Oğlak burcunun 28 derecesinde gerçekleşecek bu yeni ay, bir yere varmayı değil, orada olma hâlini çalıştırıyor. Acele eden, yetişmeye çalışan, “sonra bakarız” diyen bir enerji yok burada. Bu yeni ay, “ben buradayım” diyebilmeyi istiyor. Netlik istiyor. Sağlamlık istiyor.
Bir şey olacaksa gerçekten olacak, olmayacaksa da artık açıkça görülecek.
Bu gökyüzü bizi 2023 Nisan, Mayıs ve Ağustos aylarına götürüyor. O zamanlar başlayan ama tamamlanamayan, yarım kalan, adı konmayan karmik döngülere… Benzer olaylar, benzer temalar yeniden sahnede; ama bu kez roller değişmiş durumda. Aynı hikâye değil bu. Aynı insanlar bile olsa, aynı bilinçte değiliz. O zaman netleşmeyen ne varsa, bu yeni ayda artık sisini kaybediyor. Çünkü burası “bekleyelim bakalım” yeri değil; burası karar alma eşiği.
Yeni ay haritanın 4. evine yerleşiyor. Ev, kökler, aidiyet, yuva,
“ben nereye aitim?” sorusu… Yönetici gezegenin 7. evde olmasıyla birlikte, bu sorgulama doğrudan ilişkiler ve evlilik temalarına bağlanıyor. İlişkilerde somut adımların beklendiği, “tamam mı devam mı?” sorusunun artık kaçınılamaz hâle geldiği bir zaman. Uzun vadeli planlar, gerçekçi hedefler, elle tutulur niyetler… Gökyüzü bu kez duygularla değil, mantıkla yürümeyi öğretiyor. Ne hissediyoruzdan çok, ne yapılıyor sorusu önem kazanıyor.
Bu yeni ay, ilişkilerde soyut olanı değil; somut olanı seçtiriyor. Emek vereni, sorumluluk alanı, plan yapanı… Mantığa oturanı. Bu bir yön değişimi. Bu, kalpten vazgeçmek değil; kalbi gerçekliğin önüne koymamayı öğrenmek. Çünkü “seviyorum” demek yetmez, asıl mesele “buradayım” diyebilmektir.