18 aylik bebegim ve bugün duydugum sey

Evet ingilizce ögretmeniyim dil ögretmek ve dili edinmesi farkli seyler öncelikle, dili her an ögretebilirsiniz en azindan kelimeler sekilller renkler hayvanlar gibi bildiginiz yada tekrar etme imkaniniz olan seyleri sunabilirsiniz ve bu asamada sarkilar da etkili olacaktir yararlanabilirsiniz ilk 3 yil beyinleri çok aktif baslayabilirsiniz yavastan

Ben de rehber öğretmenim anaokulunda da görev yaptım çok hızlı öğreniyorlar hakikaten. Dediklerinizi yapacağım o zaman ben direkt cümle kurarak konuşma gibi düşündüm

Ben de rehber öğretmenim anaokulunda da görev yaptım çok hızlı öğreniyorlar hakikaten. Dediklerinizi yapacağım o zaman ben direkt cümle kurarak konuşma gibi düşündüm
O da dil edinimine girer iste ama tam anlamiyla kendinizi ifade edemeyeceginizi düsünüyorsaniz onu yapmayin derim :) sorduklari sorular bazen zorlayici olabiliyor

Maşallah. Bence de üstün zeka olabilir. Çift dilli büyüyen bebekler normal zamandan biraz daha geç konuşur genelde diyorlar ama sizinki tek dille büyüyenlerden bile ileri
Benim bebeğim de 14 aylık. Dil gelişiminin bu kadar iyi olmasında yaptığınız nelerin daha çok faydası olmuştur sizce? Bize de biraz yardımcı olun Beraber kitaplara bakıyoruz anlatıyorum tane tane basit konuşmaya çalışıyorum, başka neler yapabilirim?

Dogru diyorsunuz benim yüksek lisans tezimdi bilingual çocuklar genelde geç konusur yada iki dili karistirir birbiriyle öyle konusur ama insana kendi evladi tezini çürüttürüyor ne yaptiniz derseniz biz bol bol hikaye okuduk, ben tek tek nesneleri bak bu elma falan gibi söylemedim ama iste bu küçük beyaz kedi elma agacindaki kirmizi elmaya ulasmaya çalisiyor falan diye anlatiyorum o da hangisi elma hangisi kedi diye sorar anlatirim ondan sonra kedi bu kediler miyav der hadi gel kedi görmeye çikalim sokaga cikariz mesela kedi arariz, cikana kadar da simdi ne yapacagiz biliyor musun kedi aramaya cikacagiz kedi gördügümüzde ne dememiz gerekiyor moyav miyav çünkü kediler böyle konusabiliyor gibi gibi.. bir kedi bize bunlari yaptirir mesela

Benim çocuklarım böyle olduğu için ben normal sanıyordum hep, ablamın çocukları da öyle çünkü meğerse 2 çocuğum da üstünmüş. Küçük kızım daha test yapılmadı küçük olduğu için. ama 3 yaşta yapıyorlar. Ortanca oğlum 3 yaşında geçen kelimeleri okuduğunu gördük. Okumayı öğrenmiş.

Kiziniz kac aylik? Üstün zeka tanisini nasil aldiniz diger 2 çocugunuz için ve süreçte bizi neler bekliyor tecrübelerinizi paylasabilir misiniz

Kiziniz kac aylik? Üstün zeka tanisini nasil aldiniz diger 2 çocugunuz için ve süreçte bizi neler bekliyor tecrübelerinizi paylasabilir misiniz
Kızım 24 aylık. Onda da var bence çünkü o da aynı.
Öncelikle çok zor yani çok zor. Tanıyı da ram heyet işte vs testler vs ile aldık. Büyük oğlumda mesela yazı sorunu var. Biraz disleksi gibi şöyle oluyor beyni çok hızlı çalıştığı için eli beyninin hızını yakalayamıyormuş. Bu yüzden yazısı hep karman çorman sorun yaşıyoruz.
Maalesef bu çocuklar eğitim hayatında bazı sorunlarla karşılaşabilir. Biz bu sebepten ötürü özel eğitim öğretmeninden ders alıyoru. Beyni ile eli aynı noktayı yakalsın, yazısı düzelsin, öğrendiği şeyleri herkesin öğrendiği gibi öğrenemiyor bunun için ders alıyoruz. Mesela çok basit sorulaeı yapamıyor ama çok zor soruları hemen yapıyor.
Ortanca oğlum da çok farklılar yani çok zekiler ama çok farkındalıklaeı olduğı için çok yorucu.
Onlar için eğitimleri için ciddi paralar harcamak gerekiyor maalesef çünkü Türkiyede yeterli eğitim yok. Çok iyi eğitimciler vs vs vs.

Peki bebekliklerinde nasillardi yada kiziniz nasil becerilerinden bahsedebilir misiniz vakit ayirip rica etsem? Yada benim bahsettigim seyler sizin evlatlatinizda gördüklerinizle çağrìşim yapti mi size?

Peki bebekliklerinde nasillardi yada kiziniz nasil becerilerinden bahsedebilir misiniz vakit ayirip rica etsem? Yada benim bahsettigim seyler sizin evlatlatinizda gördüklerinizle çağrìşim yapti mi size?
Evet aynılardı, hepsi 4 aylıkken ilk kelimesini söyledi mesela, çok çabuk emeklediler. renkler sayılar harfler daha 15 aylıkken biliyorlardı. Şarkı türkü ezberliyorlardı. Kelime hazineleri aşırı iyi. Kendilerini süper ifade ediyorlar ve hepsinin en ortak özelliği kitaptı. Hepsi kitap hastasıydı. Açarlardı bu ne bu ne diye sorarlardı hep. Ben hep söylerdim. Bi de dediğim gibi algıları müthiş. Bu arada ben ekran vermiyorum çocuklarıma. Kendim öğretiyordum her şeyi. Kızım yazı hastası. Her şeyi yazıyor. Bazı harfleri yazıyor.
Aşırı aşırı aşırı aşırı meraklılar özellikle. Mesela normal çocuklar bu ne diye sorar ama benim çocuklarım “bu şeye neden bu adı vermişler özelliği ne” diye sorarlardı. Büyük oğluma kreşe götürüp getirirken kısacık yol öyle uzatdı ki bitkiler çiçekler böcekler hepsinin adını öğrenmek istiyordu.
Bilime aşırı meraklılar. Deney meney vs.
Ama mesela akıllarına uymadıkları şeyi asla kabul ettiremiyorum. Çok zorlar.

Anladimm ve aslinda pek çok noktada kizim anlattiginiz seylerden farkli görünüyor tabi yine de bir uzmana danisacagiz ama durum daha farkli gibi geldi bana çok tesekkür ederim vakit ayirdiginiz icin

Benim kizimda cok erken konusmaya basladi 10. Ay buyume kontrolunde doktor farketti bir suru net kelimeler soyluyordu 1 yasinda 10 kelime bekleriz bu yeterlidir ama sizinki nin kelime sayisi cok fazla cok sasirdim demisti bizde oyle farkettik sonra zaten hemen konustu 2 kelime falan hic hatirlamiyorum biranda sanki hep konusuyordu derdini anlatiyordu oyuzden dogdugundan beri konusuyo gibi hissediyorum suan 3 yasinda hikaye bile anlatir biz yurtdisindayiz suan ayni sekilde İngilizceyide konusuyor.

MAsallah yavrunuza yani benim kizim da konusuyor ama öyle sizin anlattiginiz kadar degil sanki

Bu arada siz gittiniz mi uzman görüsü almaya?

Merhaba, masallah bebeğinize suan bizde böyle bir süreçten geçiyoruz. Cocuk psikiyatri doktorunun dediği oğlum 26 aylıkken gitmiştik; 5-6 yaş grubunun zeki çocuklar dediğimiz çocuklarla eşit seviyede demişti. Üstün potansiyelli bir çocuk olduğunu ve bunun tam tanımlanması için 5-6 yaşı beklememizi söyledi.
Bizdeki belirtilere gelecek olursak; Algıları küçücük bebeklikten itibaren hep açık bir çocuk oldu. Çok erken konuştu, bir yaşına geldiğinde bir sürü kelimesi vardı. Kitaplardaki herseyi bilirdi. Öğrenmeye bayılan bir çocuk. En önemli belirtiside; 18. Ayda tüm harfleri ve rakamları öğrendi, satranç taşlarını öğrenmişti, renkleri, iç organlaeini ne ise yaradıklarını hepsini bilirdi. İngilizcede öğrenmeye başladı ve o konudada iyi seviyede diyebilirim. 26 aylıkken bir anda dünya bayraklarına merak sardı ve hepsini bir kaç hafta içinde öğrendi.
Yani zekanın bir çok çeşiti var her insan hepsinde iyi olamaz ama mesela bence benim oğlumun görsel ve dil öğrenme zekası ön planda.
İyi bir çocuk psikiyatristi ile görüşün ne yapacağınıza karar verin o şekilde yol alın bence

Bu anlattıklarınız aynı benim oğlum :) hepsinin ortak özellikleri sanırım harfler ve yazılar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…