arkadaslar kizim 16 aylik ve sorunum su: kizim 6-7 aylikken halasi oylesine acikli bir sekilde oyy diye baslayip konusmaya basladi ve kizim dudaklarini buke buke agladi. bu da halamizin hosuna gittigi icin tekrarladi bu olay. aslinda halasi cok sever kizimi ama iste dudaklarini bukup aglamsi hosuna gittigi icin ara ara yapar. bunu goren ailenin diger bireyleri de ayni seyi bazen yapar oldu. tamam uyarsam belki ya da tepki koysam yanimda yapmazlar belki ama asil sorun su kizimda buna bagli klasik kosullanma oldu yani mesela ben gecen denedim oyy dedim baktim basladi hickira hickira aglamaya. veya bir yeri acisa dusse mesela ben tepki vermem ki kendine aciyip aglamasin. ama ortqmda illaki uzuldugunu belli eden oluyor ve benimki yine basliyor aglamaya. bu durum icimi acitiyor. ne yapmaliyim sizce nasil bir yol izlemeliyim basindan biyle bir olay gecen var mi ya da akil verecek olan degerli goruslerinizi bekliyorum. bir de ben calisanim nirmqlde ama bir aydqn fazlqdir izinliyim hep birlikteyiz kizimla vr bana cok alisti galiba ben bir ortamda baska odaya gitsem yaninda olmadigimi farkettigi an basliyor bangir bangir aglamaya anne anne diye agliyor. bu kadar aglamak normal mi bi de ise baslayacam onu nasil birakacam bilmiyorum ben olmayinca nasil duracak off offf