Tuvalet Eğitimi 16 ay ve tuvalet.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

reyyan87

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
3.231
2.354
merhabalar benim tam 16 aylık olan bir oğlum var kakasını yapar yapmaz yanıma gelip kaka diyor sizce tuvalete götürsem erken mi kasları gelişmediği için zorlamak istemiyorum ama tuvaletin korkulacak bir yer olmadığı bilsin istiyorum sizce hata mı ediyorum geçen gün beraber girdik suyu açtık baya bakındı güldü sizin fikirleriniz nedir teşekkür ederim.

tamam bekleyim bari :) teşekür ederim. bence kasları oturmadı daha erken ama çevre rahat vermiyor başla diye kafayı yediler.
Gerçekten Kafayı yemiş onlar. 16 aylık bebek daha o. Boşver şimdilik. O sürece bu kadar erken girersen hem sen yıpranırsın hem de Bebeğin.

Gerçekten Kafayı yemiş onlar. 16 aylık bebek daha o. Boşver şimdilik. O sürece bu kadar erken girersen hem sen yıpranırsın hem de Bebeğin.
yok canım zaten hiç denemiyorum kaslarını kontrol edemez diye düşünüyorum hem kaka diyor ama çiş demiyor yapınca söylüyor en 20. ayı beklerim heralde.

Cnm ayni durumdayız. Benim de 12 şubat 1015 doğumlu bir kızım var. Benimki de 15-20 gündür kakasi gelince kaka diyor, bazen de söylediğinde kakasini yapmis oluyor. Ben de 2 gundur kızım kaka deyince tuvalete götürüyorum, şu cocuklar icin , klozetin icine yerleştirilen yumuşak klozet var ya hani , ondan aldim onu takiyorum klozetin icine, kakasini yapıyor tuvalete, bazen goturuyorum yapmiyor, ama tuvalete yapılacağını bilsin diye götürüyorum ben..amacım öğrenmesi, Yoksa erken simdilik elbette, ama madem soyluyor, bilsin tuvalete yapılması gerektiğini ..cişini söylemiyor benimki de aynen

benim kızımda 20 aylıkk.. ve bir ara kakasını yapmadan eeeeegg diyordu sonra kakasını yapıyorduu.. ve lazımlığada kıyafetle oturuyorr... beraber wcye girerizz.. malum evde ikimizz olunca... bende başlatsammı bilemiyorumm.. çevreme sinirr oluyorumm başla diye başımın etini yiyorr herkess ama çok kararsızımm.. korkar diyede çok korkuyorumm.. söylerken söylemez diyede korkuyorumm.. Allahh yardımcımızzz olsunn arkadaşımm

oglan cocuklari 20 aydan sonra nasil inatci oluyor bunu ancak yasayan bilir..
ben sizin yerinizde olsam ustune duser bu isi kisa zamanda hallederdim..ben kaslarini kontrol edemez diye ustune dusmedim ve suan lazimliga oturtmak icin kirk takla atiyorum..
komsumun oglu ise 1,5 yasinda cisini kakasini herseyini soyleyip yapiyor..

X