- Konu Sahibi otherside2014
-
Herkese merhaba. Öncelikle yeni üye oldum fakat uzun süredir takip ediyordum forumu. Bazı sebeplerden dolayı derdimi paylaşamadım ama sanırım büyük sözü almanın vakti geldi.
Yaşım 18.Bu sene 2.kez üniversite sınavına hazırlanıyorum.2 yıllık da bi ilişkim var. Fakat aramızda o kadar çok sorun çıkıyor ki bu benim ders çalışmama engel oluyor. Bu sene ben başka ilde sınava hazırlanıyorum, yani arada biraz mesafe var.
Ben genelde mantığımla düşünen biriydim,derslerim önceliğimdi. Ama o hayatıma girdiğinden beri değiştim. Çok sevdim o yüzden aramızdaki en ufak sorunu bile kafama taktım. Örnek veriyim diyorum ama veremiyorum, yani mesela telefonda sesi garip gelse neden böylesin desem sorun çıkar, biz tartışırız. Mesafeden mi diyorum ama ona da karar veremiyorum.
İilişkimizdeki tek sorun bu ama çözüm de bulamıyoruz.Yani ufak şeylerden tartışmak.Kaç kere alttan alalım hemen sinirlenmeyelim, kendimize hakim olalım dedik, olmadı. Bunların dışında iyi anlaşıyoruz.O da 2.kez hazırlanıyor.Birbirimize destek olabiliyoruz.Benim ders çalışmam için hep destek olur ama kötü zamanlarda da benim çalışasım olmuyor. Beni sevdiğinden eminim. Cinsel anlamdan beni hiç bi zaman zorlamadı evlenmeden öyle bişey yapmıcağını bana kıyamayacağını söyledi ve 2yıl da zaten öyle hiçbir şey olmadı aramızda. Yani düşününce aslında çok iyi biri. Aramız bozukken düzeltmek için uğraşır ama aynı zaman da çok da kırıcı konuşur kabul ediyorum ben de konuşuyorum.
Size sormak istediğim siz böyle bi durum yaşadınız mı, nasıl aştınız? Sizce ne yapmam gereki? Ayrılık düşündüm ama ayrılalım dediğim anda bile pişman oldum. Biiliyorum ayrılsak o yine aklımda olucak, ayrılmasak da böyle sorunlar kafamı kurcalıcak. Bu yılımın da boşuna gitmesini istemiyorum iyi bir üniversite kazanmak istiyorum. Sizce bu durumu nasıl aşabilirim? Uzun oldu kusura bakmayın
Herkese merhaba. Öncelikle yeni üye oldum fakat uzun süredir takip ediyordum forumu. Bazı sebeplerden dolayı derdimi paylaşamadım ama sanırım büyük sözü almanın vakti geldi.
Yaşım 18.Bu sene 2.kez üniversite sınavına hazırlanıyorum.2 yıllık da bi ilişkim var. Fakat aramızda o kadar çok sorun çıkıyor ki bu benim ders çalışmama engel oluyor. Bu sene ben başka ilde sınava hazırlanıyorum, yani arada biraz mesafe var.
Ben genelde mantığımla düşünen biriydim,derslerim önceliğimdi. Ama o hayatıma girdiğinden beri değiştim. Çok sevdim o yüzden aramızdaki en ufak sorunu bile kafama taktım. Örnek veriyim diyorum ama veremiyorum, yani mesela telefonda sesi garip gelse neden böylesin desem sorun çıkar, biz tartışırız. Mesafeden mi diyorum ama ona da karar veremiyorum.
İilişkimizdeki tek sorun bu ama çözüm de bulamıyoruz.Yani ufak şeylerden tartışmak.Kaç kere alttan alalım hemen sinirlenmeyelim, kendimize hakim olalım dedik, olmadı. Bunların dışında iyi anlaşıyoruz.O da 2.kez hazırlanıyor.Birbirimize destek olabiliyoruz.Benim ders çalışmam için hep destek olur ama kötü zamanlarda da benim çalışasım olmuyor. Beni sevdiğinden eminim. Cinsel anlamdan beni hiç bi zaman zorlamadı evlenmeden öyle bişey yapmıcağını bana kıyamayacağını söyledi ve 2yıl da zaten öyle hiçbir şey olmadı aramızda. Yani düşününce aslında çok iyi biri. Aramız bozukken düzeltmek için uğraşır ama aynı zaman da çok da kırıcı konuşur kabul ediyorum ben de konuşuyorum.
Size sormak istediğim siz böyle bi durum yaşadınız mı, nasıl aştınız? Sizce ne yapmam gereki? Ayrılık düşündüm ama ayrılalım dediğim anda bile pişman oldum. Biiliyorum ayrılsak o yine aklımda olucak, ayrılmasak da böyle sorunlar kafamı kurcalıcak. Bu yılımın da boşuna gitmesini istemiyorum iyi bir üniversite kazanmak istiyorum. Sizce bu durumu nasıl aşabilirim? Uzun oldu kusura bakmayın
Uzak mesafe ilişkilerinde herkesin yaşadığı sorunlar bunlar. Kavga ediyosun ama çözümleyemiyosun. Hele sevgiliyken bunlar çok daha zor aşılıyor.
Benim eşim yurtdışında çalışıyor. Evlenmeden önce de uzun süreli ayrı kaldığımız oldu. Çiftler tartışabilir ama tartıştıktan sonra şöyle bir sarılıp bir şeyleri unutamayınca çok zor oluyor. Evlenmeden önce çok sıkıntısını yaşamıştık bunun. O nedenle birbirimize uzaktayken kavga etmeme sözü verdik o yurtdışına giderken. Az konuşuyoruz. Her gece konuşmuyorz. Konuştuğumuzda skypetan 1 saat görüntülü konuşuyoruz. Gün içersinde mesajlaşmıyoruz cevap attın atmadın polemiği yaşamıyoruz mesela. Birbrimize daha özgür alanlar tanıdık. Dün gece niye skype a gelmedin evde niye yoktun kimle gezdin muhabbetlerine girmiyoruz. Bir şeyleri aşmak bir şeylerden fedakarlık etmek lazım uzaktan yürütmeye karar verdiysen. Mesela ben arkadaşlarımla yemekteysem. Yemekteyim yarın konuşalım derim. Daha üstüne bir şey sormaz. Kıskançlığı, ilgisizsin, özledin özlemedin muhabbetini aşmak lazım.
Ama şöyle bir şansım var evli olunca. Büyük bir kavga yaşarsak işten izin alıp atlıyorum gidiyorum. Ya da çok özlersek falan. Sevgiliyken bunlar zor. Daha büyük engeller oluyor.
Ve ikiniz de şu an stresli dönemdesiniz. Stresinizi birbirinizden çıkarıyor olabilirsiniz. Bunu yapmamaya özen gösterin. Birbirinizi ders konusunda motive edin. Gün içersinde mesajlaşmayın derim. Tabi erkek arkadaşın ne düşünür bu konuda bilemem.
Derslerine yoğunlaş çok düşünme. bu dönemde ayrılık yaşaman da seni daha zor bir duruma sokabilir bence..
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. Siz gerçekten de bunu başarabilmişsiniz çok güzel bir şey, ben ona az konuşalım desem onu da sorun yapar neden diye.Bi keresinde demiştim de şaka mı yapıyosun diyip üzülmüştü konuyu kapatmak zorunda kalmıştım sonra. Ama siz deneyimlemişsiniz sanırım bana bir yol gösterdi bu.Teşekkür ederim, belki ben de bir daha tatlı dille konuşsam bi çözüm olabilir, o da anlayışla karşılarsa :)
Sevgiliyken kaybetme korkusu daha fazla olduğundan sanırım böyle oluyor. Evlenmeden önce 5 yıllık sevgililik döneminin başlarında yaşadığımız şeylere benzettim. Zaman geçtikçe o rahatlık biraz da kendiliğinden geliyor.. :)
İlişkinizin devam edip etmeyeceğine getiri ve götürülerini tartarak karar vermelisiniz. Cinsellik konusunda şunu söylemeden geçemeyeceğim;
Akıl beş karış havadayken "Bu benim hayatım, istediğimi yaşarım!" diyip sonradan yan çizilecekse kesinlikle bu işlere girilmemeli.
Ama sonucuna katlanılacaksa, sonradan burada konu açılıp doktor sorulmayacaksa, insanlar kandırılmaya çalışılmayacaksa elbette herkesin hayatı kendisine.
Selamlar...
PC: Konu sahibesi; yazdıklarımı kişisel olarak almayın lütfen, bu konuda birşeyler yazmak istedim sadece...
kendinize hakim olmayı bilmeniz gerekir konuşmayı bırakıp dinlemeye odaklansaniz ve sakin bi zamanınızda sorunlarınızı anlatsanz çözüm olabilir. Zaten tartışmada bi taraf susunca karşı taraf hatasıni anlıyo ama iki tarafta konuşursa birbirlerini sürekli suçluyolar ve de bu da kavga çıkmasına neden oluyo[/QUOTE
Çok teşekkürler.
çok realist bir yorum geliyoorr :) şaka bir yana bu tür ilişkilerin sonu hep hüsran çevremde çok örnek var.Bence sen derslerine yoğunlaş çünkü hem onu kaybedip hem üniversiteyi kazanamamak sana çok daha acı getirir.Hele bir de onun kazanıp senin kazanamadığını düşünsene.Belki de şu zamanların hayatının hep pişmanlığı olucak.Bence kafa yorma bu kadar daha küçüksün neler görüceksin hele bir de üniversite düşünüyorsan 25 yaşından aşağıda ciddi düşünmek haram :) Bence ayrılmak seni şuanda daha zor duruma sokar sen ılımlı ol kavga ediosa sen uzatma kendini mutlu et motive et.Güzel bir üniversite kazanınca karar verirsin ne yapman gerektiğine.
anne babada sizi odanizda ders calisiyorsunuz saniyor
yapmayin yaa
yasin daha 18
birde erkek arkadasim beni cinsel olarak zorlamiyor kiyamiyor evlenmeden önce
cok dizi izlemekten oluyor bu laflar
bir abla nasihati sana
dersini calis unv oku yada meslek sahibi ol kendini yetistir
ha yasin geregide flört yap tabi ama cok abartmissin sen canim yaa
o zamanlar bir daha geri gelmiyor söyleyim
bende geçen yıl 2.kere sınava girmiştim çok çok stresli bir dönem sana kolaylıklar diliyorum canım unutma ki zaman su gibi akıp geçiyo bu zaman dilimi bittiğinde rüya gibi gelicek lütfen derslerine odaklan diğer herşeyi yaşaman için önünde uzun yıllar var tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?