18 aylik bebek devam sutu mu yoksa normal sut mu ?

sarikirmizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.400
605
123
Merhaba kizlar,

Suan sut konusunda kararsizim cunku bebegim 18 aylik ve ben hala devam sutu veriyorum. Bebegime normal marketten paket sut mu yoksa devam sutu mu vermeliyim ? Hatta devam sutu 2 veriyorum onda daha cok vitamin ve minerallar vardir dusuncesiyle. Ama gercekten faydali mi yoksa kizim buyudugu icin hic bir faydasi yok mu acaba diye dusunmeye basladim. Belkide bilmeden kizimi yanlis mi besliyorum acaba. Biliyorsunuz bazi vitamin ve minerallerin fazlasi faydasindan cok zarari olabilir.

Beslenmesi guzel kizimin ama gunde 2 defa devam sut iciyor. Ve ben bu aliskanligin devam etmesini istiyorum. Ve bebegimin ictigi sutten tasarruf yapma gibi bir dusuncem yok o yuzden normal sute hic gecis yapmadim.

Nutricia yi aradim ve beslenme uzmaniyla gorustum ama beni tatmin etmedi cunku tam olarak aciklayici cevap vermiyorlar. Sadece bir beslenme uzmani olarak 4 numarali cocuk devam sutte gecis yapmanizi tavsiye ederim cunku o 1 bir yas cocuklarina daha uygun dedi .Ama nedenini aciklamadi ve acikliyamadi daha dogrusu cunku bence tam olarak farkini bilmiyor.
Bu konuda daha detayli bilgiye sahip arkadaslardan fikir almak isterim.

tesekkurler

Normal süt vermelisiniz bence bizim Dr muz devam sütünü tavsiye etmiyor hatta bulabilirsen açık süt ve kendi yaptığın yoğurtla vermelisiniz hazır olan herşey çocuklar için uygun değildir

Normal süt vermelisiniz bence bizim Dr muz devam sütünü tavsiye etmiyor hatta bulabilirsen açık süt ve kendi yaptığın yoğurtla vermelisiniz hazır olan herşey çocuklar için uygun değildir

cevabin icin tesekkurler canim. 3 veya 4 numarali devam sutunu bazi doktorlar tavsiye etmiyor, tatlandirici kullanildigi icin. O yuzden ben 6-9 aylik olan devam sutunu verdim kizim 18 aylik olana kadar. Malesef acik sut bulmam imkansiz o yuzden tek secenegimiz paket sut. Yogurdu kendim yapiyorum ama paket sutlerden.

Doktorlar 1 yas sonrasinda normal sute gecis yapabilicegimizi soyluyorlar bunu biliyorum benim merak ettigim 6-9 aylik devam sutu 18 aylik bir bebegede bir katkida bulunuyor mu gerekli vitamin ve mineraller almasini sagliyor mu yoksa yasi ilerledigi icin devam sutu veya normal sut arasindaki fark ortadan kalkiyor mu.

Sunuda belirteyim benim kizimin beslenmesi cok guzel herturlu sebze ve meyve yiyor ama gunde 2 defa devam sutu iciyor. Ayriyetten hic bir vitamin hap surup balik yagi gibi urunler kullanmiyoruz. Ve inanirmisniz kizim daha hic hasta olmadi. Eger devam sutu yinede bir katki sagliyorsa vucudunun daha direcli olmasina o zaman normal sut devam sute tercih etmem. Ayrica arada normal paket sutte veriyorum kizima ama arada devam sutude aliyor.

Benimde 22 aylık bir oğlum var bende dikkat ediyorum için için ne faydali ise onu veriyorum devam sütü hiç vermedim bütün vitaminleri doğal besinlerden vermeye çalışıyorum inşallah faydası vardır ama 18 aylık olduğu için yeterli gelmeye bilir devam sutleri aylara göre çünkü sağlıkla büyüt bebeğini insallah

Benimde 22 aylık bir oğlum var bende dikkat ediyorum için için ne faydali ise onu veriyorum devam sütü hiç vermedim bütün vitaminleri doğal besinlerden vermeye çalışıyorum inşallah faydası vardır ama 18 aylık olduğu için yeterli gelmeye bilir devam sutleri aylara göre çünkü sağlıkla büyüt bebeğini insallah

Cevabin icin tesekkurler canim. Aynen senin gibi dikkatli annelerden bu konuda fikir almak istiyorum . Cunku bu konuyu merak ediyorum. Seninde bildigin gibi 2 yasina kadar anne sutu tesvik ediliyor. Bende kizima 6 ay boyunca anne sutu verdim sonrasinda calisan bir anne oldugum icin yetmemeye basladi ve devam sutune gectim.Zaten beslenmeside cok guzeldi kizimin. Cok guzel saglikli yasitlarina gore daha iyi gelisen bir kizim var.

Simdi dusunuyorum anne sutu yetersiz olan bayanlar devam sutune gecmesini soyluyor doktor. Anne sutu kadar faydali olmasada 6-9 aylik bebekler icin olan devam sutude yararli demekki. Ve 2 yasina kadar anne sutu tesvik ediliyorsa neden 2 yasina kadar devam sutu hic duymuyoruz ve onun yerine 1 yasdan sonra normal sute gecis yapabilirsiniz diyorlar. Bence normal sut diyor doktorlar cunku ogunlerini kacirmadan cocuklara yemelerini tesvik etmek icin diyor olabilirler. Cunku devam sutu icen cocuklar bazi ogunlerini tam yemediklerini okumustum. Devam sutu cunku belirli bir tokluk veriyor.

Ve ayrica doktorlar diyor ki 9 aydan sonraki yasina goren devam sutleri sadece bir satis pazarlama teknigi normal sutle ve yasina gore olan sutlerin arasinda cok bir fark yok. Normal sute gecisi zorlastirilmak icin tatlandirici katiliyor diye biliyorum. Boylece cocuklar daha uzun sure devam sutu icicek ve sirketin kasasina daha cok para giricek.
Yasina gore olan devam sutlerine tatlandiri katildigini bana cocuk doktoru haric ic hastaliklari uzmanida soyledi.

Sirf bir anne olarak boyle dusundugumden 2 yasina kadar kizima 6-9 bebekler icin olan devam sutunu vermeyi dusunuyorum.

Back
X