Bebek Beslenmesi 16 aylık bebeğimin mama yüzünden fazla kilosu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ceren2705

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
216
15
118
Tekirdağ
slm kızlar benim 16 aylık bi oğlum var bebeğim emmeyi 6 aya kadar zar zor emdi o arada mama veriyordum 6.aydan sonra memeyi hepten bırakınca mamaya biraz fazla yuklendik bebeğim şimdi 14 kilo herkes cok şişman diyor moralim çok bozuk bebeği şişman olupta yurümeye baslayınca zayıflayan varmı daha yeni yurumeye başladı sanki biraz zayıfladı gibi ama herkes şişman diyor canım cok sıkılıyor mamayıda bıraktık a3 ay önce ,sadece süt ve bebe biskuvisi veriyorum uyuyacagı zamanlar tabi gündüzde yemek veriyorum cok ta bişiy yemiyor aslında genelde aç geziyor yavrum nolur bi akıl verin:18::18:

Valla canim bebekler genelde yürüyünce zayiflar ama dikkat etmen lazim örnegin bebege cok da bir faydasi olmayan bos kilo kaynagi bisküvileri bence yedirme yok pirinc unuymus yok bebe bisküvisiymis bunlar bos kalori kaynaklari.bence az yesin ama besin degeri yüksek kaliteli seyler yesin

cnm bence mamayı kes tamamen ek gıdaya yönel benim kızımda ilk 6 ay mama yüzünden cok kilo almıştı 8-9 aylıkken 12 kiloydu herkes cok kilolu diyodu ama ben 6 aydan sonra mamayı kestim cok mama taraftarı değilim zaten onun yerine keçi sütünü sulandıarak verdim ve günlük yemek planı oluşturdum kahvaltısı çorbası meyvesi yogurdu..cocugum 16 aylık ve hala 12 kilo çok hareketli ve dişlerde bi taraftan ..çok takma kafana ve bebe bisküvisini hazır kullanma ..

Cok saolun kizlar benimkisi artik biberon bagimlisi sanki biberon emmeyince kafasi yerine gelmiyo cocugun cizir cizir hic durmuyor o zaman biskuviyi kesiyim zaten yagsiz sut veriyorum sadece sut veriyim insallah zayiflar

bencede bisküviyi kesin, sebze ve protein ağırlıklı besleyin, parkta ve dışarda bol hareketli aktiviteler yapın

Cok saolun kizlar benimkisi artik biberon bagimlisi sanki biberon emmeyince kafasi yerine gelmiyo cocugun cizir cizir hic durmuyor o zaman biskuviyi kesiyim zaten yagsiz sut veriyorum sadece sut veriyim insallah zayiflar
aaa demekki bebegin çok iştahlı hep heves ettim biberondan emsin die ama kaşığa sıkıp öle veriom ağzına bide yutmasını bekliyorum of of

Bende sabahtan beri üç biberon mama yaptım yemiyor daha 4 aylık ne yapacağımı şaşırdım inanın
Mamayı sevmemiş olabilir mi? Markayı değiştirmeyi deneyin bir de. Anne sütü alıyor mu?

Mamayı sevmemiş olabilir mi? Markayı değiştirmeyi deneyin bir de. Anne sütü alıyor mu?
Şuan dolapta tam dört farklı çeşit mama var. Denemediğim şey kalmadı anne sütünü de iki aylıkken bıraktı inatla emmedi ememdikce yemedikce stres yüzünden sütüm tamamen kesildi

Şuan dolapta tam dört farklı çeşit mama var. Denemediğim şey kalmadı anne sütünü de iki aylıkken bıraktı inatla emmedi ememdikce yemedikce stres yüzünden sütüm tamamen kesildi
Mamaların üstünde dolaba koymayın yazıyor

Bebe bisküvisi vermeyin çok kilo yapar. Doğal şeyler verin meyve vs. Bisküvi tarzı şeyleri de siz kendiniz evinizde yapın illa verecekseniz. Süte de 12. Aydan sonra baslanabilir evet ama bazı uzmanlar 2 yaşı öneriyor onun yerine bol bol yoğurt verin. Biberonu bırakıp alıştırma bardağına geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…