- 19 Mart 2023
- 39
- 10
- 3
- 24
- Konu Sahibi pinpirikli anne
-
Merhabalar bence yeterli ,benimde kızım 17 aylık olacak bir hafta sonra ve aynı şeyleri yapıyorlar ,ben normal olduğunu düşünüyorum.Merhaba canım kadınlar ve anneler sizden bilgi almak istiyorum
17 aylık bı oğlum var şu sıralar kafamı kurcalayan şeyler oğlum taklit yapıyor komut alıyor ben dolap sileyim ıslak mendili alır hemen dolap siler bulaşık makinesine çıkar bana bardakları verir yerine yerleştirmem için mama yapicam yerine yat derim yatar komutları iyi ama kelimesi az anne mama aç meme cıs kedi pisi pisi kuşların sesini cik cik der işaret parmağını kullanır ayakkabılarını çıkaralım derim oturr ayağını uzatır çıkarırız ama kelimesi az bunlar 17 aylık bebek için yeterli mi kendi cabinda da birşeyler soyluyor ama anlamıyorum mesela birşey görsün değişik şaşırmış ifadesi yapıyor aaaa diyor şasirinca bana bilgi verin ne olur yoksa piskolqga gideceğim
Ben birkac ay önce kendisini sıktığını söyledim sinirleninceMerhaba canım kadınlar ve anneler sizden bilgi almak istiyorum
17 aylık bı oğlum var şu sıralar kafamı kurcalayan şeyler oğlum taklit yapıyor komut alıyor ben dolap sileyim ıslak mendili alır hemen dolap siler bulaşık makinesine çıkar bana bardakları verir yerine yerleştirmem için mama yapicam yerine yat derim yatar komutları iyi ama kelimesi az anne mama aç meme cıs kedi pisi pisi kuşların sesini cik cik der işaret parmağını kullanır ayakkabılarını çıkaralım derim oturr ayağını uzatır çıkarırız ama kelimesi az bunlar 17 aylık bebek için yeterli mi kendi cabinda da birşeyler soyluyor ama anlamıyorum mesela birşey görsün değişik şaşırmış ifadesi yapıyor aaaa diyor şasirinca bana bilgi verin ne olur yoksa piskolqga gideceğim
Banada öyle diyecekler diye korkuyorum ama bu sosyal medya adamı bitiriyor herşeye şüpheci davranıyorumBen birkac ay önce kendisini sıktığını söyledim sinirleninceDr senin psikiyatriye gitmeye ihtiyacın var dedi
Ekran maruziyeti yoksa yeterli gözüküyor. 19. Ayda bana doktor ekran görmüyorsa bana 5-6 kelime yeter demişti.Merhaba canım kadınlar ve anneler sizden bilgi almak istiyorum
Bence normal bide erkek çocuklar kızlara göre biraz daha geç konusur diye biliyorum ama konuşmaya baslayincada baya güzel konuşuyorlar çevremde buna şahit oldum hep.Merhaba canım kadınlar ve anneler sizden bilgi almak istiyorum
Çok güzel ikili kelime kurması ama insan korkuyor kelimeleri yavaş yavaş artmaya başladıİyide bunlar çok normal şeyler benim oğlum 2.5 yaşında 2 li cümle kurdu cişim geldi dedi mesela
Evet erkek çocuklar geç konuşur komşunun çocuklarını çağırıyorum onlarla çok güzel oynuyor parkta çok güzel oynuyor ve çok ortama girerse daha iyi olduğunu anlıyorum benim evde ona yaptırmaya çalıştığımı o an yapmıyor ama ansızın bı anda yapıyor bı anda gösteriyor aklına kazıyor çok şaşırıyorumBence normal bide erkek çocuklar kızlara göre biraz daha geç konusur diye biliyorum ama konuşmaya baslayincada baya güzel konuşuyorlar çevremde buna şahit oldum hep.
Size tavsiyem mesela kelimeleri yanlış ya da eksik söylese bile yanlış söylüyorsun doğrusu bu şeklinde düzeltmeyin. Siz laf arasında hep dogrudunu söyleyerek konuşun konuşma zaten taklit etme olayı sizden duyduklarını dili dondukce taklit edip düzelecek. Eğer sürekli onu konusma konusunda düzeltmeye çalışırsanız ben yapamiyorum zaten gibi hissedip tamamen içine kapanabilir ozguvenleri düşüyor.
Eğer evde genel olarak ikiniz kaliyorsaniz onunla sürekli konuşun biseyler anlatin onunla sohbet edin. İmkanınız varsa çocukla ortamlara götürmeye çalışın çocuklarla iletişim halinde olursa daha olumlu ilerlemiş olursunuz.
Ekran çok yok ama benim oğlum ekrandan da öğreniyor mesela Niloya izler saatleri var orda keçi var onu görünce mee der ordakileri taklit eder bilmiyorum ama bazen zorda kalınca sadece Niloya açıyorumEkran maruziyeti yoksa yeterli gözüküyor. 19. Ayda bana doktor ekran görmüyorsa bana 5-6 kelime yeter demişti.
Bence çok normal.Siz ne yapmasını bekliosunuz da yapmio ki?
Haklısınız çok saolun yorumlarınız ve düşünceleriniz için18 aylık kızım var hemen hemen aynı şeyleri yapıyor. Korkmayın bence normal. Nickinizin hakkını veriyorsunuz
Evet öyle oluyor. Biseyler için zorlamayın siz fark etmedi onemsemedi sansaniz bile çocuklar çok zeki gorduklerini alıyorlar ummadiginiz bı anda ortaya çıkarıyorlar. Konuşma içinde her şey normal gibi yaklaşın üzerine gittikce geri tepebilir zaten her şey aşamalı oluyor kelimeleri toplayıp bı anda anlaşılır cümleler bile kurabilir. Kuzenim öyle olmuştu 2 yaşında konustu ama bildiğiniz uzun ve anlaşılır cümleler kuruyordu öncesinde o kadar kısıtlı ve az kelime kullaniyordu ki artık bı sorun olduğunu düşünüyordu insanlar ama o herkesi şaşırttıEvet erkek çocuklar geç konuşur komşunun çocuklarını çağırıyorum onlarla çok güzel oynuyor parkta çok güzel oynuyor ve çok ortama girerse daha iyi olduğunu anlıyorum benim evde ona yaptırmaya çalıştığımı o an yapmıyor ama ansızın bı anda yapıyor bı anda gösteriyor aklına kazıyor çok şaşırıyorum
Çok güzel anlatmissiniz dediklerinizin hepsini uyguluycamEvet öyle oluyor. Biseyler için zorlamayın siz fark etmedi onemsemedi sansaniz bile çocuklar çok zeki gorduklerini alıyorlar ummadiginiz bı anda ortaya çıkarıyorlar. Konuşma içinde her şey normal gibi yaklaşın üzerine gittikce geri tepebilir zaten her şey aşamalı oluyor kelimeleri toplayıp bı anda anlaşılır cümleler bile kurabilir. Kuzenim öyle olmuştu 2 yaşında konustu ama bildiğiniz uzun ve anlaşılır cümleler kuruyordu öncesinde o kadar kısıtlı ve az kelime kullaniyordu ki artık bı sorun olduğunu düşünüyordu insanlar ama o herkesi şaşırttı
He bide mesela bazı kelimeleri yanlış söylediğinde kelimenin doğru haliyle onunla konuşun ki kendimi duzeltebilsin. Örneğin arı kelimesi yerine avı diyorsa arı gelmiş dimi oğlum aaa burda arı varmış gibi normal cümleler kurun ama bunu yaparken avı değil arı gibi cümleler kurmayın. Siz dogrusunu söyledikçe o aaa doğrusu böyleymiş diyip kendini duzeltmeye çalışacaktir zamana yayılacak ama güzel olacak stres yapmayın kendinize eğer bilinen bir gelişim problemi yoksa.
( Bu arada işin uzmanı değilim bı dönem gelişim psikolojisi vs. Gibi şeylerle ilgilendim ordan hatirladiklarimla yardımcı olmak istedim umarım faydası olur. )
Bazen zorda kalınabilir açılabilir belki herkesin hayat dinamiği farklı , kesin konuşamam ama sadece ekrandan bir şey öğrendiğini önemsemeyin oradaki tek taraflı bir uyarıcıya maruz kalması büyük zarar. Ben ekran izlerken yanında olup arada konuşuyorum mesela. Bir de bence ekran açılacaksa da en azından netfllix ten falan açın you tube kesinlikle olmasın . Kids te reklam yok ama o kadar kontrolsüz içerik var kiEkran çok yok ama benim oğlum ekrandan da öğreniyor mesela Niloya izler saatleri var orda keçi var onu görünce mee der ordakileri taklit eder bilmiyorum ama bazen zorda kalınca sadece Niloya açıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?