en az 50-60 TL'den başlıyor. Sağlıklı bir ayakkabının 20-30 TL'ye satılması mümkün değil. Bu yüzden ucuz ayakkabılardan uzak durulmalı.

* Deri ayakkabı boya tutuyor ancak suni ayakkabının boya tutma özelliği yok, ayakkabı elde incelenerek boya tutup tutmadığı gözlemlenebilir.

* Deri ayakkabılarda gözenek olması gerekir. Gözenek bulunmayan ayakkabılar sağlıklı nitelikler taşımıyor.

* Ayakkabının kalıbından suni ayakkabıyı tanımak mümkün. Suni ayakkabıların kalıbı dümdüz oluyor.

iyi de 150 liraya almış zaten ve sürekli deri ayakkabı giyilcek diye bişey de yok, nike, adidas gibi büyük markalarda çinde üretiliyor
avm den aldığına göre, mağzalar zinciri olmalı, hangi dükkan acaba

o ayakkabı 150 tl edermi be,hemde çin malı
o paraya deri ayakkabı alınır.

Şimdi her şey çin malı oldu.unlu markalar çinde uretılıyor. Bide aliexpres sanırım ditenin adı bu çinden geliyor burdakı butun urunler ve giyatlara bakın ve ucretsız kargoyla dolar bazında satıslar ama 3 dolara kaşe montlar ayakkabılar ve birçok şey var. Nasıl guvenilirki anlamıyorum

iyi de 150 liraya almış zaten ve sürekli deri ayakkabı giyilcek diye bişey de yok, nike, adidas gibi büyük markalarda çinde üretiliyor
avm den aldığına göre, mağzalar zinciri olmalı, hangi dükkan acaba
150 lia bir ayakkabı için iyi para..ben menşeine akıyorum..ve gerçekten çok kaliteli Türk markaları var beta var indirimde yüz liraya hatta 59..69 a bile düşer..matraş vs..indirimlerden Türk malı alırım tavsiye ediyorum ayrıca...:anneadayı:

Görünen ayakkabı Sperry marka bide bu marka çocuk ayakkabısı bile üretiyor güvenip ayakkabı bile giyemicez giydiremicez bunca para verip acı çek yazık!

bakanlik-kanserojen-ayakkabilarin-fotograflarini-paylasti-5023170.webp

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabılarla ilgili ithalat denetimini yapan kuruluşla temasa geçildiği bildirildi. Gerekli testlerden geçemeyen ve iç piyasaya sürülmemesi gereken ayakkabıların marka ve modelleri ile görsellerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu ayakkabılara ilişkin görseller, tüketicilerimizi bilgilendirmek amacı ile kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerimiz, Bakanlığımız 'www.tuketici.gov.tr' adresindeki 'Tüketici Şikayetleri' linkinden veya 'ALO 175 Tüketici Şikayet Hattından' Bakanlığımıza şikayette bulunabilirler. Bakanlığımızın konuya ilişkin denetimleri yoğun olarak devam etmekte olup, denetimler hızla sonuçlandırılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır."

ZEHİRLİ AYAKKABI BU HALE GETİRDİ

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde başlatılan soruşturmanın devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır. Diğer taraftan, kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali dikkate alınarak, öncelikle söz konusu ürünlerin marka ve modelleri tespit edilmiş, elde edilen tüm bilgiler ve ürün görselleri 81 ildeki ticaret il müdürlüklerimize denetlenmesi amacı ile gönderilmiştir.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekipleri ithalatçı firma merkezi ve satış noktalarında 26 Kasım 2014 itibariyle denetimlere başlamıştır. Denetimlerde bulunan ve tehlikeli kimyasal içerdiğinden şüphelenilen ürünlerden numuneler alınmış ve akredite laboratuvara gönderilmiştir. Ayrıca güvensizlik şüphesi duyulan ürünler mühürlenerek satışa arzları durdurulmuştur. Laboratuvar sonuçları en geç 3 gün içinde alınacak ve güvensiz olduğu laboratuvar raporu ile belgelenen ürünlere ilişkin olarak '4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun'da öngörülen toplatma, imha, ilan ve idari para cezası olmak üzere gerekli yaptırımlar uygulanacak."

Milliyet

Bende yazın başında sperry marka pembe ayakkabı aldım ve her giydiğimde kaşıntı kabarıklık oluyordu şişiyordu kaşıyıncada kanıyordu giymediğim zaman kaşınmıyordu giydikten sonra kaşınıyordu dikişlerden diye düşünüp babet çoraplarıylada giydim ama yine de değişen birşey olmadı acaba benim ayakkabıdada zehirli madde varmıdır ? Ne yapmam gerekiyor

Bende yazın başında sperry marka pembe ayakkabı aldım ve her giydiğimde kaşıntı kabarıklık oluyordu şişiyordu kaşıyıncada kanıyordu giymediğim zaman kaşınmıyordu giydikten sonra kaşınıyordu dikişlerden diye düşünüp babet çoraplarıylada giydim ama yine de değişen birşey olmadı acaba benim ayakkabıdada zehirli madde varmıdır ? Ne yapmam gerekiyor
aldığınız yere götürün bence..

Bencede aldığınız yere götürün bu görüntüyle birlikte paranızın iadesi için değil utanmaları için ki şikayet etsenİz hakkınız az para almıyolar

anaaa speryy marka (cocuk ayakkabısı) yazın ogluma almıştım. bizde bu tarz birşey olmadı şaşırdım açıkcası ve de korktum ne diyeyim. %100 deriydi bunu belirteyim.

Yıllardır Beta'dan alırım ayakkabılarımı. İçi dışı deri. Gönül rahatlığıyla giyerim. Hem de yerli neyime lazım elin çinlisi

çok kötü olmuş ya.. ayakabılarda bile varsa giydiğimiz kıyafetlerde neler neler vardır.. bir de terleme gibi durumlar olunca o kıyafetlerdeki kansorejen maddeyi derimiz emiyor..

Güya türk markası spor ayakkabı aldık ama onlarda çln'de üretiliyormuş ama 3inede memnun kaldım markası kniteks

Güya türk markası spor ayakkabı aldık ama onlarda çln'de üretiliyormuş ama 3inede memnun kaldım markası kniteks
keşke üretildiği yere baksaydın..mudodan bir iki sene önce kazaklara bakıyorduk çinde üretilmiştir yazıyordu..

Ben bu markayı ilk kez duydum o_O
Dikkat edeyim bari aklımda kalsın .

Benim anlamadığım şey biz yurt dışından dönerken tüm çantaları didik didik ederler, her türlü ayrıntısını sorarlar, üç beş ürün getirmemize izin vermezler de bu tür firmaları kimse denetlemez mi? Yoksa bunlar çin malı adı altında türkiyede merdiven altı dediğimiz şekilde üretilen ürünler mi? Açıkçası ben Çin malı bazı ürünlerden oldukça memnunum. Kaldı ki birçok firma artık Çin'de üretim yaptırıyor. Demek ki doğru denetim yapılırsa kalitesiz ürünler gelmeyecek.

Back
X