18 aylık bir bebek hangi kelimeleri söyleyebilmeli?

aceleci2024

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
8
0
36
İstanbul
bebeğim; hadi,anne,baba,bitti,orda, şurda ,burda ve bir kaç kelime söyleyebiliyor.yakınlarım,bu çocuk hala konuşamıyormu diye eleştiriyor,hergün ona şarkılar dinletiyorum,sezdirme yapıyorum,çok tekrar yapıyorum.lakin biz hala akıcı konuşmaya geçemiyoruz.ben bir yaşına gelmeden akıcı konuşmuşum.bebeğim neden konuşamıyor anlamıyorum.sizin bebeğiniz 18 aylıkken neleri söyleyebiliyordu?hergün, konuşamıyormu,vah vah daha ancak canım diyenleri duymaktan sıkıldım.

canım neden bu kadar panik yapıyosun anlamadım benimkide 18 aylık anne baba dede orda süt su bu kadar kelime diyebiliyor bence benim ne dediğimi anlayabiliyorsa ve kendini elinden geldiği kadar anlatabiliyorsa sorun yoktur ben valla hiç acele etmiyorum zamanı gelince konuşacak diye bekliyorum sende kendini bu kadar sıkma lütfen

canım cevabın içimi rahatlattı,aslında böyle bir problemim yoktu,yakınlarımın hergün geç kaldı gibi telkinleri nedeniyle panik yaptım.oğlum biran önce konuşurda artık dış seslerin etkisinden kurtuluruz.

Daha neler yahuu!!
Kaç çocuk 18 aylıkken konuşmaya başlamış?!

Kulaklarını tıkayıp çocuğunla konuşmaya devam et, şu an ifade edemese de çok şeyi anlıyor.
Çok geçmeden bir de bakacaksınki hiç tahmin etmediğin şeyleri söylemeye başlıyor...

Benim kızım şu an 22 aylık ve son iki aydır çok hızlı bir şekilde dağarcığını geliştirdi. Çok rahat sohbet eder konuma geldik.
Bu hızlı gelişme iki ayda birden bire olmadı elbette, öncesinde biriktirdiği şeyleri ifade edebilmeye başladı...

Şuna dikkat etmek gerekir; çocuğun göz kontağ kuruyor mu? İletişime açık mı?
Tv izlememeli mesela...

benim oğlum sadece anne diyor başka yok..arada kendi kendine saçma bişeyler söylüyor o kadar...sen haline şükret bence...
aynen bende çevreden niye konuşmuyor falan diye dinleyip duruyorum..komşumuzun çocuğu aynı yaşta takır takır konuşuyor.ben gıptayla bakıyorum o çocuğa..hele birde bizimkinde simian çizgisi var ondan dolayı daha çok panik yapıyorum..

arkadaşa bebek görmeye gittik.bizimkine bakıp kesin benim bebeğim erken konuşur,konuşamıyormusun sen diye tiye aldı.üfff yaaa.neden böyle bir karşılaştırmanın içinde buluyorum kendimi.şu sıra yakınlarda tuvalet alışkanlığınada taktılar,neymiş öğretmiyormuşum,sonra altına yapıp dururmuş.allah aşkına normal olan bizmiyiz değilmiyiz anlamadım.18. aydan sonra yavaş yavaş öğretilmeye başlanır diyorum.bizim çocuklar yaşına girmeden öğrendi,öyle şeymi olur diyorlar.gerek dil gerekse tuvalet konusunda neler yapıyorsunuz.birde misafirlikte çocuğuma sürekli takıldılar .ufaklığa vurmayı öğretmediğim için oğlum gülerek geçti uzaklaştı.korktu dediler.bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz?

Back
X