17 Yaşındaki Bir Kızın Yaşadığı En Büyük Dert Ne Olmalı?

Verdiğiniz bu örnek için çok saolun ve teşekkürler yardımlarınız için

Asil ben tesekkur ederim tatlim benim, bizi su yasinda utandirdin dertlerimizden.
Insallah hersey cok guzel olucak. Hastalik diyince hemen aklina dunyanin sonu gelmesin, care her zaman var kuzum.
Sen yetrrki dogru kisiden dile o careyi.

Asil ben tesekkur ederim tatlim benim, bizi su yasinda utandirdin dertlerimizden.
Insallah hersey cok guzel olucak. Hastalik diyince hemen aklina dunyanin sonu gelmesin, care her zaman var kuzum.
Sen yetrrki dogru kisiden dile o careyi.
Hiç umudum kalmadı ki artık ben dua etsem de etmesem de kabul olmaz kafasındayım

herkesin hayatıyla ilgili dertler var malesef.
bu senin sağlığın yönünden olmuş
kardeşim için 17 yaşındayken, annemizin yatalak olması oldu mesela
benim için ailemle aramın bazı sebeplerden bozulması ve hatırlamak istemeyeceğim kadar buhranlı günler geçirip üniversite hayatımın rezil geçmesi oldu.
eşim için ailesi tarafından terk edilmesi ve arkadaş ortamı yüzünden kullanmaması gereken maddeler kullanması oldu ki sonrasında çok pişmanlık yaşadı yıllarca

bunlar sadece çevremdeki bi kaç kişi

kiminin yaşadıkları çok daha ağır bazılarınınki çok hafif
ama inan herkesin derdi var

seninki sağlık olmuş ki bence en zoru
ama sanırım beyinle ilgili sıkıntı ilaçlarla atlatılmış
normal yollarla çocuk sahibi olamayacak olmak inan ki büyük bir sorun değil
sebepsiz yere çocuk sahibi olamayıp tedaviyle olan o kadar çok kişi var ki
belki ileride çocuk istemeyeceksin bile.
hayatı biraz gelişine yaşamalıyız.
ben her günümü mutlu yaşamaya çalışırım mesela

sabah uyandığında o gününü planla
o gece yatarken de o gün ne kadar mutlu oldun ve yarın daha mutlu olmak için neler yapabilirsin düşün
mutluluk zor değil emin ol
annem 4 senedir çaresiz bir hastalığa sahip ve sadece gözlerini hareket ettirebiliyor. o bile arada gülebiliyorsa emin ol hayat güzel..

herkesin hayatıyla ilgili dertler var malesef.
bu senin sağlığın yönünden olmuş
kardeşim için 17 yaşındayken, annemizin yatalak olması oldu mesela
benim için ailemle aramın bazı sebeplerden bozulması ve hatırlamak istemeyeceğim kadar buhranlı günler geçirip üniversite hayatımın rezil geçmesi oldu.
eşim için ailesi tarafından terk edilmesi ve arkadaş ortamı yüzünden kullanmaması gereken maddeler kullanması oldu ki sonrasında çok pişmanlık yaşadı yıllarca

bunlar sadece çevremdeki bi kaç kişi

kiminin yaşadıkları çok daha ağır bazılarınınki çok hafif
ama inan herkesin derdi var

seninki sağlık olmuş ki bence en zoru
ama sanırım beyinle ilgili sıkıntı ilaçlarla atlatılmış
normal yollarla çocuk sahibi olamayacak olmak inan ki büyük bir sorun değil
sebepsiz yere çocuk sahibi olamayıp tedaviyle olan o kadar çok kişi var ki
belki ileride çocuk istemeyeceksin bile.
hayatı biraz gelişine yaşamalıyız.
ben her günümü mutlu yaşamaya çalışırım mesela

sabah uyandığında o gününü planla
o gece yatarken de o gün ne kadar mutlu oldun ve yarın daha mutlu olmak için neler yapabilirsin düşün
mutluluk zor değil emin ol
annem 4 senedir çaresiz bir hastalığa sahip ve sadece gözlerini hareket ettirebiliyor. o bile arada gülebiliyorsa emin ol hayat güzel..
Çok teşekkür ederim yorumunuz icin umarım anneniz sağlığına kavuşur

Geçmiş olsun, yalnız bakış açın yanlış, allahin sevmediği kullarına zorluk verip de sevdiklerine vermedigini kim demiş? Meşhur eyyub peygamberin kissasini oku, o ne güzel kuldur der Allah onun için, ama ne hastalıklar çekmiş...
İkinci olarak belki bunu söylemesi kolay, yapması zor ama kendinden daha zor durumda olanlara bak. Surekli iyi durumda olanlara bakınca ne kötü hayatım var diyor da insan, bir de kötü durumdakileri gorunce şükür diyor...
Hayata pozitif bakmaya çalıs, belki de organ iflasın hiç olmayacak, kötümser olma, mutsuzluk insanı daha çok başta eder...
Rabbim şifa versin,...

Canim benim. Kardedim olacak yastasin. Icim sizlayarak okudum.
Oncelikle. ALLAH ol derse olur. Kurban olduğum ALLAHIM. şu mubarek 3 aylar gelecek ramazan yüzü hürmetine acil sifalar versin.

ALLAHIM azrail a.s kanadinda yazili ismi azami hakki için hastaliklarina sifalar versin.
ALLAHIM cebrail a.s kanadinda yazili ismi azami hakki için sifar versin.
ALLAHIM mikail a.s kanadinda yazili ismi azami hakki icin dertlerine devalar versin.
ALLAHIM israfil a.s ismi azami hakki icin gonlunu ferahlatsin.

ALLAHIM esmail husna yüzü hürmetine, ALLAHIMIN kudreti sonsuz. Kudreti yüzü hurmetine butun hastaliklarina sifalar versin. ALLAH derki beni nasil bilirseniz ben oyleyimdir. Biz ALLAHIMI şafi ismi ile şifa veren olarak biliriz. Bildigimiz adi hakkı icin ALLAHtan şifa bekliyoruz.

Aslinsa guzel kardesim var ya, senin bu yazdigin derdini sadece yasitlarin degil koca koca biz ve bir cok insanalr ders alarak okumalim halimize sukretmeliyiz.
Bazen bazi konulari okuyorum (seninde yazdığın gibi) sevgilimsen ayrildim. Yok sevgilim ilgilenmiyor. Bu yorumlarimi yaptigimizda bu konuyu acip okumamiz gerek gercektende sevgiliden ayrilmak yada basit birsey oldumu kendimize dert edinmememiz gerektigini.

Ders alinacak nitelikte.

Yok Allaha inanıyorum sadece bazen beni sevmediğini düşünüyorum o yüzden dua etsem de çok kabul olur mu bilmiyorum

Sana bisey diyimmi?
Cok eskiden sabaheler peygamber efendimizin yanina gelirmis aglarlarmis." Allah bizi sevmiyormuda, hic dert vermiyor? Diye. Allah sevdigi kullarini sinarmis. Su ise bak, senin bizim aramizda en cok sevilen kulsun, 17 yasinda bide.
Allah bi zorluk veriyosa " beni hatirla ey kulum" demek icinmis. Dertler ellerimizi semaya acmak icindir, sabredip Allahin rizasini kazanmak icindir.

Biliyorum kzum guzelim benim, ben burdan kolay kolay konusuyorum. Ama benimde cok sevdgim kuzenimin cocugu hasta. Kolay degildir bu seyler. Bende o kuzenimle beraber kahroluyorum. Ama dert Allaha teslimiyete vesile olursa eger, iste o zmn acilarin diner.

teşekkürler annemin iyileşmesi tıbben imkansız, mucizelere de ben inanmam ama biz de o da alıştık artık.

önemli olan duruma uygun yaşayabilmek ve hayattan bir şeyler alıp ona bir şeyler katabilmek
seni farklı yapacak olan da bu.
17 yaş bir tek pes etmek için uygun bir yaş değil.

mutlu bir hayat dilerim sana..

Kısaca kendimi Yaradan tarafından dışlanmış hissediyorum bi zararım da olmadı halbuki kimseye sebebini bilsem bu kadar üzülmezdim
Mademki sinavdasin ve bunun farkindasin.
Boyle seyler demeki karsiligini yaradan versin.
Gunahlarina kefaret olur insaALLAH.
Sen sabir et. ALLAH buyuktur. Madem sinavdasin ve mademki bunu yasayacaksin (geçecek insaALLAH) barim yasarken sevaba donustur ki zaten hastalik gunah doker. Isyana cevirme ki yasadiklarin en azindan boşa gitmesin.
Biliyorum. Senin icin demesi kolay tabi diye dusuneceksin belkide. Belkide oyle ama sen yinede bi dene sevgili kardeşim

Geçmiş olsun, yalnız bakış açın yanlış, allahin sevmediği kullarına zorluk verip de sevdiklerine vermedigini kim demiş? Meşhur eyyub peygamberin kissasini oku, o ne güzel kuldur der Allah onun için, ama ne hastalıklar çekmiş...
İkinci olarak belki bunu söylemesi kolay, yapması zor ama kendinden daha zor durumda olanlara bak. Surekli iyi durumda olanlara bakınca ne kötü hayatım var diyor da insan, bir de kötü durumdakileri gorunce şükür diyor...
Hayata pozitif bakmaya çalıs, belki de organ iflasın hiç olmayacak, kötümser olma, mutsuzluk insanı daha çok başta eder...
Rabbim şifa versin,...
Çok saolun yorumunuz için ama böle hep genel iyi olunca sadece bende olunca var bişi diyorum işte

Canim benim. Kardedim olacak yastasin. Icim sizlayarak okudum.
Oncelikle. ALLAH ol derse olur. Kurban olduğum ALLAHIM. şu mubarek 3 aylar gelecek ramazan yüzü hürmetine acil sifalar versin.

ALLAHIM azrail a.s kanadinda yazili ismi azami hakki için hastaliklarina sifalar versin.
ALLAHIM cebrail a.s kanadinda yazili ismi azami hakki için sifar versin.
ALLAHIM mikail a.s kanadinda yazili ismi azami hakki icin dertlerine devalar versin.
ALLAHIM israfil a.s ismi azami hakki icin gonlunu ferahlatsin.

ALLAHIM esmail husna yüzü hürmetine, ALLAHIMIN kudreti sonsuz. Kudreti yüzü hurmetine butun hastaliklarina sifalar versin. ALLAH derki beni nasil bilirseniz ben oyleyimdir. Biz ALLAHIMI şafi ismi ile şifa veren olarak biliriz. Bildigimiz adi hakkı icin ALLAHtan şifa bekliyoruz.

Aslinsa guzel kardesim var ya, senin bu yazdigin derdini sadece yasitlarin degil koca koca biz ve bir cok insanalr ders alarak okumalim halimize sukretmeliyiz.
Bazen bazi konulari okuyorum (seninde yazdığın gibi) sevgilimsen ayrildim. Yok sevgilim ilgilenmiyor. Bu yorumlarimi yaptigimizda bu konuyu acip okumamiz gerek gercektende sevgiliden ayrilmak yada basit birsey oldumu kendimize dert edinmememiz gerektigini.

Ders alinacak nitelikte.
Bende bundan bahsediyorum ben bu hayata gelme sebebimi insanlar bana bakıp şükretsin diye olduğunu düşünüyorum beni bu üzüyor
yaptığınız dualar için çok saolun

teşekkürler annemin iyileşmesi tıbben imkansız, mucizelere de ben inanmam ama biz de o da alıştık artık.

önemli olan duruma uygun yaşayabilmek ve hayattan bir şeyler alıp ona bir şeyler katabilmek
seni farklı yapacak olan da bu.
17 yaş bir tek pes etmek için uygun bir yaş değil.

mutlu bir hayat dilerim sana..
Zaten sevgilisinden ayrıldığı için ağlayanları görünce böyle :olamaz: oluyorum

Bende bundan bahsediyorum ben bu hayata gelme sebebimi insanlar bana bakıp şükretsin diye olduğunu düşünüyorum beni bu üzüyor
yaptığınız dualar için çok saolun
Üzülme diyemem.
Desemde fayda vermez. Ama masaALLAH subhanALLAH okadar akli basinda bir kardesimizsin ki herseyi idrak edebiliyorsun.
ALLAH yar ve yardimcin olsun.

Mademki sinavdasin ve bunun farkindasin.
Boyle seyler demeki karsiligini yaradan versin.
Gunahlarina kefaret olur insaALLAH.
Sen sabir et. ALLAH buyuktur. Madem sinavdasin ve mademki bunu yasayacaksin (geçecek insaALLAH) barim yasarken sevaba donustur ki zaten hastalik gunah doker. Isyana cevirme ki yasadiklarin en azindan boşa gitmesin.
Biliyorum. Senin icin demesi kolay tabi diye dusuneceksin belkide. Belkide oyle ama sen yinede bi dene sevgili kardeşim
Peki ne yapıcam ki döksün günahları burdaki tek yaşama amacım insanlar beni görsün sonra şükretsin yani ben öle düşünüyorum

Çok saolun yorumunuz için ama böle hep genel iyi olunca sadece bende olunca var bişi diyorum işte
Peygamber hayatlarini oku, hicbirinin hayatı bolluk kolaylık içinde geçmemiş, Allahın en sevdikleri halbuki, bu senin bir hatan, günahın yüzünden değil, Rabbim sevdiklerinden eylesin

Back
X