• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık kızım, kreş ve kafamdaki tilkiler!

xsximal82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
408
2
96
43
Antalya
merhaba arkadaşlar...düşüne düşüne kendi başıma çıkamadım işin içinden sizlerden de bi akıl alayım istedim.

kızım 18 aylık bu hafta 3.haftası kreşe başladı.bu zamana kadar ben baktım ve ben de işe başladığım için ve bulunduğumuz şehirde kızıma bakabilecek babaanne yada tanıdık, akraba güvenilecek birini bulamadığımdan kreşe verdim.sabahları ağalyarak bırakmamız normal bu yaş için biliyorum ama aklıma takılan bikaç şey var.bana fikir verin lütfen.
1.si kızım kreşten eve geldiğinde çok aç oluyo,bi defterleri var o gün ne yaptıklarını ne yiyip ne içtiklerini yazıyolar.ona göre herşeyi yemiş olan çocuk örneğin dün bi bütün yufkadan yapılan böreğin yarısını yedi!ki öyle iştahlı bi çocuk diildir.peşinde koşarım yesin diye normalde!az mı geliyo kızıma yada gerçekten mi az porsiyonlar nasıl anlıcam bilemiyorum.

2.si de üzerini değiştirirken feryat figan ağlıyo tamam normalde de çok uslu durduğu söylenemez giyinip soyunurken ama ağlamaktan kendini parçalamazdı!çok mu sert davranıyolar acaba diyorum giydirirken??

3.sü de dün kızımı bırakıyorum, tabi araya haftasonu girdiği için daha zor oluyo.kızım öğretmenini görünce ona bye bye yapmaya başladı ağlayarak kuzum : ( öğretmeni sinir bozucu bi ses tonuyla kızıma buraya geleceksin,anneye bye bye yapacaksın! dedi.çok canım sıkıldı.

akıl verin lütfen.nasıl anlarım kızıma nasıl davrandıklarını?

kamera sistemi yok mu? bazı okullarda kamera oluyor. veliler sürekli izliyor. hatta eskaza 5dk görüntü olmazsa hemen velilerden telefon gidiyor.

benim çok yakını arkadaşım anaokulu öğretmeni. kreşte de çalıştı, çok lüks bir okulda da, şimdi kolejde... dediğine göre herkes iyi değilmiş. yani şüpheci olmakta haklısın. çok genç kızlardan bazıları bıkmış oluyormuş sert davranabiliyormuş. ama bazısı kendi evladı gibi...

bu arkadaşım bi okuldayken orada kamera vardı. 5dk kapalı olsa veliler arayıp uyarıyordu. disipline etmek için çok yumuşak davranmıyorlardı. ama yediği yemekler falan organik seçilip yediriliyordu....

belki annelik evhamıdır yaptığın belki de şüphelerin yersiz değildir. okula pat kapı gitmeye çalış. kameralı okul fiyatları farklı mı acaba?

kreşte kidiğer aileler ile görüşün. bakalım onların çocuklarında bu tarz değişimler olmuşmu.. birde kreşe başladığı ilk dönem bir kaç gün birlikte onunla gidip gelmediniz mi??

merhaba arkadaşlar...düşüne düşüne kendi başıma çıkamadım işin içinden sizlerden de bi akıl alayım istedim.

kızım 18 aylık bu hafta 3.haftası kreşe başladı.bu zamana kadar ben baktım ve ben de işe başladığım için ve bulunduğumuz şehirde kızıma bakabilecek babaanne yada tanıdık, akraba güvenilecek birini bulamadığımdan kreşe verdim.sabahları ağalyarak bırakmamız normal bu yaş için biliyorum ama aklıma takılan bikaç şey var.bana fikir verin lütfen.
1.si kızım kreşten eve geldiğinde çok aç oluyo,bi defterleri var o gün ne yaptıklarını ne yiyip ne içtiklerini yazıyolar.ona göre herşeyi yemiş olan çocuk örneğin dün bi bütün yufkadan yapılan böreğin yarısını yedi!ki öyle iştahlı bi çocuk diildir.peşinde koşarım yesin diye normalde!az mı geliyo kızıma yada gerçekten mi az porsiyonlar nasıl anlıcam bilemiyorum.

2.si de üzerini değiştirirken feryat figan ağlıyo tamam normalde de çok uslu durduğu söylenemez giyinip soyunurken ama ağlamaktan kendini parçalamazdı!çok mu sert davranıyolar acaba diyorum giydirirken??

3.sü de dün kızımı bırakıyorum, tabi araya haftasonu girdiği için daha zor oluyo.kızım öğretmenini görünce ona bye bye yapmaya başladı ağlayarak kuzum : ( öğretmeni sinir bozucu bi ses tonuyla kızıma buraya geleceksin,anneye bye bye yapacaksın! dedi.çok canım sıkıldı.

akıl verin lütfen.nasıl anlarım kızıma nasıl davrandıklarını?

Öğretmeninde sevmediği birşey var bellki!!!

Benim yiğenimde hemen hemen o yaşlarda kreşe bırakılırdı. akşam cocuk eve geldiğinde sürekli mız mız yada sürekli hareketli bir cocuk oluyordu. evde doğru dürüst birşeyde yemiyordu. Sonra çocukta mı bir sorun var diye pedogogla görüştürdürler. pedagog kreşi değiştirilmesini söyledi.ve öylede yaptılar. meğerse kreşte cocuğu sürekli mama sandalyesine oturtuyoırlarmış. ee cocuk haliyle hiç kıpırdamadığı için sürekli sinirli sürekli hareket içinde oluyoruş. severek yemek yemediği içinde ne evde ne kreşte birşey yemiyormuş. suanda kreş değiştirdikleri için çocuk çok mutlu iştahlı güler yüzlü...

İmkanınız varsa kreşi değiştirin. ama yoksa diğer velilerlede görüşüp ortak bir şikayet ve kamera sistemi kurulması ile ilgili dilekçesi verin. kreşe baskı yapın. belli öğretmen bıkkınlıktan ve otorite kurmaya çalışmaktan çocuklara fazlası ile sert davranıyor.

kamera sistemini ilk kayıt yaptırırken sormuştum, bakanlık 2 yıl önce yasaklamış.netten de baktım 2009da yasaklanmış, doğru bilgi yani..bu hafta dışında öğretmenine hem gidiyo hem de ağlıyodu.seviyo diye düşünmüştüm ama???başka veli tanıdığım da yok ki sorsam dediğiniz gibi.daha 3 hafta oldu zaten antalyaya taşınalı..bilemiyorum..az önce telde sordum siz bıraktıktan sonra odaya girince ağlaması kesiliyo,arkadaşlarıyla mutlu dedi.ilk haftalar ara ara ağlıyo, arkadaşlarıyla hiç ilgilenmiyo, sadece bebeğiyle geziyo diyodu.yani bu anlamda inanıyorum.çok acıkmasını da söyledim,ikindi kahvaltısında sizin bıraktığınız mamadan verelim biraz dedi.biraz rahatladım gibi ama yine de o ses tonu aklıma geldikçe saldırasım geliyo öğretmenine!!!

emin olmadan da başka kreşe bakamam, kızım için sil baştan başlayacak herşey.çat kapı gidemem gün içinde bebeklerle görüşmek yasak,sabahki olaylar tekrar yaşanacağı için,bunu da anlıyorum,kızım için de kötü olacak tekrar ayrılmak..almak için gidince zaten içeri giremiyoruz biz,dışarda bekliyoruz.diğer kreşlerde de böyle mi bilemiyorum..bilgisi olan varsa yanlış mı bunlar?ne dersiniz?

ilk gün babamız gitti, ben işe yeni başladığım için, ki o da kameradan izledi 2 saat.onun dışında da yanına giremiyoruz...

Benim kızımın da 1 ayı doldu kreşte...Tebiki değişim çok, bu arada 21 ayını doldurdu Gözdemm...
Sabah ağlayarak gidiyor hem ne ağlama...ama sanırım bu ayrılık psikolojisinden, normalde babayla vedalaşırken ben yanındaysam hiç ağlamayan kızım babaaa diye ağlıyor...Ama akşam öpücüklerşe gönderiyor öğretmenini ve servis şoförü dedesini o yüzden mutlu sanırım orada diyorum...
Akşam o da çok aç geliyor...Son yemek saatleri 15.30...o saatten sonra 18.30a kadar acıkması normal diye düşünüyorum...
ağlaması konusuna gelince...biz de de bezlenirken var ağlama durumu...ama yanlış bişey yapsalar anlarım çünkü kızım çok beyaz tenli ve en küçük dokunuş iz bırakabilir...
Orada ne yaptıklarını ise bilmek imkansız a yakın...kamera sistemi yasaklandı biliyorsunuz...diğer durumda da görüğümüz anın iyi olması tüm zamanı garantilemez ki...
İyi düşünelim iyi olsun ne diyeyim...biz onlara canlarımızı emanet ediyoruz umarım farkındadırlar...

merhaba,
tedirginliklerinizi bir anne olarak anlıyorum 23 aylık bir oğlum var babannesi bakıyo biraz rahatlamanız için yazıyorum :1:
her sabah uyanmasın diye ayak ucunda giyinip evden resmen kaçıyorum çünkü uyanırsa deli gibi ağlıyo gitmek istemiyo işe gelir gelmez arıyorum kv kızım sen düşünme 2-3 dk ağlıyo susuyo diyo ama benim içim hergün ayrı parçalanıyo :25:
akşam eve gittiğimde sanki babannesini hiç tanımıyo üst katta neyi varsa topluyo eline kadının yüzüne bakmıyo oğlum babannen mama verdi mi vemedi karnın açmı aç yani yabancı baksa inanırım çocuklar böyle yani bizler biraz rahat olmalıyız ama olmuyo işte bunlarda benim yaşadıklarım
ama bazı kreşler var anne baba izleme odası var gün içinde çocuğunu gözükmeden kreş sınırları içinde izleniyo

Aç gelmesi çok normal. benim oğlum da 21 aylıkken kreşe başlamıştı ve normalde iştahsız olan çocuk kreşten aç geliyordu ve okulda da yemek yiyor yazıyordu raporda her gün her öğünü. anlam veremiyordum ama zamanla şunu anladım çok hareket ettikleri için çok enerji harcıyorlar. eve gelince yorulmuş ve acıkmış oluyor. bu da bizi mutlu ediyor.

sabah ağlamalarına gelince şu an bir süreçten geçiyorsunuz. sizden ilk defa ayrılıyorsa bunu zamanla aşacaktır. ama bazı çocuklar kreşe aylarca da gitse anne babadan ayrılırken ağlama olayını aşamıyor.

yukarıdaki durumlar olabileceği gibi kreşte uygun olmayan bir durumla da karşılaşıyor ve huysuzlaşıyor da olabilir. bunun için hemen diğer velilerle arkadaşlık kurmaya çalış. senin göremediklerini onlar görebilirler . hiç içine sinmezse de al çocuğunu oradan.

öncelikle şunu söyleyeyim çocuğunuzun acıkması çok normal. çünkü özel okullarda kahvaltı+öğle yemeği+ikindi kahvaltısı vardır. ikindi kahvaltısında çocuklar akşam yemeği yiyebilsin diye basit şeyler verilir, kek gibi, bisküvi gibi ya da bi tatlı olabilir. ikindi kahvaltısı saat 15:00-15:30 gibi bi sürede yapıldığı için çocuklar akşam eve aç giderler ki zaten amaçta budur.

ikinci olarak öğretmeninizin çocuğunuza sesleniş tarzı nasıldı bilmiyorum ama bazen bende yapıyorum onu öğrencilere kararlılığı göstermek amacıyla. direk kötüye yormayın derim. öğretmen acıma gibi algılanacak bi ses tonuyla seslenince, bazı çocuklar bunu çok güzel kullanıyorlar. yaş farketmez, 0-6 yaş çocukların algı mekanizması bizden çok daha ilerde, sağa bakarken solu görürler tabiri caizse.

birçok çocuk ilk haftalarda ağlaya ağlaya okula gelir, sınıf kapısından girer ve tamamen değişir. görseniz, sanki biraz önce ortalığı ayağa kaldıran o değilmiş gibi. yani bu konuda da öğretmeniniz doğru söylüyor olabilir.

kılık-kıyafet olayında çocuğunuzu sık sık gözlemleyin. vücudunda yara bere izi ne bileyim morarma, şişme falan var mı diye her gün gözlemleyin. eğer çocuğunuzun bu durumu devam ederse bi pedagoga sormanızı tavsiye ederim.

benimde 26 aylık kızım kreşte
benim kzımda çok aç eve geliyordu bende artık yanına yiyecek koyuyorum ve yedirmelerini söylüyorum. ayrıca bunu çocuğu okula giden bi çok kişiye sorduğumda aç olmasa bile hem saat fazla hem ord oyun oynamak vb durumladan çok yoruluyor dediler.
ağlamak ilk bir ay hiç ağlamayan bir çocuktu sonra 1 ay hep ağladı hemde nasıl feryat figan onu bırakıyordum dışarda ben de ağlıyordum öğretmeni geçicek sabırlı olun konuşun anlatın ona süprizler yapın dedi şimdi azaldı. mırın kırın ediyor ama ikna edebiliyorum.
öğretmenin tavrı ile ilgili oranın sahibi ile görüşün derim. ya da müdürü. sıkıntınızı anlatın olmadı biraz takip etsinler belki hüsnü kuruntu yapıyor olabilirsiniz inş öyledir.
sizi çok ii anlıyorum insanın aklı fikri hep çocuğunda. ben biraz alıştım kreş sahibi çok tatlı bir bayan hep sıkıntılarımı anlatıyorum ve onu sık sık arıyorum o da beni rahatlatyor. küçük çocuk grubu hemen odasının yanında onlara daha çok özen gösteriyorum diyor
allah yardımcınız olsun...

kızım öğretmenini görünce ona bye bye yapmaya başladı ağlayarak kuzum : ( öğretmeni sinir bozucu bi ses tonuyla kızıma buraya geleceksin,anneye bye bye yapacaksın! dedi.çok canım sıkıldı.

Okuduklarımın tamamı ama en çok da alıntı yaptığım yer sinirlendirdi beni.
Benim kızım da sizinki kadarken başladı kreşe. Kreşe karşı değil, aksine sürekli çocukların ebeveyn ya da bakıcıyla değil kreşte büyümelerini savunan bir anneyim. Ama doğru kreş çok önemli.
Bu talimat beni çok sinirlendirdi.
Bence öğretmenin orda yapacağı en son davranış. Hatta kabul edilebilir birşey değil bu.
Üstünü değiştirirken ağlaması falan da rahatsız edici. Kızınızın orda mutlu olmadığını düşünüyorum.
Biz de tatil dönüşlerinde zorlanıyoruz kreşe başlarken. Mızmızlığı geçmiyor bu.
Öğretmenlerimiz çok mesafeli (sert değil ama) olmalarına rağmen benim kızım okulunu çok seviyor. Bu şekilde de uyarıldığını hatırlamıyorum.
Böyle yapsan daha iyi olurdu dimi kızım, ya da böyle söylemeliydin di i kızım diye uyarılıyor. Bizimle oynarken de dikkatimi çekiyor bu. benimki öğretmen oluyor bizler de öğrencileri. Sürekli bize kızım oğlum diye bastırarak hitap ediyor. Çok ciddi bir havaya giriyor. Ve bize hep yapabilirsin söyleyebilirsin diyor.

yara bere olsa ben de farkederim, farkettiğim anda da yıkarım orayı, bunu ihtimal konusu bile etmiyorum!!sözlü davranış olarak da sabırlı, merhametli, şefkatli davranıldığından emin olmak istiyorum..bu ifade ebru arkadaşımın da dediği gibi çok canımı sıktı..bu cümle yerine yine otoriteyi koruyarak daha ılımlı bi ifade biçimi bulunabilirdi.bu böyle olmucak..en iyisi kurucusuyla bu durumu görüşmek sanırım..yoksa içimdeki kurt beni yiyip bitirecek..

kamera sistemini ilk kayıt yaptırırken sormuştum, bakanlık 2 yıl önce yasaklamış.netten de baktım 2009da yasaklanmış, doğru bilgi yani..bu hafta dışında öğretmenine hem gidiyo hem de ağlıyodu.seviyo diye düşünmüştüm ama???başka veli tanıdığım da yok ki sorsam dediğiniz gibi.daha 3 hafta oldu zaten antalyaya taşınalı..bilemiyorum..az önce telde sordum siz bıraktıktan sonra odaya girince ağlaması kesiliyo,arkadaşlarıyla mutlu dedi.ilk haftalar ara ara ağlıyo, arkadaşlarıyla hiç ilgilenmiyo, sadece bebeğiyle geziyo diyodu.yani bu anlamda inanıyorum.çok acıkmasını da söyledim,ikindi kahvaltısında sizin bıraktığınız mamadan verelim biraz dedi.biraz rahatladım gibi ama yine de o ses tonu aklıma geldikçe saldırasım geliyo öğretmenine!!!

emin olmadan da başka kreşe bakamam, kızım için sil baştan başlayacak herşey.çat kapı gidemem gün içinde bebeklerle görüşmek yasak,sabahki olaylar tekrar yaşanacağı için,bunu da anlıyorum,kızım için de kötü olacak tekrar ayrılmak..almak için gidince zaten içeri giremiyoruz biz,dışarda bekliyoruz.diğer kreşlerde de böyle mi bilemiyorum..bilgisi olan varsa yanlış mı bunlar?ne dersiniz?

ilk gün babamız gitti, ben işe yeni başladığım için, ki o da kameradan izledi 2 saat.onun dışında da yanına giremiyoruz...

çocuğunuzun öğretmenine ağlayarak gitmesi kafama takıldı...hem gidiyo hem ağlıyo demişsiniz ya...
benim oğlum 2 yaşında boğaz enfeksiyonu geçirmişti..ateşi düşüremeyince doktoru 1 hafta boyunca sabah akşam vurulması için iğne vermişti...ilk birkaç gün sağlık ocağından içeri girmek bile istemiyordu...ama daha sonra çocuk alıştı..hem ağlıyor hemde aşı olacağı odaya kendi gidiyor birde aşı olacağı yere koymamız için eliyle işaret ediyordu...yani öğretmenine gitmesi normal alıştı çocuk ama halen daha ağlayarak gitmesi tuhaf bence...

Benim anlamadığım kreşlerde kamera sistemi niye yasaklanıyor?Bulunduğum şehirdeki kreşlerde kamera sistemi var.Aileler çocuklarını takip edebiliyorlar..hatta yeğenim 3 yaşında geçen hafta kreşe başladı.Anne ve babası sürekli izliyorlar ve içleri çok rahat..

çocuğunuzun öğretmenine ağlayarak gitmesi kafama takıldı...hem gidiyo hem ağlıyo demişsiniz ya...
benim oğlum 2 yaşında boğaz enfeksiyonu geçirmişti..ateşi düşüremeyince doktoru 1 hafta boyunca sabah akşam vurulması için iğne vermişti...ilk birkaç gün sağlık ocağından içeri girmek bile istemiyordu...ama daha sonra çocuk alıştı..hem ağlıyor hemde aşı olacağı odaya kendi gidiyor birde aşı olacağı yere koymamız için eliyle işaret ediyordu...yani öğretmenine gitmesi normal alıştı çocuk ama halen daha ağlayarak gitmesi tuhaf bence...

ben de kızımı 18aylıkken kreşe başlattım hergün yarım gün gidiyodu dediğin herşeyi ben de yaşadım, okula gitmek istememeler, evden çıkana kadar giyinmemek için yerlerde sürünmeler, okul kapısında beklemeler, öğretmeniyle garip bir iletişim, sık sık öğretmen değişikliği, gitgide bozuldu çocuk hep geçer düzelir alışır dedim bikaç ay ara verdik sonra yine başa döndük nerdeyse 9ay böle geçti görmezden mi geldim, çaresizmiydim bilmiorum ama şu an kendime çok kızıyorum ikimize de eziyet etmişim taa ki okuldan çok ısırıyo başedemioruz şikayeti gelene kadar..okulu bıraktık hemen bi pedagoğa götürdüm çok kısa sürede çocuk normale döndü.aşırı ilgisizlik, eğitimsizlik, çok küçük bilgisiz öğretmenler-denirse-, kısaca bakımsızlıktanmış hepsi kesinlikle çocuk bırakılcak bi yer diilmiş..ben süsüne püsüne kanmışım ama gözümü 4açıorum şimdi.3yaşa yaklaştık çok araştırarak bi okul seçtim kamera tabi hiçbirinde yok ama sizi okula almamaları çok saçma ben istediğim her an geçiriorum galoşu giriyorum içeri, mutfağı, wcsi, hatta oyuncaklarını bile karıştırıorum bişey demiolar deseler de alırım kızımı zaten güvenim iyice oturana kadar da bakıcam hatta bugün onu yeni okuldan alırken eski okulun önünden geçtik burayı özledinmi kızım dedim anne bana ii davranmıo orda öğretmenim kaplumbaalı okula-yeni okulu- gidicem dedi bi de mesela kesinlikle bisüre sonra çocuk kendi gitmek istemeli ordan anlayabilirsin çnkü ben geçen sene başka okullara yollayan arkadaşlarımın çocuklarına bakıodum hiçbirinde benim durumum yoktu hepsi 2haftada alıştı seve seve gitti faaliyetler partiler yapıolardı sürekli bizim okul hep başıboştu bişey yaptırdıkları yoktu çocuklar sıkıntıdan patlıolardı
yaniii çok uzun oldu ama mutlaka okulunuzu değiştirin farkı göreceksin yüzde 99 okul kötü..

yazmayı unutmuşum evet bizimki de hep açtı ve bikaç kere de öğretmenleri şeker kraker verirken yakaladım.ödülmüş güya..hep çok iştahlıdır kızım şimdi alıorum evde çok sevdiği şeyler olsa bile bi tadına bakıo anne tokum diyo yiyemio.zaten sizinki de biraz konuşsa kesin yemekler kötü yemedim benle uğraşmadılar falan derdi..

yara bere olsa ben de farkederim, farkettiğim anda da yıkarım orayı, bunu ihtimal konusu bile etmiyorum!!sözlü davranış olarak da sabırlı, merhametli, şefkatli davranıldığından emin olmak istiyorum..bu ifade ebru arkadaşımın da dediği gibi çok canımı sıktı..bu cümle yerine yine otoriteyi koruyarak daha ılımlı bi ifade biçimi bulunabilirdi.bu böyle olmucak..en iyisi kurucusuyla bu durumu görüşmek sanırım..yoksa içimdeki kurt beni yiyip bitirecek..

ihmal ediyorsunuz, dikkat etmiyorsunuz gibi birşey dememiştim ki ben ya da bunu ima etmeye de çalışmamıştım. yanlış ifade ettim demek ki, özür dilerim :26::26:

Minicik bebekleri kre$e birakip çalisan anneleri anlamiyorum, hiç bir zaman da anlamayacagim. En azindan 3 yasina gelmeli çocuk.

Olur mu efendim, annesi kariyer yapcak ustelik para lazim daha lux yasamak herkesin hakki
Olduu yapsinlar kariyerlerini, o bebegi her gun ziril ziril zirlatip ruhuna bir çizik atsinlar, nede olsa kendi çocuklari kimene ayol?(!)

Back
X