Tuvalet Eğitimi 16,5 aylık kızım cişşşş diyor, ama bezine yaparken

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Ufka Yolculuk

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
6.637
En iyi cevaplar
1
3.261
698
Ankara
Merhaba arkadaşlar, 16,5 aylık kızım cişini biliyor, neresinden yapıldığı gösteriyor ama cişşşş diyerek ve göstererek altına yapıyor. hadi kızım tuvalete gidelim yapalım dediğimde çoktan altına yapmış oluyor. bazende yaptıktan sonra söylüyor cişşşş diye.. Tuvalet alışkanlığı kazandırmak için erken mi??? Birde şu ara çok inatlaşmaya başladı, ver dediğim şeyleri memmem (vermem) diyor.. şimdi böyle inatlaşması varken WC alışkanlığı zor olacak gibi hissediyorum.. Önerileriniz neler?

Son düzenleme:
aynısını beimkide yaptı 16 aylıkken..yaparken söylüyordu kaka çiş diye..1 ay boyunca bezini çıkarıp tuvalete gittik.ona oyun gibi geldi..çişim var çiş dedi amaç suyla oynamak.çişten falan değil..artık ne zaman var ne zaman yok anlamıyorduk çöok yordu
bıraktık üstüne gitmeylim dedik şimdi 21 aylık kış diye öğretmeye korkuyorum ama öğrenmeside lazım

kızınınz tuvaletının geldığını anlıyor olabılır fakat kas kontrolunu henuz kazanmamış olabılır.zorlamayın derım.bende kızımla bu konuda bıkac deneme yapmıstık.olmamıstı.zamanı gelınce cok kolay oluyor merak etmeyın .bız ılk gunde hallettık çiş olayını.:nazar:

aynısını beimkide yaptı 16 aylıkken..yaparken söylüyordu kaka çiş diye..1 ay boyunca bezini çıkarıp tuvalete gittik.ona oyun gibi geldi..çişim var çiş dedi amaç suyla oynamak.çişten falan değil..artık ne zaman var ne zaman yok anlamıyorduk çöok yordu
bıraktık üstüne gitmeylim dedik şimdi 21 aylık kış diye öğretmeye korkuyorum ama öğrenmeside lazım
Avatarınıza bakılırsa siz bide 2.ye hamilesiniz:))) inşallah kolay alışırda bebekle beraber zorluk çekmezsiniz
kızınınz tuvaletının geldığını anlıyor olabılır fakat kas kontrolunu henuz kazanmamış olabılır.zorlamayın derım.bende kızımla bu konuda bıkac deneme yapmıstık.olmamıstı.zamanı gelınce cok kolay oluyor merak etmeyın .bız ılk gunde hallettık çiş olayını.:nazar:
Üstelemiyorum, dediğiniz gibi kas kontrolü daha yok sanırım. İnşallah zamanı gelince kolayca alışır

canım benim oğlumda 15 aylık ve bundan 3 ay önce geçirdiği bir sağlık sorunu yüzünden bir akç gün bez bağlamadık. hiç bir şekilde etrafa salmadı konuşamıyor ama işaretle falan anlatıyordu:nazar::nazar::nazar: ve tutuyordu. durumu doktorumuza iletiğimizde mümkün olduğunca bağlamayın bundan sonra dedi. o zamandan beri evde olduğumuz sürece mümükün mertebe bağlamıyoruz çok nadir kaçırıyor.bunu anlatma sebebim her bebek farklı bazıları erken bazıları geç ediniyor bu alışkanlığı illaki 2 yaşını beklemene gerek yok. sende ufak denemeler yapabilirsin canım madem artık geldiğini hissediyor ama zorlamadan tamamen kendi insiyatifine bırakarak.

bnim oğlumda 15 aylıktan beri söylüyor çişş die oturup yapyor bende tuvalete götüreyim diyene kadar yapyordu yada gelmek istemiyor çömelip yapyordu halada öyle şimdi 18 aylık lazımlık aldım ama ona hiç oturmuyor bazende tuvalete git yap diyorum gidip oturup kakasını yapıyor ama bezli iken bende baslamayı düşünüyorum tuvalet egitimine ama abim egitimci daha erken olduğunu söylüyor bakalım inş bez derdinden kurtulur oğlum sürekli pişik oluyor her kaka yaptığında yıkıyoruz e malum kış allahtan evimiz soğuk deil bakalım hepimize kolay gelsin

Merhaba benim kızımda 23 aylık oda tuvaletini söylüyor anne çiş kaka diyip tutuyo yap bezine diyorum yapmıyo elimden tutup tuvalete götürüyo, ama tuvalete tuttuğumda yapmıyo 10 dk da tutsam yapmıyo. sonra heralde yok bezden rahatsız oldu diyorum bezi 10 dk takmıyım diyorum. bi bakıyorum arkamdan altına yapıyo. sanırım tuvalete tutunca korkuyo. nasıl alıştırıcağımı bilmiyorum..

canım benim oğlumda 15 aylık ve bundan 3 ay önce geçirdiği bir sağlık sorunu yüzünden bir akç gün bez bağlamadık. hiç bir şekilde etrafa salmadı konuşamıyor ama işaretle falan anlatıyordu:nazar::nazar::nazar: ve tutuyordu. durumu doktorumuza iletiğimizde mümkün olduğunca bağlamayın bundan sonra dedi. o zamandan beri evde olduğumuz sürece mümükün mertebe bağlamıyoruz çok nadir kaçırıyor.bunu anlatma sebebim her bebek farklı bazıları erken bazıları geç ediniyor bu alışkanlığı illaki 2 yaşını beklemene gerek yok. sende ufak denemeler yapabilirsin canım madem artık geldiğini hissediyor ama zorlamadan tamamen kendi insiyatifine bırakarak.

evet size katılıyorum. her çocuk farklı. belki saçma gelicek ama kızım 6-7 aylıkken altı açıkken tuvaletini yapmaz ağlardı.bezi altına koyar koymaz susardı. 2-3 dakika sonra bi bakardım ki çişini yapmış.

Back
X