GEBELİK MACERAM

BallYilmaz123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
1.358
872
43
30
Herkese Merhaba! 31 haftalık hamileyim. Size en başından hikayemi anlatmak istiyorum bir nebze olsun umudunuzu yeşertmek istiyorum. Öncelikle ilk defa hamile olduğumu 10 Mart 2024 te öğrendim ama kimyasal oldu tutunamadı yavrum bana. Sonra 13 Mayıs 2024 yılında anneler gününde yeniden hamile olduğumu öğrendim ama 12 hafta sürdü hamileliğim Anensefali adında bir gebelik anomalisi sebebi ile karnımda beyin ölümü gerçekleşmişti. İlaçla düşük yaptırmak zorunda kaldılar. Çok zor bir süreçti. Sonrasında ciddi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. 34. Gün ilk adetimi oldum. Derken 15 gün sonra tekrar adet oldum aslında adet de değildi lavaboya gittim o sabah ve bir anda vajina ndan kan gelmeye başladı böyle bir yerim kesilmiş de kanıyormuş gibiydi korktum soluğu hastanede aldım. Doktor ciddi bir şey değil içinde kalanlar gidiyor dedi rahim kendini yeniliyor. Hayatıma kan ilacı ve folik asit girdi gerçi hiç çıkmamıştı ki. 4 ay sonra kasım ayında yine hamileydim ama kimyasal olmuştu. Aralık ayında adet olamadım bir türlü leke vardı kan yoktu. Ocak ayı olmasına rağmen gelen giden yoktu ve başım dönüyor halsizliğim oluyordu. Sağlık ocagına gittim kan verdim doktor rutinlerime de bakmış ve dipteymişim vitamin başladık. Sonra uzman bir kadın doğum doktoruna gittik. O da tahlil istedi. Yaptırdık 3 ay süre verdi Mart ayından sonra hâlâ gebelik olmazsa aşılama yapalım dedi. Ve klomen başladık. Sat 16 Ocak bat 14 şubat. Ben 8 şubat gecesi bir rüya gördüm ve o rüyayı 2 gün üst üste gördüm. Sonra gittim test aldım. Dedim var bu rüyada bir hayır. Bir kadın bana yüzüne annelik nuru gelmiş test yap hamilesin belli. Diyordu bana rüyamda. Testi aldım tarih 10.02.2025. Ve yaptım markası dandik biraz. İlk başta tek çizgiydi oyalanmak için mutfağı topladım filan. Bir baktım ikinci çizgi belli bellisiz çıkıyor eşimin yanına koştum sende görüyor musun diye. Biraz kızdı erken olduğu için tabi heveslenmesin istemiyoruz o an. Ama nasıl bir heyecan kalbim çenemde atıyor. 12.02.25 tarihinde bir test daha yaptım ama bu defa daha kaliteli bir test aldım. Yine ilk tek çizgi belirdi dedim yok galiba ön test yanlıştı çıktım ellerimi filan yıkadım sonra geri döndüm testi atmak için elime bir aldım ikinci çizgi var hemde besbelli. Akşam eşim işten geldi ona da gösterdim o teste güvenemedim dedim. O da heyecanlandı bu defa dedi gününü bekleyelim gecikirse gidelim hastaneye garanti olsun. Bat günü akşama kadar gelen giden olmayınca tekrar test yaptım hemen yandı çizgiler. Koştum eşime hamileyim dedim bu test de pozitif. Sonra geciktim var hafta içine randevu aldım. 19.02.25 tarihiydi biz beta için gitmiştik ama bebeğimizin kesesi oluşmuştu bile. 4+5 Haftalık olmuştu bile. Dayanamadık ve ailelerimize sadece anne baba ve kardeşler şeklinde haber verdik. Ama 4 gün sonra kanama ile uyandım ve apar topar acile gittik acilde kese gözükmedi kaybettik sandık ama doktorumuz geldi ve odasındaki ultrasonda gördük miniğimizi. Meğer doğumhanede ki ultrason ile muayenehanedeki farklıymış ondan görmemişler keseyi ama ordaydı ve içinde bebeğimiz vardı. Doktor korkma annesi o sana sımsıkı tutunmak için elinden geleni yapıyor dedi her ihtimale karşı iğnemi oldum. Ve fitil başlandı daha doğrusu dozu yükseldi. Bol bol dinleneceksin hatta 10 15 gün hiç kalkma yanlız da kalma evde dedi doktorum bana. Dediği gibi yaptık. 28 Şubat cuma günü kalp atışını duyduk 6+1 de doktor o zaman dedıkı ki yumurta ve sprem tahminimizden erken birleşmiş. (Ben klomen kullanırken eşim de sperra adında bir vitamin kullanmıştı o dönemde.) Kalp atışını duymamızın ertesi günü yine bir kanama yok bir acil servis macerası ama herşey yolundaydı. Doktor 4 hafta sonra kontrol demişti. Biz bayramdan sonra gideriz derken 28 mart cuma günü yüksek ateş baş ağrısı ve lekelenme şikayetiyle hastaneye gittik. Çok şükür sağlıklıydı sadece grip olmuştum ve çok yorulmuştum. O gün ikili tarama testi için randevumuzu da hallettik. 11 Nisan kontrol 14 Nisan sonuçları gelmişti doktor enseyi 2 girmesine rağmen çok sağlıklı bir bebekti ve doktorumuz bir kız bebek beklediğimizi söylemişti o kadar emindi ki %100 demişti. 15 haftalık olmak üzereydik. Bir sonraki kontrol günümüzde Mayıs ayında 18-19 haftalık iken bebeğimiz bize sürpriz yaptı ve ben erkeğim dedi çok net bir şekilde hemde. Doktor erkek demiştik dimi dedi biz dedik hayır kız dediniz dedik tekrar bakalım dedi baktık ve pipiyi gördük. Şok olmuştuk bizim kızın pipisi vardı. İlk şoku atlattıktan sonra ailelerimize haber verdik. Detaylı ultrason için de 25 Haziran tarihine randevu oluşturduk. Ve o gün de herşey yolundaydı çok şükür tertemiz çıkmıştı. Ve erkek olduğunu o zaman da söylediler emin olduk. Bebeğimizin eşyaları da kız bekliyorduk erkek oldu der gibi unisex oldu. Güzelde oldu. Şu an 31 haftalık hamileyim bebeğimiz Rabbim'e binlerce şükür çok sağlıklı. Usg de 3 4 gün önde gidiyoruz. Doktor şeker yüklemesi önermedigi için yaptırmadık ama tahlillerimde hep şekerime bakıldı. Şu ana kadar 7 8 kilo kadar aldım sadece. 12 Temmuz günü 25 haftalık iken kan işemeye başladım ve çok fazla agrım vardı. Trap aşısı 2. Doz için sağlık ocagına gittik eşimle orda doktora durumu anlattım ve ambulans ile hastaneye şevkim yapıldı. Aç değilim tahlil yapıldı 3 tur nst çekildi kasılma vardı açıklık muayenesi yapıldı sıkıntı yoktu enfeksiyonum o kadar cok yükselmiş ki protein kaçagı olmuş ama şu anda çok iyiyiz antibiyotik kullandım mecburen değerim 400 lerde filandi o zaman. Ama atlattık çok şükür. Herşey geride kaldı şimdi doğum için gün sayıyoruz ve ona evimizi hazırlıyoruz. Bu süreçte stresin bana neler yaptığını anlamış oldum ve herkese elinizden geldiğince stresten uzak durun diyorum. Birde dokrorumun dediği gibi hamile olmak için öncelikle o kafadan çıkmak lazım olacak mı oldu mu diye kendini yıpratma ve her ay test yapma gerek yok. Sal gitsin o zaman oluyor. Birde henüz bir ismimiz yok bize Kur'an da geçen anlamlı erkek isimleri önerebilirseniz çok mutlu oluruz. 🌹💕🥀💜💜🥰🥰😍😍

Son düzenleme:
Herkese Merhaba! 31 haftalık hamileyim. Size en başından hikayemi anlatmak istiyorum bir nebze olsun umudunuzu yeşertmek istiyorum. Öncelikle ilk defa hamile olduğumu 10 Mart 2024 te öğrendim ama kimyasal oldu tutunamadı yavrum bana. Sonra 13 Mayıs 2024 yılında anneler gününde yeniden hamile olduğumu öğrendim ama 12 hafta sürdü hamileliğim Anensefali adında bir gebelik anomalisi sebebi ile karnımda beyin ölümü gerçekleşmişti. İlaçla düşük yaptırmak zorunda kaldılar. Çok zor bir süreçti. Sonrasında ciddi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. 34. Gün ilk adetimi oldum. Derken 15 gün sonra tekrar adet oldum aslında adet de değildi lavaboya gittim o sabah ve bir anda vajina ndan kan gelmeye başladı böyle bir yerim kesilmiş de kanıyormuş gibiydi korktum soluğu hastanede aldım. Doktor ciddi bir şey değil içinde kalanlar gidiyor dedi rahim kendini yeniliyor. Hayatıma kan ilacı ve folik asit girdi gerçi hiç çıkmamıştı ki. 4 ay sonra kasım ayında yine hamileydim ama kimyasal olmuştu. Aralık ayında adet olamadım bir türlü leke vardı kan yoktu. Ocak ayı olmasına rağmen gelen giden yoktu ve başım dönüyor halsizliğim oluyordu. Sağlık ocagına gittim kan verdim doktor rutinlerime de bakmış ve dipteymişim vitamin başladık. Sonra uzman bir kadın doğum doktoruna gittik. O da tahlil istedi. Yaptırdık 3 ay süre verdi Mart ayından sonra hâlâ gebelik olmazsa aşılama yapalım dedi. Ve klomen başladık. Sat 16 Ocak bat 14 şubat. Ben 8 şubat gecesi bir rüya gördüm ve o rüyayı 2 gün üst üste gördüm. Sonra gittim test aldım. Dedim var bu rüyada bir hayır. Bir kadın bana yüzüne annelik nuru gelmiş test yap hamilesin belli. Diyordu bana rüyamda. Testi aldım tarih 10.02.2025. Ve yaptım markası dandik biraz. İlk başta tek çizgiydi oyalanmak için mutfağı topladım filan. Bir baktım ikinci çizgi belli bellisiz çıkıyor eşimin yanına koştum sende görüyor musun diye. Biraz kızdı erken olduğu için tabi heveslenmesin istemiyoruz o an. Ama nasıl bir heyecan kalbim çenemde atıyor. 12.02.25 tarihinde bir test daha yaptım ama bu defa daha kaliteli bir test aldım. Yine ilk tek çizgi belirdi dedim yok galiba ön test yanlıştı çıktım ellerimi filan yıkadım sonra geri döndüm testi atmak için elime bir aldım ikinci çizgi var hemde besbelli. Akşam eşim işten geldi ona da gösterdim o teste güvenemedim dedim. O da heyecanlandı bu defa dedi gününü bekleyelim gecikirse gidelim hastaneye garanti olsun. Bat günü akşama kadar gelen giden olmayınca tekrar test yaptım hemen yandı çizgiler. Koştum eşime hamileyim dedim bu test de pozitif. Sonra geciktim var hafta içine randevu aldım. 19.02.25 tarihiydi biz beta için gitmiştik ama bebeğimizin kesesi oluşmuştu bile. 4+5 Haftalık olmuştu bile. Dayanamadık ve ailelerimize sadece anne baba ve kardeşler şeklinde haber verdik. Ama 4 gün sonra kanama ile uyandım ve apar topar acile gittik acilde kese gözükmedi kaybettik sandık ama doktorumuz geldi ve odasındaki ultrasonda gördük miniğimizi. Meğer doğumhanede ki ultrason ile muayenehanedeki farklıymış ondan görmemişler keseyi ama ordaydı ve içinde bebeğimiz vardı. Doktor korkma annesi o sana sımsıkı tutunmak için elinden geleni yapıyor dedi her ihtimale karşı iğnemi oldum. Ve fitil başlandı daha doğrusu dozu yükseldi. Bol bol dinleneceksin hatta 10 15 gün hiç kalkma yanlız da kalma evde dedi doktorum bana. Dediği gibi yaptık.
Geçmiş olsun canım bebeğin sağlıcakla gelsin çok güzel anlatmışsın🥰🫶🏻

Herkese Merhaba! 31 haftalık hamileyim. Size en başından hikayemi anlatmak istiyorum bir nebze olsun umudunuzu yeşertmek istiyorum. Öncelikle ilk defa hamile olduğumu 10 Mart 2024 te öğrendim ama kimyasal oldu tutunamadı yavrum bana. Sonra 13 Mayıs 2024 yılında anneler gününde yeniden hamile olduğumu öğrendim ama 12 hafta sürdü hamileliğim Anensefali adında bir gebelik anomalisi sebebi ile karnımda beyin ölümü gerçekleşmişti. İlaçla düşük yaptırmak zorunda kaldılar. Çok zor bir süreçti. Sonrasında ciddi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. 34. Gün ilk adetimi oldum. Derken 15 gün sonra tekrar adet oldum aslında adet de değildi lavaboya gittim o sabah ve bir anda vajina ndan kan gelmeye başladı böyle bir yerim kesilmiş de kanıyormuş gibiydi korktum soluğu hastanede aldım. Doktor ciddi bir şey değil içinde kalanlar gidiyor dedi rahim kendini yeniliyor. Hayatıma kan ilacı ve folik asit girdi gerçi hiç çıkmamıştı ki. 4 ay sonra kasım ayında yine hamileydim ama kimyasal olmuştu. Aralık ayında adet olamadım bir türlü leke vardı kan yoktu. Ocak ayı olmasına rağmen gelen giden yoktu ve başım dönüyor halsizliğim oluyordu. Sağlık ocagına gittim kan verdim doktor rutinlerime de bakmış ve dipteymişim vitamin başladık. Sonra uzman bir kadın doğum doktoruna gittik. O da tahlil istedi. Yaptırdık 3 ay süre verdi Mart ayından sonra hâlâ gebelik olmazsa aşılama yapalım dedi. Ve klomen başladık. Sat 16 Ocak bat 14 şubat. Ben 8 şubat gecesi bir rüya gördüm ve o rüyayı 2 gün üst üste gördüm. Sonra gittim test aldım. Dedim var bu rüyada bir hayır. Bir kadın bana yüzüne annelik nuru gelmiş test yap hamilesin belli. Diyordu bana rüyamda. Testi aldım tarih 10.02.2025. Ve yaptım markası dandik biraz. İlk başta tek çizgiydi oyalanmak için mutfağı topladım filan. Bir baktım ikinci çizgi belli bellisiz çıkıyor eşimin yanına koştum sende görüyor musun diye. Biraz kızdı erken olduğu için tabi heveslenmesin istemiyoruz o an. Ama nasıl bir heyecan kalbim çenemde atıyor. 12.02.25 tarihinde bir test daha yaptım ama bu defa daha kaliteli bir test aldım. Yine ilk tek çizgi belirdi dedim yok galiba ön test yanlıştı çıktım ellerimi filan yıkadım sonra geri döndüm testi atmak için elime bir aldım ikinci çizgi var hemde besbelli. Akşam eşim işten geldi ona da gösterdim o teste güvenemedim dedim. O da heyecanlandı bu defa dedi gününü bekleyelim gecikirse gidelim hastaneye garanti olsun. Bat günü akşama kadar gelen giden olmayınca tekrar test yaptım hemen yandı çizgiler. Koştum eşime hamileyim dedim bu test de pozitif. Sonra geciktim var hafta içine randevu aldım. 19.02.25 tarihiydi biz beta için gitmiştik ama bebeğimizin kesesi oluşmuştu bile. 4+5 Haftalık olmuştu bile. Dayanamadık ve ailelerimize sadece anne baba ve kardeşler şeklinde haber verdik. Ama 4 gün sonra kanama ile uyandım ve apar topar acile gittik acilde kese gözükmedi kaybettik sandık ama doktorumuz geldi ve odasındaki ultrasonda gördük miniğimizi. Meğer doğumhanede ki ultrason ile muayenehanedeki farklıymış ondan görmemişler keseyi ama ordaydı ve içinde bebeğimiz vardı. Doktor korkma annesi o sana sımsıkı tutunmak için elinden geleni yapıyor dedi her ihtimale karşı iğnemi oldum. Ve fitil başlandı daha doğrusu dozu yükseldi. Bol bol dinleneceksin hatta 10 15 gün hiç kalkma yanlız da kalma evde dedi doktorum bana. Dediği gibi yaptık.
Merhabalar 💖 kullanıcı adını 2025 Mart anneleri grubundan hatırladım o grupta beraberdik. Nasip olmadı bebeğimi kucağıma almak. sen tekrar hamileymişssin. Çok sevindim. Hayırlı olsun 💖 inşaallah kolaylıkla sağlıkla ömürle gelsin bebeğin. Yaşadığın tüm olumsuz durumları unuttursun sana 🥰🥰🥰

Merhabalar 💖 kullanıcı adını 2025 Mart anneleri grubundan hatırladım o grupta beraberdik. Nasip olmadı bebeğimi kucağıma almak. sen tekrar hamileymişssin. Çok sevindim. Hayırlı olsun 💖 inşaallah kolaylıkla sağlıkla ömürle gelsin bebeğin. Yaşadığın tüm olumsuz durumları unuttursun sana 🥰🥰🥰
Teşekkür ederim 🥰🥰 seninde benim gibi cennet kuşun olmuş. Allah rahmet eylesin. Tekrar nasip olsun sanada. Kendimi mahvettiğim bir dönemdi ben napıyorum dedim. Kendime iyi baktım ve güzel haberi aldım. Sende önce kendine iyi bak. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten. 🌹🌹🌹

Back
X