- 8 Temmuz 2017
- 206
- 1.410
- 28
- Konu Sahibi halaumutvar
-
Amnıyosentez yapıldı canmŞimdi baktım konulara amniyosentez yaptırmadan bu kararı alma lütfen dna analizinde pozitif çıkan sonuçlarda %1 yanılma oluyor burda bi arkadaş dna analizinde kesin teşhis konulmuştu amniyosentezi temiz çıkmıştı
Yasal sonlandırma için amniyosentez sonucu gerekiyor diye biliyorum
Şimdi baktım konulara amniyosentez yaptırmadan bu kararı alma lütfen dna analizinde pozitif çıkan sonuçlarda %1 yanılma oluyor burda bi arkadaş dna analizinde kesin teşhis konulmuştu amniyosentezi temiz çıkmıştı
Yasal sonlandırma için amniyosentez sonucu gerekiyor diye biliyorum
Problem ne ki neden sorunlu gebelik?
Umarım yoktur bi problem, umarım yanılmışlardır.Fetal dna ve amnıyosentez sonuclarına gore down sendromlu bebegım henuz organlarına bakılmadı ama onlarda ne gıbı hasarlar var bılmıyoruz
Umarım yoktur bi problem, umarım yanılmışlardır.
Allah yardımcın olsun ne zor bi kararAmnıyosentez yapıldı canm
Bebegım 17 haftalık ilk asamada sonuc degısmedı dıger asamaları beklıyoruz zaten acele etmıcem arastırıp beklıcem
o kadar çok duydum ki down sendromu teşhisi konup hiç birşey çıkmayan. bence sabret teslim ol. sonuçta down sendromlu olsa ne olur ki. sağlam doğurursun bi ateşli havale ondan beter olur.Fetal dna ve amnıyosentez sonuclarına gore down sendromlu bebegım henuz organlarına bakılmadı ama onlarda ne gıbı hasarlar var bılmıyoruz
o kadar çok duydum ki down sendromu teşhisi konup hiç birşey çıkmayan. bence sabret teslim ol. sonuçta down sendromlu olsa ne olur ki. sağlam doğurursun bi ateşli havale ondan beter olur.
Kusura bakmayin aciniza aci katmak icin yazmiyorum okuyupta sessiz kalamayacagim icimdekileri soylemeden rahat olamayacagim icin yaziyorum..Istanbullu gelinde bir replik vardi: "Bebegim hasta da olsa dunyaya gelince 1 saat bile yaşasa ben ona bu sansi vermek istiyorum"diye..Aynen de boyle dusunenlerdenim ben daha cok uzuldum meleginize sans vermediginiz icin..Bu testlerin yanilma payi o kadar az ki sonuclar var istatistlik var,bile bile hayati boyunca kalp hastasi bobrek hastasi zeka geriligi yasayacak bir cocugun hayatina nasi imza atim ? Ayrica gebelik ilerlemesi cok zor dedi doktor
Sonradan basina gelmesi cok farkli su an bilmek cok farkli
Tesekkurler
Verenin bir bildiği vardır hepimizinde bir sınavı..Ciddi kararlar hepsi ama hepsinden de mesuluz..Ya hamilelikte cok saglikli olup dogarken bir problem olsa ve kalici hasar olsa..Hepimiz bir engelli adayiyiz..Arkadaşlar ben de özürlü bir bebek dünyaya getirebilirim taşıyıcı eşim yaşım 35 ben bu bebeğe 20 yıl baktım ya sonra ben elden ayaktan düşünce ben ölünce elbette doğar Allah ım esirgesin hastalık gelir ama aminosentez le yüzde 99 olasılıkla hasta olacak bebeği kendim anne olmayı çokkkkk istiyorum diye dünya ya getirip ben bu dünyadan göçünce yanlız bırakmak istemem herşey bizim için evet kader ama bile bile nasıl olur ki ;(
Evet özürlü bir çocuğu bile bile dünyaya getirirsekte gergin onun gözlerinde acıya bakarken de sorumluyuzVerenin bir bildiği vardır hepimizinde bir sınavı..Ciddi kararlar hepsi ama hepsinden de mesuluz..
Merhababiraz korkum var haftaya bebegim alinacakdoktorum suni sanciyla epudral yaptiricam bisey hissetmiceksin dedi bu konu da tecrubelerinizi paylasirmisiniz lutfen
Eksık anlatmısım bebegım fetal dna testı ve amnıyonsenteze gore down sendromlu organlarında ne gıbı hasarlar var henuz bılmıyoruz kalbı de her an durabılırmıs(
Yapılacak ıslemden dolayı bıraz korkuyorum
Keşke neler vermezdım sonuc degısmesı ıcın Ama im
Kusura bakmayin aciniza aci katmak icin yazmiyorum okuyupta sessiz kalamayacagim icimdekileri soylemeden rahat olamayacagim icin yaziyorum..Istanbullu gelinde bir replik vardi: "Bebegim hasta da olsa dunyaya gelince 1 saat bile yaşasa ben ona bu sansi vermek istiyorum"diye..Aynen de boyle dusunenlerdenim ben daha cok uzuldum meleginize sans vermediginiz icin..
(Muzisyen anne oglu icin bu yuzden savasiyor..)
Bende yaptırdım bır hafta oldu bebegım sonlandırıldı aminyonstez sonucum trozomı21 geldi şuan eşimle kavgalıyız hem ev huzursuzluğu hem çocuk kaybetmek çokk zorrrAmnıyosentez yapıldı canm
Bebegım 17 haftalık ilk asamada sonuc degısmedı dıger asamaları beklıyoruz zaten acele etmıcem arastırıp beklıcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?