17 yaşındayım,beni aydınlatır mısınız?

Stripped

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
35
0
6
İstanbul
Merbaha ben 17 yaşındayım. Hemen konuya girmek istiyorum.Bundan 2-3 ay önce okullar açıkken diyetisyene başladım.Boyumu ve kilomu vs ölçtü doktor.Kilom neredeyse 81'di...Boyumda gerçekten çok kısa,avantajlı değilim.Bende artık gerçekten zayıflamaya karar verdim işte doktorun verdiği diyeti uyguladım ve 2 hafta sonra 3 kilo vermiştim.Diğer 2 hafta içinde diyeti biraz değiştirdi ve 1.7 kilo verdim.Çok fazla uyamamıştım her iki diyette de malesef.Okul gezilerim falan derken...Sonra doktorumun gideceğini öğrendim ve ben yine öyle tek kaldım diyebilirim :)

Şimdi bu 2-3 ay içinde kendi kendime bir şeyler yaptım.Haziran ayında gözle görülür bi değişme oldu bende,herkes bu sen misin diye fala n sordu hatta.Şuan kaç kilo olduğumu bilmiyorum ama hala diyete devam ediyorum.Evde spor yapıyorum falan.

Ama yaptığım diyet sadece sabah bir kase çorba.Bir kase çorbayla duruyorum.Çok hırslı birisiyim,bir prof. yardımı almak istiyorum aslında tekrardan.Çünkü vücudum çorbaya alışıcak diye korkuyorum.

Pazartesi günüde spora başlıyıcam ama korkuyorum.Bilmiyorum utanıyorum sanım.Ne yapmalıyım lütfen yardım eder misiniz?Çok zayıfladığım halde hala tartılmaya bile korkuyorum.Ne yapmalıyım?

2 ay içinde kilo vermem lazım,ve şu forumda 5 günde 5 kilo diyetini okudum.İşe yarıyor mu? Eğer yaparsam vereceğim kilo gözle görülür mü oluyor yoksa sadece su kaybı gibi bir şey mi ?

Lütfen uzun oldu ama yardım edin.

Ve biliyorum yaptığım diyet sağlıksız ama artık cidden psikolojim bozuldu.Öğlen 12 de ve gece 4 gibi spor yapıyorum hergün.Sonra dans ediyorum falan.Ama çorbayla duruyorum hep.Ve yeşil çay içiyorum.Artık insanlarla iletişimi kestim sürekli zayıflayıp dışarı cıkmam lazım diyorum.Bilmiyorum ama utanıyorum,spora gitmem için bile önce biraz zayıflamam gerektiğini düşünüyorum.Siz benim büyüğümsünüz bana ne önerirsinizVe bu arada artık olmayan pant.lar bile oluyor bana ama özgüvenim kalmadı her şeyden önce.

Son düzenleme:
Diyet hiç yapmadım desem yeridir. Mideyi ne kadar doldurursan o kadar genişler, o kadar yemek istersin. Birkaç gün diyetini düzenli yap daha sonra eminim miden küçülecek daha az yemek isteyeceksin.
Her sabah çorba içmek yerine cornflakes yiyebilirsin sabahları. Daha sonra kalorisi az olan meyvelere yönelebilirsin.
Şöyle yapabilirsin. Sabah kahvaltını çok iyi yap. Daha sonra öğlen yemeğin kahvaltıda yediğinden daha az olsun. Akşam yediğinde öğlen yediğinden az.
Yada şöyle yap. Çok öğünler ye. Ama az az ye.
Biraz karıştı ama bunları biliyorum bir yerlerden duymuştum.....

neden spora gitmekden çekiniyorsun?çekinmene gerek yok.sanki oradakılar senden zayıf mı olucak?olsalar bile bu onların senden üstün olduğu anlamına gelmez ki.yani çekinme,onu söylemek istiyorum =) spor salonuna gitmek istemiyorsan,dışarıda yürüyüş yap mesela =) başarılar

Mesajlarınız için teşekkür ederim.Şimdi ben neredeyse 2 aydır sadece çorba içiyorum ve midem küçülmüş müdür?Mesela bi gün kaçamak yapayım dedim ve 1 tabak bir şey yemeye calıstın ama karnım aşırı derecede şişti.

bütün günü mü bir kase çorbayla geçiriyorsun canım? git bir eczaneye ölçtür kilonu. sonra da gel 5 günde 5 kilo diyetine başla. verdiğin kilo vücudunda da belli oluyor. en azından şu anki yaptıgın diyetten daha sağlıklı olur bu diyet:)

Diyetisyenin verdiği programa uyamadıysan başka bi diyetisyenle görüş.
Hala gelişim çağındasın,o yaşta kendini aç bırakma.Yaptığın her yaş için sağlıksız gerçi.
Bir an önce spora başlasan aslında şu ''diyet''ten daha iyi.Kardiyo egzersizleri kilo verdirir.Bu sitenin spor kısmında da egzersizlerle ilgili paylaşımlar var.Bi spor salonuna gitsen,orda hoca da sağlıklı bi çalışma programı çıkarır.

bütün günü mü bir kase çorbayla geçiriyorsun canım? git bir eczaneye ölçtür kilonu. sonra da gel 5 günde 5 kilo diyetine başla. verdiğin kilo vücudunda da belli oluyor. en azından şu anki yaptıgın diyetten daha sağlıklı olur bu diyet:)

evet bütün gün onla duruyorum.

Diyetisyenin verdiği programa uyamadıysan başka bi diyetisyenle görüş.
Hala gelişim çağındasın,o yaşta kendini aç bırakma.Yaptığın her yaş için sağlıksız gerçi.
Bir an önce spora başlasan aslında şu ''diyet''ten daha iyi.Kardiyo egzersizleri kilo verdirir.Bu sitenin spor kısmında da egzersizlerle ilgili paylaşımlar var.Bi spor salonuna gitsen,orda hoca da sağlıklı bi çalışma programı çıkarır.

pazartesi spor salonuna başlıyıcam umarım. ve son kilomuda ölçmüş olurum ve buraya yazarım.

jenny ye katılıyorum. elimde olan arkadaşımın diyetini 2-3 hafta uyguladım midem küçüldü öğlenleri yemek yemiyorum mesela. şu an midem önceki gibi aşırı yemek kabul etmiyor aşırı abur cuburda. yoğurt meyve dostum oldu diyebilirim. diyeti bıraktıktan sonra kısa sürede 3 kilo verdim. kendini aç bırakma bu seni hasta eder, mutsuz olursun. ayrıca biz arkadaşlar arasında hep beraber spora gitmeye niyetliyiz git canım imkanın varken düzgün bir fiziğin olur. tavsiyelerim bunlar ayrıca daha gençsin rahatlıkla verirsin o kiloları:))

jenny ye katılıyorum. elimde olan arkadaşımın diyetini 2-3 hafta uyguladım midem küçüldü öğlenleri yemek yemiyorum mesela. şu an midem önceki gibi aşırı yemek kabul etmiyor aşırı abur cuburda. yoğurt meyve dostum oldu diyebilirim. diyeti bıraktıktan sonra kısa sürede 3 kilo verdim. kendini aç bırakma bu seni hasta eder, mutsuz olursun. ayrıca biz arkadaşlar arasında hep beraber spora gitmeye niyetliyiz git canım imkanın varken düzgün bir fiziğin olur. tavsiyelerim bunlar ayrıca daha gençsin rahatlıkla verirsin o kiloları:))

böyle dendikçe moralim düzeliyor.

Şuan dediğiniz gibi öğlende artık bir şeyler atıştırıyorum çorba yerine başka şeyler yiyorum buseferde alıştım sanırım çok şişiyor midem.Vücudum alışmış sanırım.Kilo almam değil mi

böyle dendikçe moralim düzeliyor.

Şuan dediğiniz gibi öğlende artık bir şeyler atıştırıyorum çorba yerine başka şeyler yiyorum buseferde alıştım sanırım çok şişiyor midem.Vücudum alışmış sanırım.Kilo almam değil mi

hayır canım ben öyle öyle verdim. canım çok istediyse çikolata yedim ya da bir an esti cips aldım eve giderken yedim. bazen aman diyerek canım ne çekerse yiyorum ertesi gün kaldığım yerden devam ediyorum. o krizi atlatınca gözün daha bi tok oluyor. birde çok beğendiğin bir ünlüyü örnek alabilirsin bunun bana yararı çok oldu. hırs yapmanı sağlıyor. vücudunu senden iyi bilecek yok. kolay gelsin.

hayır canım ben öyle öyle verdim. canım çok istediyse çikolata yedim ya da bir an esti cips aldım eve giderken yedim. bazen aman diyerek canım ne çekerse yiyorum ertesi gün kaldığım yerden devam ediyorum. o krizi atlatınca gözün daha bi tok oluyor. birde çok beğendiğin bir ünlüyü örnek alabilirsin bunun bana yararı çok oldu. hırs yapmanı sağlıyor. vücudunu senden iyi bilecek yok. kolay gelsin.

Aynen beğendiğim ünlüyü örnek alıyorum :D Bugün spora başladım,şimdi gidip kilomu öğreneceğim.Teşekkürler

Spordan geldim şimdi. Ölçülerim alındı. 81 kiloydum dediğim gibi kendim bir şey yaparak 10 kilo vermişim.Şuan 71 kiloyum.5 ay da spora gidicem. Sizce şuan spora bugünden itibaren başladım,1 ayda ne kadar etkisini görürüm.Gerçi hocadan liste istiyicektim o bitince verir sandım o da vermedi bende unuttum.Yarın istiyicem. Cevaplarınız için çok teşekkürler

Canim yapma nolur boyle bir gunu corbayla gecirmek ne demek.sagligindan onemlimi allah askina.bence bi hormon testi falan da yaptir o surede degismis olabilir dengin mazallah sagligin bozulur.daha 17 yasindasin metabolizman daha hizli calisir ileriki yaslara gore.ayrica ben 5 gunde 5 kilo diyeti yapmani da onermiyorum sok diyetler tekrar kilo alinmasini saglar.bence en kisa zamanda bi diyetisyene gitmelisin

Back
X