16 aylik bebegim baba mama disinda kelime soylemiyor

Bi psikiyatriste goturun iciniz rahatlasin.bence hersey yolunda bazi bebekler tek kelime konusmazmis 2 yasinda bi anda konusurmus belki bebeginiz de oyle olacak bu arada tv ve video izletmeyin
Insallah oyle olur genelde herkes 2 yas olarak yazmis sanirim 2 yas onemli cocukta insallah dediginiz gibi olur

Insallah oyle olur genelde herkes 2 yas olarak yazmis sanirim 2 yas onemli cocukta insallah dediginiz gibi olur
Oyle olacaktir.canim en onemli sey isaret diliyle seninle iletisim kurmasi.oglum isaret parmagini ilk kullandiginda o kadar mutluydum ki isaret parmagiyla istedigi herseyi eline verdim.tabi o da bu durumu cok guzel kullandi surekli gelip biseyler isterdi :KK48:

Suan en az 10 kelime olmasi gerekiyor. Suan hamilesiniz 2. Cocugunuz mu bilmiyrm ama anne olunca insan farkli dusunuyor istee
Evet canım 2. Bu.
Ve diğeri de senin bebekle aynı yaşıt.
Benim oĞLan da her efendim diyene anne diyor . Ben ne yapsam acaba ;)
Ben denver testine de girdim.
Bana UzMan şunu söyledi
Iki kelime su an için yeterli seni anlaması güzel.
Her çocuğun kendini ifade etme şekli farklı.

88lisiniz ve 6 çocuğunuz mu var? Maşallah. Kaç yaşında anne oldunuz?
19 yaşında. Diğerleri de arka arkaya oldu.

oyyy Allah bağışlasın
şok oldum yazmasam duramadım 6 çocuk, nasıl yetisiyorsunuz
Yetişecek pek birşey yok. Evde tüm gün cocuklarlayim. Son hamileligimde dayanamayıp yardımcı almıştım. Hala o geliyor. Günlük yemek temizlik yapıyor. Ev işi olmayınca çocuklar kolay :)

30 yasnda 6 cocuklu :KK57:hay maasallah:KK9:
Tesekkur ederim o kadar şaşıracak ya da değişik mümkün olmayan birşey yok. Sadece Rabbim bize de bunu uygun gördü bunu yaşıyoruz.

Benim sıpa da 18 aylıkken yürüdü , hiç emeklemeden direkt kalkıp yürüdü :KK70: 2,5 yaşından sonra da direkt konuşmaya başladı , özne yüklem sıfat edat bağlaç zamir ne varsa kullanarak , çoğu büyük insandan düzgün cümleler kurarak :KK70:
Ben de kaç defa alıp doktor doktor gezecek oldum da Allah tan kreşteydi , okul müdürü gayet sağlıklı merak etmeyin diye diye tuttu beni :KK70:
Benimki 10 11 ayliktan beri emekliyordu da bi kalkip yurumuyordu. Koltukta siralardi falan ama yurumuyodu valla sinir oluyodum . Herkes sinir bozuyodu bi de daha dogrusu. Simdi de konusmasini taktim kafama. Acikcasi video cizgi film bebek sarkilari klibi vs de izliyoe. Korkuyorum gec konusacak diye. Ama tum gun evde olunca vakit gecirmek icin boyle seyler izletmeye ihtiyac duyuyorum galiba.. disarda olmak cogu zaman yipratici geliyor 2yas sendromundan dolayi. Cikmaya korkuyorm artik :/

Bende aynı senin gibiydim önce yürümeye sonra konuşmaya takmıştım :) Aceleci ve evhamlı anneler grubu mu kursak acaba :) İnanın zamanı gelince kendiliğinden hepsi rayına giriyor. Ben o dönemlerde hayvanların çıkardığı sesleri öğretmiştim işte hav hav miyav gibi. Birde satılan eğitici kartlar var üstünde görsel resimler olan onlardan alıp bu ev bu kuş falan diye gösteriyordum, yada kartları dağıtıp hangisi köpek hadi ayıyı bulalım diye oyun oynatıyordum. O konuşmasa bile hepsini hafızasına kaydediyor. Bir gün bakmışsınız anne bak ev diye cümle kurmaya başlayacak. Önce tek tek başlayan kelimeler yerini ikili üçlü cümlelere bırakacak.
Bizimki de hayvan seslerini taklit etmeye calisiyor . Iletisim kuruyoruz . Isine gelmeyeni anlamiyor ama isine gelen biseyi kisik sesle 1kere bile desem hemen anliyor mesela.. video cizgifilm vs izliyor hergun.. valla ondan dolayi gec konusabilir blmyorum.. korkmuyor degilim :/

Bizimki de hayvan seslerini taklit etmeye calisiyor . Iletisim kuruyoruz . Isine gelmeyeni anlamiyor ama isine gelen biseyi kisik sesle 1kere bile desem hemen anliyor mesela.. video cizgifilm vs izliyor hergun.. valla ondan dolayi gec konusabilir blmyorum.. korkmuyor degilim :/
Doktor bize üç yaşına kadar kesinlikle önermiyorum demişti, açıkçası bende uzunca bir süre izlettim. Çok iştahsızdı ve çizgi film olmadan ağzına lokma sokmuyordu. Bir yandan izletip bir yandan da kendime dert ediniyordum. Son iki aydır izletmemeye başladım, özel olarak çizgi film açmıyorum ama tv evde hep açık zaten ilgisini çeken tek şey reklamlar ona da arada bir bakmasında sakınca görmüyorum. Her çocuk olumsuz yönde etkilenmiyordur hatta faydasını gördük ordan herşeyi öğrendi diyen tanıdıklarımda var ama doktorlar önermiyorsa vardır bir bildikleri. İsterseniz azaltın çizgi film izleme saatlerini, en azından içiniz rahat eder çizgi film izlettimde konuşması gecikti diye düşünmezsiniz.

Doktor bize üç yaşına kadar kesinlikle önermiyorum demişti, açıkçası bende uzunca bir süre izlettim. Çok iştahsızdı ve çizgi film olmadan ağzına lokma sokmuyordu. Bir yandan izletip bir yandan da kendime dert ediniyordum. Son iki aydır izletmemeye başladım, özel olarak çizgi film açmıyorum ama tv evde hep açık zaten ilgisini çeken tek şey reklamlar ona da arada bir bakmasında sakınca görmüyorum. Her çocuk olumsuz yönde etkilenmiyordur hatta faydasını gördük ordan herşeyi öğrendi diyen tanıdıklarımda var ama doktorlar önermiyorsa vardır bir bildikleri. İsterseniz azaltın çizgi film izleme saatlerini, en azından içiniz rahat eder çizgi film izlettimde konuşması gecikti diye düşünmezsiniz.
Evet bence de azaltmali.. bilmiyorum da sekonder otizmden bahsediliyor tv vb. tetikliyor deniliyor ama bence cocukla hic iletisim kurulmazsa oyin oynanmaz heyecan duyacagi seyler yapilmazsa cok monoton gecerse gun ve sadece tv vb ile vakit gecirirse bence ozaman o tur seyler cikabilir.
Icimi rahatlatmak icin demiyorum ama oyle bence. Ilgilenip oyun oynarsak ihtiyaclarina ilgi ile karsilik verirsek ses tonumuz canli olursa onla beraber izler ve yonlendirirsek bence yararli bile olabilir..

Evet bence de azaltmali.. bilmiyorum da sekonder otizmden bahsediliyor tv vb. tetikliyor deniliyor ama bence cocukla hic iletisim kurulmazsa oyin oynanmaz heyecan duyacagi seyler yapilmazsa cok monoton gecerse gun ve sadece tv vb ile vakit gecirirse bence ozaman o tur seyler cikabilir.
Icimi rahatlatmak icin demiyorum ama oyle bence. Ilgilenip oyun oynarsak ihtiyaclarina ilgi ile karsilik verirsek ses tonumuz canli olursa onla beraber izler ve yonlendirirsek bence yararli bile olabilir..
Zeka gelisimini olumsuz etkiledigine dair yazilar okudum tabi ne kadar dogru bilmiyorum.ben riske atmiyorum izletmiyorum sadece yemek yerken kendi videolarini izliyor o kadar.

Benim oğlan 25 ayın bitirmek üzere. Söylediği kelimeler: nenne (anne), mama, baba, dede, işşş (çiş), gagka(kaka), bıcı bıcı, buitti (bitti), mam (tamam), meme. Ben ne yapayım, kafamı taşlara mı vurayım :) Çok şükür algısında herşey normal. Kreşe de gidiyor ama konuşmuyor. Canı isteyince nasılsa bir gün konuşacak, takmayın şimdiden.

Back
X