ATAM ve tüm şehitlerimiz..nurlarda uyuyun..vatan size çok şey borçlu... minnettarız..

Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Çanakkale geçilmedi.

Türk Milletinin Çanakkale’de gösterdiği irade tarihe geçmiş bir zaferden ibaret değildir, halkın kadınıyla erkeğiyle
varoluş mücadelesidir.

Onlar vatanları için bayrakları için gelecek nesiller için bizim için savaşmış, tarihi yeniden yazmış unutulmaması gereken kahramanlardır.

Bu ülkeden bir Koca Seyit geçti, sırtında taşıdığı 215 kglık top mermileriyle düşman gemisini vurdu.

57. Piyade Alayı kahraman Türk evlatları.

Bu toprakların kahramanları sadece Türk Tarih kitaplarında değil savaştıkları ülkelerin arşivlerinde de yer edindi.

“Avustralyalı er J. C. Davies, annesine yazdığı mektupta şunlardan bahseder: “Benim de vurulduğum 18 Mayıs 1915 günü keskin nişancı bir Türk kızı, pusuda çarpışıyordu. Gizlendiği yerden gün boyunca ateş etti ve çok sayıda adamımızı vurdu. Akşam gün batmadan bir Avustralyalı tarafından vurulmasına gene de üzüldüm.”

“Times gazetesi muhabiri, İngiltere’ye yaralı halde götürülen bir askerle yaptığı görüşmeyi şöyle naklediyor: “Denizci asker, 25 Nisan 1915 çıkarmasında yaralanmış, kendisi, çarpışmalar sonucu ele geçen keskin nişancı bir Türk kadınıyla karşılaşmış: … O bir Türk kadın savaşçısıydı ve durmaksızın saklandığı evden ateş ediyordu. Evi boşaltıp teslim olmayı reddediyordu. Sonunda ele geçtiğinde, yanında annesi ve çocuğu da vardı. Üzerinde 16 askerimizin künyesini bulduk…”

Mücahide Hatice Hatun, Çanakkale’de savaşmış yiğit Türk Kadını.

Nezahat Onbaşının bulunduğu alay, “Kızlı Alay” namıyla meşhur oldu. Adıyla, sanıyla, gücüyle, kuvvetiyle düşmana doğru yürüdü.

Zeynep Mido Çavuş, ülkesinin zor durumda olduğunu görünce Kosova’dan Çanakkale’ye gelmiş cesur yürekli bir kadın.

Gazi Fatma Çavuş, Çanakkale’de babası ve abisiyle katıldığı 19. tümende aylarca savaşmış başka bir yiğit Türk Kadını.

Ve M. Kemal Atatürk, “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir" diyerek cephedeki askerlerin iman gücünü direniş ruhunu pekiştirmiş savaşın seyrini değiştirmiştir.

Biz Çanakkale Zaferini büyük bir coşkuyla kutluyoruz ama asla unutmayın, bu vatan için bu bayrak için, bizler için ve bizlerden sonraki gelecek nesiller için sadece Çanakkale’de 250 bin civarı kahramanımızı şehit verdik.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ dediler geçirmediler. Bir avuç toprağı için bile bunca bedel ödemiş, kadınıyla erkeğiyle bebesiyle kahramanca şehit olmuş atalarımıza asla ödeyemeyeceğimiz bir vefa borcumuz var, bugüne kadar Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve dahi ülkesini korumak için şehit olmuş, gazi olmuş kahramanlarımız için, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızın ruhu şad olsun

Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun

ne mutlu bize ki böyle şanlı Atalara sahibiz

`