18 haftalık bebeğim sonlandırıldı

gulyuzlum

Meleğim Cennete Uçtu
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
89
3
46
Diğer
İyi günler doktor bey, ben 18 haftalık hamileyken bebeğimi gelişme bozukluğundan dolayı sonlandırıldı bebeğim. Aminiosentez sonucu ve bebek üzerindeki patoloji sonuçlarında bişey çıkmadı. kromozom sayılarında normal bir kurulum saptanmış, herhangi bir düzensizlik gözlenmemiştir diye yazıyor. Peki bu kadar test, tarama ve genetik sonuçlarım normal çıkarken, bebeğimin fiziksel olarak bacaklarında kolunda kısalıklar çıktı. Özellikle bacakları iç bükey durumundaymış bana göstermediler. Durumu çok ciddi olduğu için sonlandırıldı. Nedenlerini araştırıyorum. İkinci bir çocuktada böyle bir durumun başıma gelmesini istemiyorum. Genetik araştırma kızım üzerinde yapıldı. Ayrıca eşime ve bana yapılması gerekiyor mu, doktor bey sizce böyle bi durum neden meydana gelir. Aklımdan nedenler niçinler hiç çıkmıyor.
Ayrıca yememe içmeme her şeyime dikkat ederim. Sigara ve alkol kullanımım yok.
Saygılarımla.

merhaba, kaybınızdan dolayı üzgünüm, sabır diliyorum. önümüzde neler yapacağımıza ilişkin kaybettiğiniz bebeğinizle ilgili konulabilmiş bir tanı yok anladığım kadarıyla. genetik olarak saptanabilir sayısal bir anormallik görülmemiş ama bu teratojen kaynaklı ya da enzim eksiklikleriden kaynaklı mı bilmiyoruz. bu nedenle öenlem alabileceğimiz bir durum maalesef yok. gene de eşiniz ve sizden genetik tanı istemenin bir sakıncası yok. sigara alkolden uzak durmak, beslenmenizi mevsimine uygun yiyeceklerle yapmak, vitamin folik asit desteği alamk öneirlebilir. yeni bir hamilelik öncesi tüm hormon testleriniz enfeksiyon markırlarınız gözden geçirilmelidir. saygılarımla.

canım mrb benimde 17 haftalık gebeliğim 25 şubatta sonlandırıldı down sendromu oda kromozom bozukluğu olduğu için olurmuş zaten sanırım seninde kromozom bozukluğu bundan sonra nasıl bi tedavi uygulanması gerekiyo merak ediyorum senin herhangi bi bilgin varmı illa tüp bebekmi gereklidir

teşekür ederim aykut bey, geçen ay yine bi dünya test yaptırdım normal çıktı. Çok sevindim çok istedim ağzım kulaklarımdaydı, nazar oldu diyorum bebeğime. Folbiol 5 aydır içiyorum. 3-4 aydır bebek düşünüyom daha tutmadı. Kızımda 1 yıl sonra hamile kalmıştım. Hamile kalmak zor iş, hamile kaldık sağlıklı doğurmak zor iş, doğduktan sonrada neler bekliyor bilmiyorum. İşimiz gücümüz bebek oldu. Napacağız bilmiyorum.

Canım sanada geçmiş olsun, benikidne önlem alabileceğimiz bi kromozom bozukluğu falanda çıkmadı. Kocaman bi nazar diyorum. Doktorda doğal yoldan düşünün dedi. Bekliyorum tekrar bebek sahibi olmayı ama ben sanırım geç hamile kalıyorum.Daha olmadı. Etraftaki herkes hamile. Canım sıkkın, öyle hayatımı yaşıyom işte. Tamam herkes hamiş olsun bende olayım, benimde küçücük bi meleğim olsun. Seveyim bakayım, sevgimi vereyim. canım eşimle benim bi parçam olsun. İşte hayal kuruyom, sanki bebek sahibi olmak benim için bi hayal.

canım seninle aynı duyguları bende paylaşıyorum eğer gebeliğim normal seyretmiş olsaydı şu anda 7 aylık hamile olacakdım ve arkadaşlarımın yaşadığı duyguları bende yaşıyacakdım arkadaşlar resimlerini koymuşlar bebek alış verişini yaparken inan bakamıyorum bile zoruma gidiyo ama olsun allah bizede nasip eder bir gün işallah bizde hamile olduğumuzu yazarız burdan en kısa zamanda sen nasılsın bi değişiklik varmı

Bende bi değişiklik yok, her ay hamilelik için uğraşıyom. bebek doğuranların bebişlerini ziyarete gidiyom, darısı sana diyorlar amin diyorum. belkide içlerinden acıyorlardır. her ay yalvar yakar günler geçiyor, hamile kalamıyorum, deli gibide istiyorum, bi taraftan korkuyorum. tekrar kaybetmekten. bebek sahibi olmak niye bu kadar zor. Bazı kişiler düşündükleri dakka nasıl kalıyorlar. Olmuyor, bebek olsa tekrar yaram kabuk bağlayacak ama olmadıkça kızımı kaybettiğimede üzülüyorum. Karanlığın içinde bir umut yokmu, sonunda bu savaşı kazanmak bu kadar zormu.

Şimdi benim arkdaşların hepsi doğurdu, maşallah, bi ben doğuramadım. Eksik kaldım, yarım kaldım. Acımla kalakaldım. hasben kader şans eseride hamile kalmadım, ne zorluklarla ümitlerle kaldım. Elde var sıfır. Acımla soru işaretleriyle, öbür tarafta beni bekleyen, yüzünü bile göremediğim, koklayamadığım canım kızımın ateşiyle kalakaldım. Hiç kimse anlamıyor, gençsin olur diyor, olmuyor işte. ha deyince doğrulmuyor. Amannn çok dertlendim. Allah büyük, inşallah olur bi gün bebeğim. Bilmiyorum bende o günleri görürmüyüm.

merhaba yaşadığın sıkıntıyı anlıyorum ve hergün birçok hastam bunları yaşayarak tedavlerine geliyorlar. sadece sağlıkla geçirdiğin bu günleri böyle kendine zehir etmemen. yardım alacağın bir sürü doktor var. bizler buradayız, kendine dikkat et, sevgiler.

teşekür ederim aykut bey, uzun zamandır girmiyordum hasben kader bugün girdim, sizde bugün yazmışsınız.

Daha iyi olacam inşallah, böyle eşimide üzüyorum, bazı şeyleri benden gizlemeye başladı. benim üzülmemen için, bende hissediyorum. Artık bundan sonra daha dikkatli oluyorum, bebek lafı evde etmiyorum. Eylüle kadar zaman tanıdım kendime, olmazsa tedaviye başlayıp bebek sahibi olacam. Allahım takdir edip verirse tabi. Çok teşekkür ediyorum, bana cevap yazdığınız için, inanın ne kadar moral oluyor.

tedaviye başlamaya kara verdiğinde beni mutlaka ara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…