16 haftalık hamileyim ve bebeğimin karnında kist varmış

efsa34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2010
135
2
46
İstanbul
bana yardım edin,bu durumla ilgili hiç bişey bulamadım,doktorum da doğru dürüst bi açıklama yapmadan çapaya sevk etti...8 ekime ancak randevu alabildik çapadan...ne yapıcaz bebeğime ne olucak bilgisi olan var mı?...

geçmiş olsun cnm.bilgim yok ama burda okuduğum kadarıyla beyninde erken haftalarda görülen kistler sonradan kayboluyomuş.belki bu da öyle bişeydir.doktorun açıklama yapmaması da ilginç yani ne olur nasıl etkisi olur kendiliğinden geçer mi bi bilgi veremiyo mu?inşallah geçici bişeydir.

Ben de ilk defa duyuyorum ama çokkkk üzüldüm.
Kisti normal ultrason aletinde mi gördü dr?

bu konuyla ilgili yorum yapmasının doğru olmadığını söyledi,sorularımızın cevabını ve kesin tanıyı prenatal tanı uzmanlarından öğrenebilirmişiz...yanılma payı olabilirmiş yada gebeliği sonlandırmak gerekebilirmiş ama herşey normal haftalık gelişimi hatta ikili testi de sorunsuz çıkmıştı...kafam karma karışık ve çok korkuyorum...

Ben de ilk defa duyuyorum ama çokkkk üzüldüm.
Kisti normal ultrason aletinde mi gördü dr?

aylık kontrollerimizi yaptığı normal ultrason cihazında gördü çapını falan ölçüp ultrason çıktısını verdi ve çapaya sevk etti ve çapa 8 ekime gün verdi...bende az önce çapada çalışan 2 profesörün muaynehanesini aradım 2 boyutlu ultrasonla bakıp tanı koyucaklarmış gerekirse amniyosentez yapılıcakmış ve eğer kromozomal bişey çıkarsa çapada bi heyet gebeliğin sonlandırılması için rapor vericekmiş...onlar için o kadar basitki gayet normal bi durummuş gibi anlatıyolar ama kimse benim ruh halimi umursamıyo...

canım inşalaah kötü birşey çıkmaz, benim de bebeğim 22. haftalıkken gitti , aynen dediğin gibi hiçbi problem yoktu ikili , üçlü testlerim herşeyim çok normaldi, ayrıntılı usg de beyninde kistler görüldü, amniyosentez yaptırdım hemen ertesi gün. Ve 6000 de bir görülen bi rahatsızlık olan trizomi 18 teşhisi konuldu, mecburen bebeğim alındı . alışması çok zor ama inann sağlıklı bi bebek olsa zaten rahatlıkla doğuma kadar gidiyorlar, eğer bi hastalığı varsa bi şekilde bitecek mecburen, hepimiz sağlıklı bi bebeğe sahip olmak için yola çıkıyoruzz , rabbim hakkında hayırlısını versin, bence eğer imkanın varsa içine sinmediyse ,4 boyutlu ultrasona gir özel bi muaynehanede, zaten sonrası için seni yönlendirirler, ben amniyosentesimi dışarda yaptırdım FISH denen bir yöntemle 2 günde sonuçlar çıkıyor, diğer türlü 2 hafta mecburen bekliyosun

YAMANAS çok geçmiş olsun canım,inşallah en kısa zamanda sağlikli bi bebeğin olur...benim durumum biraz daha zor zaten tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım ve bu ikinci gebeliğimdi...ilkini 8 haftalıkken kaybettim ve bu kez herşey yolunda gidicek diye beklerken böyle oldu...mesele aldırmaya gelince inancım gereği bunu yapamam ne olucak bilmiyorum ve dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden...

inşallah kötü çıkmayacaktır canım, aldırma konusunda ben de senin gibi düşünüyorum bi bebeği sakat olacak diye aldırmak çok yanlışş onu veren Allah yaşamasına müsade eden o biz karışamayız, ama benim durumumda bebeğimin gelişimi durmuştu, ve bu hastalıkta gebelik 24. haftasında bitiyor zatenn çok acı şeyler yaşıyorum ama bunlar bi sınav inş. herşey kısa zamanda düzelir ben de sağlıklı bi bebek sahibi olabilirm mafoldumben:Saruboceq:

inan seni anlıyorum ve acını paylaşıyorum...hayati bi durum söz konusu olduğunda yapıcak bişey yok tabi ki kendimizi doktorun eline bırakıcaz ve ne derse yapıcaz ama öyle şeyler okudum ki şu iki günde doktora direnip aldırmayan anneler kendiliğinden kaybolan kistlerle karşılaşmışlar ama kromozomal anomalisi olmayan durumlar bunlar...işin içine öyle bi durum girince herşey değişiyo...

evet dediğin gibi o tür kistler biçok kşi de görülübiliyor ben de başta öyle sanmıştım, korois pleksus kistiydi, ama amniyosentez sonrası kromozo bozukluğu çıktıı ve yaşaması mümkün diildi, daha bir ay bile dolmadıı ama alışmaya alışıyorum

benimde bir arkadaşımın doğuma 1,5 ay kala bebekte over kisti çıktı ve 7 cm boyundaydı karnını kaplamıştı bebeğin.doktor biraz bekleyelim dedi ve birkaç hafta arayla 5 cm ve 2 cm çıktı şimdi doğumu bekliyorlar ve tedavisiz bu kadar küçüldü annenin hormonlarından kaynaklanıyormuş inşallah seninde kötü birşey çıkmaz.

arkadaşının adına çok sevindim...benim de tek umudum böyle küçük bi sorun olması...umarım korkulacak bişey çıkmaz...

inşallah allahın izniyle hiç kötü bişey olmaz bu mübarek ayda allah dualarınızı kabul eder inşallah.çok geçmiş olsun .

insallah guzelim bebisin sagliklidir .. Dualarim seninle

teşekkür ederim canım,Allah razı olsun...Tuhaf tuhaf kabuslarla ağlayarak uyanıyorum geceleri,tek sığınağım dualar...bayramın tadı yok, nasıl geçicek zaman bilmiyorum...13 eylülde başka bi kadın doğumcuya randevu aldım bakalım o da görücek mi aynı karartıyı...şayet o da var derse çapayı beklemeden profesörlerden birinin muaynehanesine bakıcam....çapanınkiler kongreye gitmiş ve 1 ekimde gelcekmiş ama bu işi yapan birileri vardır elbet...

merhaba öncelikle geçmiş olsun içini ferah tut Allahın izniyle sorunsuz sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin mevlam bende şuan 22 haftalık hamileyim bebeğimin beyninde kist çıktı (koloid pleksus) tarama testim ve detaylı ultrason bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi içim rahatladı ama burda bi ark sanırım yamanas isimliydi yazmış o yazıyı okuduktan sonra çok tedirgin oldum açıkçası doktorumda sıkıntı yok dedi ama annelik güdüsü çok zormuş Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun....güzel haberlerini bekliyoruz canım...

evet canım ben yazmıştım, benim bebeğimde de koroidk pleksus kistleri vardı ama onunla birlikte başka problemler de çıkmıştı, zaten dikkat ederseniz ben de öyle yazmıştımm, bu kistlerle beraber başka sorunlar da ortaya çıkarsa kötü bişey olma ihtimali var demiştimm, yani sadece koroid pleksus kistleri sorun teşkil etmiyor onlar zaten ileriki haftalarda kayboluyor, yanlış anlaşılmış olmak istemem, Allah hepimize sağlıklı bebişler versin yerimseniben

cevabın için tşk ederim canım ben eksik okumuşum rabbim sana sağlıkla dünyalar tatlısı bebişini nasip eylesin tez zamanda böyle sıkıntı olunca insan tedirgin oluyor tekrardan tşk ederim cevap için.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…