17 yaşındaki gelin!!!

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.557
11.447
498
Tüm gün aklımdan atamadigim bi konuyu sadece paylaşmak istedim.Bugün kapali havuza gittim.yüzerken 2 kiz havuza girdi.biri tahminimce 20 yaslarinda digeri ise 14_15 yaslarinda diye tahmin ettigim!

Baslarindada suratsiz sert bir kadin baslarindaydi.iki kizi kardes sandim iyi anlasiyorlardi.
Sonra gelin gorumce olduklarini ogrendim.şoook yaşadım.yasin kac dedim 17 dedi.( çok ufak gorunuyor emin olun.bildiginiz çocuk.şüpheliyim o konuda)
Acelen neydi ne yaptin dedim.gorucu usulu oldu dedi.zorla oldu kader dedi.gorumce yanimiza geldi.biz hala yuzuyoruz sohpet ediyoruz.gorumce gelince neden okumadin ya sen.okusana dedim.öyle içli bi şekilde yok bee ne okumasi dedi..gorumcede açikogretim okuturuz dedi.sonra sanirim kaynana rahatsiz oldu kiz bi bahaneyle yanimdan uzaklasti.ve dahada gelmedi.muhtemelen kizacaklar kiza öyle hissettim.
Tüm gun aklimdan o acizligi çıkmadi.kaynananin o suratsizligi çıkmadi.17 yasindaki o çocugun kaydigi hayat aklimdan çıkmadi..yapilabilecek hicbisey yok.yapan razi gelen aileye yaziklar olsun....anne babaliginizada sizede....

Yazık gerçekten.. böyleleri de ana babayım diyebiliyo ya yazıklar olsun.. zorla evlendirmek ne demek hem.. kaç yaşında olursa olsun zorla evlilik mi olur.. sevmediğin istemediğin razı olmadığın adamın koynuna nasıl girilir.. yobazlıktan başka bi şey değil yaptıkları..

Çoğu arkadasim anlattiginiz gibi liseyi bitirmeden evlendi ağzim açık kaldi. Bazı ailelere gore gayet normal benim aklim almiyor.sanki birtek kocayla var olunabilirmiş gibi okumuyosan evlenirsin kafasi

Bunları yapanlara nasıl ana ,baba diyorlar şaşırıyorum ,birde kızlarını bir eşya gibi satıp gelin edenlerde var...
Allah akıl fikir versin kimse doğum makinesi değil kız evlatlar da bir eşya değil !

BENDE ONYEDIMDE EVLENDIM ŞÜKÜR EŞİM VE AİLESİ BENİ SARDI SARMALADI YAŞ KÜÇÜK OLUNCA ETRAFA KARŞI Bİ ÇEKİNGENLİK OLUYO UMARIM OYLE BISEYDIR

Kız çocuklarını evlendirmek için yetiştiriyorlar. Yazık bu kızlara. Elden ne gelir bilmiyorum...

Kızın yapabildiği aktiviteler kayınvalide gözetiminde ve görümce eşliğindedir zaten, gözü açılmasın diye.
Yoksa bu zihniyet 17 yaşındaki kızı kendine gelin, oğluna eş eder mi!
Yüzlerine tükürülesiceler!

Ne diyim bilemedimki.
Bari " kiz pisman gorunmuyor" diyip kenra cekiliyim. Insallah pismanda olmaz.

17 yasindaiken aklim 10 metre havadaydi
kadinlik falan hak getire ne evliligi. ..

anasi babasi karsiliginda bisey de almistir allah bilir

Bu ülkede kızçocukları hala evlendirilmek için büyütülüyor bu bir gerçek. Bunlar gördüklerimiz, ya görmediklerimiz? Gerçekten çok üzücü.

Benim bi akrabamı da onaltısı biter bitmez eğlendirdiler biz duyunca şok olduk ailesinin yanına gelmişti bi görseniz ayaklı kuyumcu gibi dolaşıyordu benden bi yaş büyüktü sadece üç yıl sonra falan tekrar gördüm onu tabi ben yine bekarım safım güya beni tiye alıyordu evde mi kaldın sen diye

Çok kötü ya, yani hayattaki tek gaye koca ve çocuk oluyor. Evde aile, evlenince kocan ve onun ailesi başında. Okul ne olacak, bence her insan yalnız da yaşamalı, hayata adım attığında tek başına karar almalı. Hep arkanda yanında birilerinin olması kotu bir şey olmalı. Sıradan hayatlar.

Ben daha bekarken yıllar önce bir komşunun 14 yaşında kızını evlendirecegini öğrendiğimde 19 yaşında filandim bende soluğu karakolda almıştım. Polise kızı daha 14 yaşında zorla evlendirecekler diye şikayet etmiştim. Polis benim kimliğimi gizli tutarak kızın ailesini sorguya aldı.
Sonra neler oldu bilmiyorum aile kızı evlendiremedi..ve ben bunu başardığım için o yıllar kendimle gurur duymustum.
Toplum olarak duyarlı olmak zorundayız. Maalesef hala kızını çocuk yaşta evlendirmek isteyen cahil aileler var.Bu yüzden en azından bizler sessiz kalmazsak birşeyler değişebilir belki de.. umut dünyası işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…