• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık kızım, kreş ve kafamdaki tilkiler!

Anaokulunda staj gördüğüm de sınıfa yeni biri katılmıştı
çok çekingendi ağlıyordu gelir giderken annesinin önünde paralıyordu kendisini
ama anne gidip çocuklarla kaynaşınca ağlaması kesiliyor gayet eğleniyordu.
Hatta hocam zor durumda kalıyordu bu geliş gidişlerde,sanki çocuğa bişi yapıomuşuz gibi
sonra veliye dedim ki içiniz rahat olsun siz olduğunuz zaman ağlıyor sorun çıkarıyor siz gittikten sonra gayet aktif.
Yani olabilir daha yeni alışması lazım.
Ama yinede aksi bir durum söz konusuda ihtimal biraz daha zaman geçsin.

kreşte kamera yasak diye birşey olacağını zannetmiyorum.benim yeğenimin gittiği kreşte var ve izliyorlar:34:

ben olsam asla kreşe vermem cocuğumu. kendim bakarım. iş daha önemli değil benim icin. ama tabi kocam calısıo ve durumumuz orta haldeyse

Kızımın gittiği kreş benim maaşımın yarısından daha fazla. Servis ücretini falan ilave edince epey yüksek bir rakam. İş dışındaki tüm vaktimi çocuklarıma harcıyorum. Yani ekstra da yoruluyorum.
Çalışmayı bırakmayı düşünmüyorum.
Benim kızım kreşe görevi olduğu için değil, ya da başımdan atmak için değil, hayata hazırlansın diye gidiyor. Çok iyi eğitimler almış öğretmenleri var. Ve herkes benim kızımdaki değişikliklerin farkında. 3,5 yaşındaki kızımın yeteneklerini, isteklerini ve yapabileceklerini çok çok iyi biliyoruz.
Ayrıca benim kızımın evde oturan değil, çalışan, ülkesine kendine ve ailesine katkısı olan bir annesi var. Evde otursaydım psikolojim bu kadar iyi olur muydu, bu kadar kendime güvenebilir miydim bilmiyorum. Ya da sadece ben çocuğuma ne katabilirdim.
Kızım için yaptığım en iyi şeyin onu kreşe göndermek olduğunu düşünüyorum.
Ama konunun geçtiği her yerde söylediğim gibi kreş çok önemli. Sadece çocuk bakılsın diye kreşe gönderilmemeli. Fiyatından çok okulun kalitesi düşünülmeli.
Benim kızımın kreşinin yarısı parasını ödediği bir kreşe gönderiyordu arkadaşım. Kaç kere altı ıslak ya da aç geldi. yüzü tırmalanmış halde. Çünkü kreş ucuz diye çocuk sayısı çok fazlaydı, öğretmenleri de ona göre. İlgilenilmiyordu çocuklarla.

Kızımın gittiği kreş benim maaşımın yarısından daha fazla. Servis ücretini falan ilave edince epey yüksek bir rakam. İş dışındaki tüm vaktimi çocuklarıma harcıyorum. Yani ekstra da yoruluyorum.
Çalışmayı bırakmayı düşünmüyorum.
Benim kızım kreşe görevi olduğu için değil, ya da başımdan atmak için değil, hayata hazırlansın diye gidiyor. Çok iyi eğitimler almış öğretmenleri var. Ve herkes benim kızımdaki değişikliklerin farkında. 3,5 yaşındaki kızımın yeteneklerini, isteklerini ve yapabileceklerini çok çok iyi biliyoruz.
Ayrıca benim kızımın evde oturan değil, çalışan, ülkesine kendine ve ailesine katkısı olan bir annesi var. Evde otursaydım psikolojim bu kadar iyi olur muydu, bu kadar kendime güvenebilir miydim bilmiyorum. Ya da sadece ben çocuğuma ne katabilirdim.
Kızım için yaptığım en iyi şeyin onu kreşe göndermek olduğunu düşünüyorum.
Ama konunun geçtiği her yerde söylediğim gibi kreş çok önemli. Sadece çocuk bakılsın diye kreşe gönderilmemeli. Fiyatından çok okulun kalitesi düşünülmeli.
Benim kızımın kreşinin yarısı parasını ödediği bir kreşe gönderiyordu arkadaşım. Kaç kere altı ıslak ya da aç geldi. yüzü tırmalanmış halde. Çünkü kreş ucuz diye çocuk sayısı çok fazlaydı, öğretmenleri de ona göre. İlgilenilmiyordu çocuklarla.

katılıorum arkadaşım sadece bizim ülkemizde bu var evde oturayım 7yaşına kadar çocuğuma bakıyım sonra hayat boyu zaten okula gidecek..bunlar çok eskide kaldı ne kadar erken o kadar iyi beyin gelişimi en hızlı 2-5yaş arası neden evde tüketelim ki bu zamanı çocuk bale yapsın ingilizce öğrensin arkadaşlık ne paylaım ne öğrensin ne öğrense kar yanına..tek dezavantajı çok hasta oluyo ve bağışıklık hafızası 4yaşa kadar olşmuyo ama bence faydasını düşününce bu önemsiz.

bende çalışan bir anneyim..ve aynı sorunları bende yaşadım.kızımı 27 aylıkken kreşe verdim.. ilk zamanlar ağladı..ama sonra alıştı.. kreşi seviyor..orda arkadaşları var oyuncakları var..paylaşmayı öğreniyor.. sosyal oluyor.. bende onunla ağladım ilk zamanlar ama ikimizde alıştık..inanın ev hanımı olan annelerden daha fazla ilgileniyorum kızımla... ev hanımıda olsaydım kızımı 3-4 yaşından itibaren veriridm kreşe anaokuluna... biz onlara yetersiz kalıyoruz... sadece karnını doyurmak ve güzel giydirmekle eğitim verilmez...orada eğitim almış öğretmenler sayesinde daha aktif ve sosyal oluyorlar ...kendi yaşıtları diğer çocuklardan farkı hemen farkediliyor... ve mallesef çalışmak zorundayım.. kariyer falan değil mesele.. zaten kariyerimi yaptım ben.. ama yaşam şartları borçlar ve tabiki kızıma iyi bir gelecek hazırlamak gayem..
arkadaşım senin kızında alışır..tabi çok küçük normal bu yaşadıkların.. benim kızım ilk zamanlar beni almaya gelmicek sanıyordu..bırakırken kızım ben seni sonra almaya gelicem sen oyna arkadaşlarınla diyordum.. akşam almaya gittiğimde bak annecim almaya geldim..ben seni orda bırakmıcam..gibi sözler söylüyordum..yani oraya sadece oyun oynamaya gittiğinin bilincine varsın diye...çocuklar onları oraya bırakıp almayacağımızı sanıyor ...

Benim üniversite sınavında çözdüğüm soruları ilköğretimin sonlarındaki çocuklar çözüyor. Kreşle birçok şeye hazırlanıyor aslında çocuklar. O anlamda da çok haklısınız. Hastalık konusunda doktorumuzun söylediği şey şuydu. Kreşe gitmeseydi anaokuluna başladığında, diyelim ki anaokula göndermediniz ilkokula başladığında yaşayacak. Bundan kaçış yok.
Güçleniyor çocuklarımız. Ve onlar için çok önemli olan süreci öğrenerek ve bizim evde asla veremeyeceğimiz eğitimle donanarak geçiriyorlar. ben de çalışmasaydım eğer çocuğumu kreşe gitmesini sağlardım.

Benim de 29 aylık bir oğlum var.Çalışan bir anneyim,oğlum 1,5 ay önce başladı kreşe.İlk zamanlar kesinlikle gitmek istemedi kapılarda bağırıp ağlıyordu(Canım annem beni bırakma diye),ama babası bıraktığında çok iyiydi.Şimdi koşarak sarılarak gidiyor öğretmenine..Çok seviyor,öpüyorlar birbirlerini :nazar:,Öğretmenimizde çoook iyi ve ilgili..Yani zamanla alışır merak etmeyin.Ben kreşin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.Yaptığı boyamalar,faaliyetler bir harika...Eve gelincede geziyoruz,ilgileniyorum.Arkadaşın biri yorum yapmış,çocuklarını kreşe bırakan anneleri anlamıyorum diye,Evdeki bir çok anneden kesinlikle daha çok ilgiliyim çocuğumla..Gönderdiğiniz yerde çok önemli.Bizim gönderdiğimiz kreş bizim bulunduğumuz ildeki en iyi ve tavsiye edilen kreş...Eğer kreşten memnunsanız sadece zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.Kolay gelsin.

Offff bende iş arıyorum ve tabi işe başlayınca kızım kreşe başlayacak.
İçim içimi yiyor bir yandan diyorum yeni yeni şeyler öğrenir.
Mesela kızım 20 aylık sadece temel kelimeleri kullanıyor belki orda başka çocukların içine karışınca daha iyi konuşmaya başlar diyorum.
Diğer yandan da ben ondan o benden nasıl ayrılıcaz diyorum hoş zaten aylardır iş bulamadım orası ayrı... :(

3 yıl özel bir kreşte öğretmenlik 2 yıl idarecilik 3 yıllık meb de anasınıfı öğretmeni olarak yazayım nacizane fikrimi 36 ayını doldurmamamış kendini tam olarak ifade edemeyen çocuklarınızı ne olursa olsun kreşe göndermeyiniz......
eğitim faaliyetlerden bahsediilmiş bunları 4-5-6 yaştada yapabilir aynı şeyleri öğrenebilir 18 aylık diyorsunuz çok küçük henüz evinizde baktırsanız hem birebir ilgi olur hem evinize kamera koyarsınız çocuğunuz dilediği kadar uyur oyuncakları ile oynar ve evinizde büyür.ben kreş yönetirken 4 yaşa aldığım kayıtları sorardım hiç mi kimseniz tanıdığınız yok diye.en fazla 10 çocuk onları da yarım gün kaydederdim..şimdi benimde bir oğlum var 37.ayında evimde bakıcıya bırakıyorum dilediğim zaman kamera koyuyorum gönlüm çok rahat
inşaallah siz de çocuğunuz için en doğru olanı yaparsınız hislerinize güvenin anneler hissediyor çünkü....

3 yıl özel bir kreşte öğretmenlik 2 yıl idarecilik 3 yıllık meb de anasınıfı öğretmeni olarak yazayım nacizane fikrimi 36 ayını doldurmamamış kendini tam olarak ifade edemeyen çocuklarınızı ne olursa olsun kreşe göndermeyiniz......
eğitim faaliyetlerden bahsediilmiş bunları 4-5-6 yaştada yapabilir aynı şeyleri öğrenebilir 18 aylık diyorsunuz çok küçük henüz evinizde baktırsanız hem birebir ilgi olur hem evinize kamera koyarsınız çocuğunuz dilediği kadar uyur oyuncakları ile oynar ve evinizde büyür.ben kreş yönetirken 4 yaşa aldığım kayıtları sorardım hiç mi kimseniz tanıdığınız yok diye.en fazla 10 çocuk onları da yarım gün kaydederdim..şimdi benimde bir oğlum var 37.ayında evimde bakıcıya bırakıyorum dilediğim zaman kamera koyuyorum gönlüm çok rahat
inşaallah siz de çocuğunuz için en doğru olanı yaparsınız hislerinize güvenin anneler hissediyor çünkü....

Zaten iş bulamıyorum kızımı kreşe verme konusunda da kararsızım hemde korkuyorum.
Evimde özel bakıcıya ayıracak kadar fazla bütçem maalesef yok.
16 ay daha bekliyeyim bari bu yazınızdan sonra beklemeye karar verdim...
Kızımı bırakabileceğim maalesef kimsem yok...
KIZIMIN MUTLULUĞU VE GELECEĞİ İÇİN BEKLEMEYE DEVAM... :1:

Zaten iş bulamıyorum kızımı kreşe verme konusunda da kararsızım hemde korkuyorum.
Evimde özel bakıcıya ayıracak kadar fazla bütçem maalesef yok.
16 ay daha bekliyeyim bari bu yazınızdan sonra beklemeye karar verdim...
Kızımı bırakabileceğim maalesef kimsem yok...
KIZIMIN MUTLULUĞU VE GELECEĞİ İÇİN BEKLEMEYE DEVAM... :1:[/QUOTEbenimde 20 aylık kızım var bende oyun grubu arıorum ve 3 yaşında kreşi düşünüyordum ama kafam karıştı ooof offff

Back
X