18 aylık kızım bana ve çevresindekilere vuruyor yardımmmm

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
123
merhabalar... kızım istediği bir şey olmadığında v.s. sinirlenip bana ya da o an çevresindekilere vuruyor ve bir ortamda eğer çocuk varsa direk gidip tokadı basıyor. ne yapıcam bilemiyorum :( bazen vurma diye azarlıyorum ama azarlamamam gerekirmiş.. bazen bana vurduğunda anne ciciii diyorum ama yok yine aynı :(

çok sabır isteyen bir meseledir...cocuklar o dönemlerinde obsesif davranışlar sergiler...yapma dedikçe doz daha cok artar...kimi ısırır , kimi kafa atar...gôrdüm bunları...

sinirlendirmemeye bakın...konuşamıyor yavrucak dolayısıyla kendini ifade de edemiyor...az sabır annesi...

çok sabır isteyen bir meseledir...cocuklar o dönemlerinde obsesif davranışlar sergiler...yapma dedikçe doz daha cok artar...kimi ısırır , kimi kafa atar...gôrdüm bunları...

sinirlendirmemeye bakın...konuşamıyor yavrucak dolayısıyla kendini ifade de edemiyor...az sabır annesi...
çok teşekkür ederimmm

merhabalar... kızım istediği bir şey olmadığında v.s. sinirlenip bana ya da o an çevresindekilere vuruyor ve bir ortamda eğer çocuk varsa direk gidip tokadı basıyor. ne yapıcam bilemiyorum :KK43: bazen vurma diye azarlıyorum ama azarlamamam gerekirmiş.. bazen bana vurduğunda anne ciciii diyorum ama yok yine aynı :KK43:

Bizimki de aynen öyle. Bi de vurup arkasından da parmak sallıyo. Şu yaştan sonra eğitecek bizi bakalım: )

Aaa oğlummm anne ciciiii diyorum. Ters bi anıma gelirse de eşoloşeğin sıpası napıyon lan! Şeklinde oluyor : ) ikisi de gayet sağlıklı tepkiler bence :KK53:
bende de aynen öyle :D benim korkum hani bir iki sene sonra da bu tarz hareketlerde bulunmaları :(

bende de aynen öyle :D benim korkum hani bir iki sene sonra da bu tarz hareketlerde bulunmaları :KK43:

Yok canım hiç korkma. Aksine kendini ifade ediyor çocuk. Bi yere çarpınca orayı ah yap ah yap diye dövdürürsen, sana sinirlenince de sana ah yapacak. Aklı erince unutur zaten. Şu an yaşı bunu gerektiriyor. Bu arada benimki 15 aylık seninki ne kadar?

Yok canım hiç korkma. Aksine kendini ifade ediyor çocuk. Bi yere çarpınca orayı ah yap ah yap diye dövdürürsen, sana sinirlenince de sana ah yapacak. Aklı erince unutur zaten. Şu an yaşı bunu gerektiriyor. Bu arada benimki 15 aylık seninki ne kadar?
benimki de 18 aylık ... rabbim ömür versin ikisine de.

Benim oglumda 25 nisan dogumlu yani 18 aya az kaldi.surekli vuruyo bize.ve biz su icerken su icecek gibi aliyo elimizden kaldirip atiyo gunde bardak garanti kiriyo.ve cooook ciglik atiyo herseye mutlu oldugunda uzuldugunde .sizinkilerde yapiyomu

Benim oglumda 25 nisan dogumlu yani 18 aya az kaldi.surekli vuruyo bize.ve biz su icerken su icecek gibi aliyo elimizden kaldirip atiyo gunde bardak garanti kiriyo.ve cooook ciglik atiyo herseye mutlu oldugunda uzuldugunde .sizinkilerde yapiyomu
:) benim kızım sevindiğinde çığlık atıyorrr . istediği bir şey olmadığında da sopa atıyo :D

annesi benin kızım 2,5 yaşında bizde atlattık o evreleri vurdukça ona vurmak yok deyin cici bici işe yaramıyor vurmak yok ısırmak yok deyin. çocukları küçük görüpte tepkilerini de küçük görmeyin evet belli ki bir şeye tepki gösteriyor yada agresif bir çocuk olacak bunu da dizginlemek sizin elinizde. kızım bana vurmaya başladığında ben onu kreşe gitmeye hazırlıyordum. sen okula gideceksin anne işe gidecek diye konuşuyordum baktım tepkiler sertleşti vurmaya başladı bağırmak kızmak fayda vermez aksine ters teper sakin ama kararlı gözlerinin içine bakarak konuşun onunla hatta kucağınıza almayın dizlerinizin üzerine çoküp onunla aynı boya gelin ve konuşun onu muhattap alın. işe yarayacaktır allahın izniyle. ha birde çocuklar biryere yarptığında ah ah diye çarptığı şeyi dövmeyin çocuğa şiddeti kendimiz öğretiyoruz veyaptığı şeylere karşı başkasını suçlamayı. dikkat etmesi gerektiğini söyleyin ona bebek gibi değil bir birey gibi davranın. faydasını görürsünüz allahın izniyle. sevgiler.

Back
X