merhaba hanımlar. kızımın 4 aylık olmasına 2 hafta kala işe başladım. malesef ücretsiz izin almak gibi bir şansım yok

kızım şu an 13 aylık bu zamana kadar annem ve kv kp dönüşümlü olarak baktılar. iki tarafa da uzak oturuyoruz o yüzden bizde kaldılar. ama bu süreçte gerçekten çok yıprandık. artık kızım eşim ve ben birlikte bi hayat sürmek istiyorum. o yüzden kızımı eylülde kreşe vericem.
bakıcı kesinlikle düşünmüyorum yaşadığımız şehirde tanıdığım güvenebileceğim benim evimde kızıma bakabilecek kimse yok malesef. başkasının evine de asla göndermek istemiyorum.
eşimde bende memuruz üni de çalışıyoruz ikimizde ve üninin kreşi var. 3 aylıktan itibaren bebek alıyorlar. bebek grubu 3-18 ay arasındaki bebekleri kayda alıyor. 1 öğretmen iki bakıcı anne var ve 8 bebek kontenjanı var. kızım 15 aylık başlayacak ama 18 aylık olunca sınıf değişmiyor yine o sınıfta devam ediyor. eğer oraya gönderirsek 5 dk uzağımda olacak. birlikte gidip gelicez. ama şöyle de bir durum var. kızım sevmediği bi yemek olunca haliyle her bebek gibi zorla yemek yiyor. büyük tuvaletini yapınca hemen altını almayınca çok fena kızarıyor. aklıma hep bunlar geliyor acaba doğru düzgün doyurmazlar mı altını hemen almazlar mı kreş için çok mu küçük gibi....
bu yaştayken bebeklerini kreşe veren ailelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.