Doğuma Hazırlık 16+4 de %99 KIZ dedi dr'um yanılma olurmu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

eskudo

mucizem lutfen benimle kal
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.231
609
123
............

Son düzenleme:
güncelll arkadaşlar cevap bekliyorumm

her zaman yanılma payı vardır rabbım saglıklı bı evlat versın ınsallah

bence yanılma payı yoktur 16+4 de çok küçük olmuyorlar zaten görmüştür kesin bacak arasını yoksa %99 gibi bir oran vermezdi

kızdır çünkü o haftalarda zaten en doğrusunu söyleyebilirler

cnm bence canını hiç sıkma bilmiyorum ama ilk gebeliğin heralde drun yanıldığını zannetmiyorum kesin konuşmuş gibi hem kaynananı falan hiç takma o evlat senin rabbim hayırlı evlat versin inşaallah bu kızından sonra 2 tane oğluşun olur ... hem bak benim 2 kızım var şimdide 13 haftalık hamileyim bilmiyorum ama bununda kız olduğunu hissediyorum herşey Allah tan cnm dünyada üzülecek daha çok şey var canını sıkma hamileliğinin tadını çıkar

cnm bence canını hiç sıkma bilmiyorum ama ilk gebeliğin heralde drun yanıldığını zannetmiyorum kesin konuşmuş gibi hem kaynananı falan hiç takma o evlat senin rabbim hayırlı evlat versin inşaallah bu kızından sonra 2 tane oğluşun olur ... hem bak benim 2 kızım var şimdide 13 haftalık hamileyim bilmiyorum ama bununda kız olduğunu hissediyorum herşey Allah tan cnm dünyada üzülecek daha çok şey var canını sıkma hamileliğinin tadını çıkar

ben takmıyorum kendi ailem değilde eşimin ailesi ve çevresi çok cahil yani insanı sinir eden cinslerden..onlara iş çıkmasın artık söylenip dururlar hele k.validem zaten kız olduğuna pek sevinmedi nedense artık beni çileden çıkarır..yoksa inanın ben hiç sorun etmiyorum kız erkek hiç farketmez.

merhaba arkadaşlar ben şuanda 4.5 aylık hamileyim ve 16+4 randevum vardı dr um cinsiyet için öncesindede 16 haftadan önce cinsiyet söylemiyorum demişti.randevm olduğu gün dr um baktı ve bacak arası açıktı önce bağdaş kurmuş göremiyorum dedi ve sonra "eveet %99 kız" dedi.sizce bu kadar emin konuştu yanılma olma ihtimali olabilirmi yada olmazmı..benim için tabiki önce sağlıklı ve hayırlı evlat olması tabikide ama cümle alem duydu millete anlatmak dert olcak.birde tabiki sevgili k.validem oğlan oğlan diye kendini paraladı durdu
şimdi kız değilde erkek çıkarsa ona gün doğar beni sürekli sinir eder ben size dememişmiydim erkek diye falan bunları yaşamak istemiyorum lütfen yadırgamayın yorumlarınızı bekliyorum..

16+4 tahmin için iyi bir süre yanılma payı çok azdır ama tabi doktara da bağlı. Kimsenin sözüne takmayın sağlıklı olsun da gerisi boş. Allah kucağınıza almayı nasip etsin inş :nazar:

12 haftalikken ogrendik hala dgismedi canim..artik kesindir degismez seninde bence.
Takma eski kafali cahil insanalri da hc kafana.

Prensesin sagpikla gelsin ins.

12 haftalikken ogrendik hala dgismedi canim..artik kesindir degismez seninde bence.
Takma eski kafali cahil insanalri da hc kafana.

Prensesin sagpikla gelsin ins.

inşallah teşekkürler..maşallah sizinde mi prenses olacak yoksa ne güzel sizinde Allahım kucağınıza almayı nasip etsin inş.

ben takmıyorum kendi ailem değilde eşimin ailesi ve çevresi çok cahil yani insanı sinir eden cinslerden..onlara iş çıkmasın artık söylenip dururlar hele k.validem zaten kız olduğuna pek sevinmedi nedense artık beni çileden çıkarır..yoksa inanın ben hiç sorun etmiyorum kız erkek hiç farketmez.

zaten bu k.valideler niye böle yaparlar anlamam kızı yok mu niye onun hem senin elinde olan birşey değil canını sıkma sen... Rabbim ıslah etsin onları ...

zaten bu k.valideler niye böle yaparlar anlamam kızı yok mu niye onun hem senin elinde olan birşey değil canını sıkma sen... Rabbim ıslah etsin onları ...

k.validemin kızı yok iki tane oğlu var..zaten ailesinde de dikkatimi çektimi kız yeğenlerini hiç sevmez,erkek yiğenlerini daha çok seviyor nedense..(eskiden hamile kalmadan konuşuyorduk öyle aslında kendisi kız çocuğu olsun çok istemiş kendisi söyledi bana,hatta aldırdıklarımdan belkide kız vardı deyip hayıflanmıştı) işte gelde şimdi anlam çıkar bu yaptıklarını..herkesin içinde daha cinsiyet belli değilken ben oğluşumun çü...nü yerim diye bağırıyordu evde..kız olunca biri geri çekti kendini..

Bence kayinvalidenin icinde ukte kalmış kız çocuğu, sana acık ve net söylemiş zaten.Bazi insanlar kiskancliklarini cok farklı sekilde dışa vururlar.Bana öyle yapıyor gibi geldi.Etraf oğlan dolsa gozun doymayacak heralde anne denebilir, ben derdim gibime geliyor.Her ne olursa olsun çok sağlıksız bir ruh hali.O yüzden bence muhatap bile almayın.Evladinizin sevincini yaşayın.

Bence kayinvalidenin icinde ukte kalmış kız çocuğu, sana acık ve net söylemiş zaten.Bazi insanlar kiskancliklarini cok farklı sekilde dışa vururlar.Bana öyle yapıyor gibi geldi.Etraf oğlan dolsa gozun doymayacak heralde anne denebilir, ben derdim gibime geliyor.Her ne olursa olsun çok sağlıksız bir ruh hali.O yüzden bence muhatap bile almayın.Evladinizin sevincini yaşayın.

valla çok güzel bi açıklama yapmışsınız ne diyeyim.ben bile sizin düşündüklerinizi düşünemedim..yani acaba kıskanıyor olabilirmi aklımdan geçmedi değil ama konduramamıştım şimdi sizde dışardan tanımıyoken böyle yorum yapınca insan ister istemez düşünüyor kıskanıyormu acaba diye?...yani çok öncesinde evet kız çocuğum keşke olsaydı diye bir kaç kez duyduğumu hatırlıyoırum.ve kendi iki oğlu çevresindede genelde kızı olan yok.akraba komşu,çok nadir yani.zaten normaldede k.validem çok kıskanç biridir yani bazen yüz mimiklerine o kadar yansıyorki bu hali hemen anlıyorum sadece benim konum değil normalde de böyle hiç kıskanılmayacak şeyleri kıskanır.kız yeğenleri var mesela anneleriyle diyaloglarını görünce surat şekli değişir..ne bileyim ben çok rahatsız olurum böyle şeylerden ama yapıyor..ve k.validem çok dini bütün biri ama demekki ilgisi yok insanın kalbini arındırması lazım bi çok şeyden..

Şimdiye kadar bunu gozlemledim cevremdede.Kim birşeyin üzerine fazla gidiyor ve olmaması gereken garip tepkiler veriyorsa, muhakkak altından bu tür şeyler çıkıyor. Kıskançlık insani bir duygu evet ama kaynanadan geline yönelmemesi gerekiyor. Suan bir kız torunu olacağına en az sizin kadar sevinmesi gerekiyor .Ne mutlu kız torun görecek.

Şimdiye kadar bunu gozlemledim cevremdede.Kim birşeyin üzerine fazla gidiyor ve olmaması gereken garip tepkiler veriyorsa, muhakkak altından bu tür şeyler çıkıyor. Kıskançlık insani bir duygu evet ama kaynanadan geline yönelmemesi gerekiyor. Suan bir kız torunu olacağına en az sizin kadar sevinmesi gerekiyor .Ne mutlu kız torun görecek.

evt çok fazla sevinmedi nedense ben öyle hissediyorum hatta cinsiyeti belli değilken biz eşimle kız istiyorduk bize diyordu ki "siz kendinizi boşa yormayın sizin oğluşunuz olcak" diyordu bizde hep hayırlısı olsun diyorduk..bi insan cinsiyeti belli değilken torununu oğluşum geliyor,bizim oğluşumuz sizin kıza pas vermicek gibi şeyler dermi zaten normal değildi tepkileri..(komşusuna diyordu bunu)
bende dayanamadım bir keresinde " anne senin zaten iki oğlun var bi tane de kız torunun olsun" demiştim.bana cevabı şu olmuştu "ilk çocucuğun erkek olsun" demişti hiç bir anlam verememiştim..neyse k.validem çok takıntılı insana rahat vermeyen biridir..çok bıktırır insanı..diğer açtığım konudada yazdım bunu..onun yüzünden huzursuz oluyorum hep..Rabbime dua ediyorum bu mübarek günde artık kendine gelsin,şu saçma sapan ruh hallerinden takıntılı hallerinden kurtulsun belkide hastalıktır elinde değildir bilemiyorum ama çevresine bi nefes aldırsın..

Ne kadar iyi niyetlisin.Dualarin kabul olur rahatlarsin inşallah.

teşekkür ederim..inşallah dualarım kabul olur..ona da üzülüyorum aslında elinde değildir eminim çünkü inanın kendisi bir şeyi kafaya taktığı zaman sinirlendiği zaman rengi kıpkırmızı oluyo,şekeri yükseliyo hemde çok önemsiz şeylerden oluyor bunlar..bazen yaptıklarını çok görmüyorum kendine çünkü normal tepkiler vermiyor ama bana karşı yapıncada üzülüyorum o anda bu takıntılı diye düşünemiyorum kasti yapıyor gibi geliyor..Allahım yardım etsin akıl versin diyecek başka bir şeyim yok.

illaki bir yanılma payı olur dr.unuz %99 demiş zaten. zira çevremden de zaman zaman duyuyorum: dr.um 5. aya kadar kız dedi sonra erkek, işte 6. aya kadar erkek dedi kızım oldu filan gibi şeyler. uzmanlar tecrübeli bir doktorun bebek uygun pozisyonu verdiği sürece özellikle 4. aydan sonra kolay kolay yanılmayacağını söylüyorlar.tabi istisnalar olabilir.

Okadar çok benzeri bir durum yaşıyoruzki:44: Kayınvalidem ve hatta eşim daha hamile olduğumu öğrendiğim günden beri erkek geliyor ,kesin erkek vs yorumlar yaptılar hayır anlamıyorum nereden bu kanıya vardılar,ben daha evlenmeden evvel hep gönlümden kız evlat geçerdi çünkü tek kız çocuğuyum ailemin annem ile aramdaki bağ çok kuvvetli.Kızım olursa hiç sahip olmadığım özlediğim özendiğim kız kardeşim,sırdaşım olur tıpkı benim anneme olan düşkünlüğüm gibi onunlada aramda ince bir bağ olur diye.Bunlar tabi erkek evladım olsada değişmez ama öteden beri gönlümden geçen kızdı. Velhasıl 15.haftama kadar 2 doktor erkek tahmininde bulundu,17.haftamda farklı bir doktor %90 kız dedi aynıgün renkli ultrasyon randevum vardı ordaki doktorda kız dedi.2gün evvel ise son gittiğim doktor erkek dedi:53: Ben tabi müthiş şaşkınım , ''nasıl erkek olur ,kız dediler'' dediğimde ,''pipisini saklamıştır'' deniyor , ''nasıl kız olur,erkek demişlerdi'' dediğimde ''çıkıntı göremiyorum ama Allah bilir yinede '' diye afallıyor doktorda. Sosyal sitedende sevinçle duyurmuştum kızım olacağını Rabbimin izniyle, bütün akrabalarım arkadaşlarım hayırlı olsun,sağlıklı olsun dileklerinde bulunurlarken kayınvalidem '' erkeeeek'',''preens'' diye yazılar yazmış çook alınıyor insan ,Allah gönlüme göre verir ve kayınvalidemin bu erkek inadı son bulur diye dua ediyorum :1:

Burada da sürekli okuyorum sonradan cinsiyet değişmelerini,ama birçoğu tek doktora gitmiş bense 5 farklı doktor ve farklı yanıt. Buarada benim başından beri gebeliğimde sorun yaşadığımdan sık kontrol altındayım,yoksa yavrumun cinsiyetine takıldığımdan değil yanlış anlaşılmasın:26:

Son düzenleme:
Back
X