18 yaşında hamile resmı nikahsız:(

gzmmmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
208
1
26
İstanbul
Neden bu ara etrafımda yaşanan evliliklere taktım bilinmez ama yakınımda gördüğüm sevdigim insanların evlenip mutsuz olmaları beni çok üzüyor ve rahatsız ediyor..

Eşimin akrabaglarından bi kız var başka bir sehırde oturdukları için kız kv. evinde kaldı düğünden önce 3 4 gün kadar o sırada tanıstık çokta sevdim kızı.kızı görücü usulu vermişler nişanlısıyla 2 defa oturmus konusmus yüzyüze farklı sehırlerde oldukları için..

Neyse evlenmeden önce nişanlısı işte süreklı kızı görmeye gelıyordu ilgiliydi hosuma gitti açıkcası en azından kız ailesinden uzaga geldi ama nişanlısı ıyı en azından dıye düşünüyordum..

Damadın babası o cok küçükken ölmüş bu yüzden annesine cok düşkün anneside ona cok düşkün...kızla evlendigiden beri ne kendısı dısarıya çıkarttı 6 ay oldu nede biz bugun sizi dısarıya cıkartcaz diyince kabul ettı kız zaten yanlız kimsesi yok diye eziyorlar kızı kv. beraber oturuyor ben kv.sini severdim çok ıyı biri dıye düşünürdüm ama tam tersı çıktı kıza kötü davranıyor kendı kötü davrandıgı yetmıyormus gibi oglunuda dolduruyor kızla konusurken anlatıyordu bide hemen bebek istiyorlar kız ben istemiyorum dedıgı halde her ay hastalandıgında kavga ediyordu eşiyle şimdi muradına erdı hamileymıs kız ben duydugumda üzüldüm o çocukta olunca kızcagız evden dısarıya adım atamıycak yapıcak bir seyımde yok ama çok üzüldüm eşime söyledım bende üzüldüm dedi kardesi gibi seviyor oda kızı daha yüzyüze görüsmedim kızla karsılasıncada ne diycem bilemiyorum oda emınım sevınememıstır tesellı etcek birseyde bulamıyorum..bu arada evlilik dedigim dini nikahı var sadece para gitcek kv kıyıp yaptırmıyor ama oglu altına yenı araba aldı yenı ev yaptırdı sankı 50 tl ile batcaklar...:(

İçimi dökmek istedim zamanınızı aldıgım ıcın kusura bakmayın..

18 yaşında nikahı yok,hamile ve esir hayatı yaşayan bir kızcağız..

şimdi suç kimde? kızlarını o yaşta nikahını yaptırmadan birine köle gibi veren ailesin de mi yoksa o kızcağızı o şekilde kabul eden diğer aile de mi?

çocukların hayatını karartmak çok kolay değil mi?

çocuk yaşta ki biri anne olacak ve bir çocuk yetiştirecek..

allah yardımcısı olsun kızcağızın... valla öyle üzüldüm ki... sinir oluyorum böyle cadı kayınvalidelere yaa... gelini ne diye alıyorlar bunlar hiç anlamıyorum... evladınla evli.. evladını mutlu etmeye çalışan uzaklara gelmiş bir garip gelin... hadi herşeyi geç neden resmi nikah yaptırmıyorlar ki pintiler nolacak.. ben öyle kocaya da öyle kayınvalideye de... tövbe yarabbim ya ağzım açılacak şimdi... hayırlısı olur inşaallah.. canım bende başka şehirden evlendim ve şimdi başka şehirde oturuyorum... hamd olsun rabbim diyorum eşim hayırlı bi insan olmasaydı ailesi samimi bir aile olmasaydı ben nasıl katlanırdım bu gurbete... yetiştiğin kültürden başka bi kültür başka bi aile yapısı... herşey çok değişik... alışmak zaten bi dert bi de koca ve kaynana zulmü eklenince hayat çok zordur bu yeni geline eminim... allah yardımcısı olsun... belki bebeği onu avutur...

18 yaşında nikahı yok,hamile ve esir hayatı yaşayan bir kızcağız..

şimdi suç kimde? kızlarını o yaşta nikahını yaptırmadan birine köle gibi veren ailesin de mi yoksa o kızcağızı o şekilde kabul eden diğer aile de mi?

çocukların hayatını karartmak çok kolay değil mi?

çocuk yaşta ki biri anne olacak ve bir çocuk yetiştirecek..

bence basta kendı anne babasında ama diger tarafdada anne babası verdı dıye ona kötü davranmamalılar özellıkle nısanlılık dönemınde melek olup sonrasında degişmek kabul edılemez bence..

allah yardımcısı olsun kızcağızın... valla öyle üzüldüm ki... sinir oluyorum böyle cadı kayınvalidelere yaa... gelini ne diye alıyorlar bunlar hiç anlamıyorum... evladınla evli.. evladını mutlu etmeye çalışan uzaklara gelmiş bir garip gelin... hadi herşeyi geç neden resmi nikah yaptırmıyorlar ki pintiler nolacak.. ben öyle kocaya da öyle kayınvalideye de... tövbe yarabbim ya ağzım açılacak şimdi... hayırlısı olur inşaallah.. canım bende başka şehirden evlendim ve şimdi başka şehirde oturuyorum... hamd olsun rabbim diyorum eşim hayırlı bi insan olmasaydı ailesi samimi bir aile olmasaydı ben nasıl katlanırdım bu gurbete... yetiştiğin kültürden başka bi kültür başka bi aile yapısı... herşey çok değişik... alışmak zaten bi dert bi de koca ve kaynana zulmü eklenince hayat çok zordur bu yeni geline eminim... allah yardımcısı olsun... belki bebeği onu avutur...

inş bebek huzur getirir evlerine.. ben ailemle aynı sehirde ve yakın oturmama ragmen evlenıp evın ayrılınca insan garipsiyor.
eşin iyi olması gerekıyor ama çogu odun resmen malesef kı:(

en buyuk suçlu kızının ailesı

ne zoru varmışta bu yaşta

evlendırmişler üstelik doğru düzgün tanımadığı biriyle

genelleme yapmıyayım ama böyle annesıne çok düşkün erkeklerın evliliklerıde pek sağlıklı olmuyor

kvdeyı bırakıp zaten bıyere gıdemezler izin vermez ayılır bayılır zaten oğlunun aklından bu düşünde geçmiyordur bıle yazık ömürboyu çekecek kvde ölse bıle o adamdan koca olmaz inşallahbebeği hayırlı olur kendısı için

Eşin bence o kızın eşi ile başbaşa bi görüşsün..........O Sırada da eşin , bebeğiniz de olacakmış bak daha hala resmi nikah yapmayı düşünmüyor musunuz filan desin...
Sonra bu kız hamile , psikolojik olarak çok hassas bir dönemde yeterince onunla ilgileniyor musun gibilerinden azcık nasihat içerikli konuşsun bence....

Çünkü gerçekten de o yaşta onları çekmek çok zor olsa gerek...Daha çocuk sayılır mutlaka arkasında onu destekleyip koruyan birinin varlığını bilmeli , hissetmeli.............
Tüm bunlara göz yummayın.........

kızcağınız anası babası ne için dünyaya getirmiş o kızı? 18inde elaleme köle mi yetiştirmişler
yazık acıyorum böyle cahil beyinlere
evladın o senin nasıl kıydın da nikahsız tanımadığın insanlara verdin yavrunu
yazıklar olsn böyle ailelere kıza değer vermeyen zihniyetlere
her iki ailede ahirette öder o kızın çektiği zulmleri

En buyuk suclu kizin ailesi henuz 18 yasindaki cocuklarini nasil evlendirirler anlamiyorum hadi verdiniz bari resmi nikahi sart kossunlar simdi bu kizin hakkini kim savunacak hic kimse cunku ortada resmi bir evlilik yok.Kizin kocasi kac yasinda umarim cok buyuk degildir.Esiniz damat beyle konusabilir ama duzelecegini pek sanmiyorum keske boyle sorunlu evlilikte hamile kalmasaydi bebek hicbir zaman sorunlu evliliklerin cozumu olmamistir.Kizin ailesinin durumlardan haberi var mi?

Ben o evladı heba eden aileye ne diyeyim, Allah a havale artık

Millet tutuşuyor evlat diye bunlar elaleme köle veriyor

22 yaşında bir yeğenim var, okuluna gidiyor, arkadaşları ile vakit geçiriyor, el bebek gül bebek nazlı kızımız. 18 yaşında gencecik bir fidan doğuracak, nikahı bile yok. Ben o ailenin de , o kocanın da , o kayınvalidenin ta ....

Biri bu işe el atmalı, en azından ailesine baskı yapın sahip çıkmaları için, hoş sahip çıkma duyguları olsa bunlar olmazdı ama belki sizden utanırlar, elalem ne der derdi var ya dürter belki biraz.

bende kızın ailesine çok kızdım bu nasıl bir cahillik vicdansızlık :23:daha 18 yaşındaki çocuğu bana göre çocuk üstelik nikahsız evlendiriyorlar ki bu evlilik de değil:20:Allah akıl fikir versin böyle insanlara.kıza çok üzüldüm büyük ihtimalle eşininde yaşı küçüktür en azından siz eşi ile konuşup biraz nasihat edin nikah yapması ayrı eve çıkması için belki faydası olur

Onu bu yaşta doğru düzgün tanımadan veren ailesine de,
Gelin değil köle aldığını zanneden, bir nikahı bile çok gören kv sine de ,
Karısını anasına esir eden çocuktan çocuk yapan koca da adamda olamayan koca müsveddesine de yazıklar olsun.

Son düzenleme:
en buyuk suçlu kızının ailesı

ne zoru varmışta bu yaşta

evlendırmişler üstelik doğru düzgün tanımadığı biriyle

genelleme yapmıyayım ama böyle annesıne çok düşkün erkeklerın evliliklerıde pek sağlıklı olmuyor

kvdeyı bırakıp zaten bıyere gıdemezler izin vermez ayılır bayılır zaten oğlunun aklından bu düşünde geçmiyordur bıle yazık ömürboyu çekecek kvde ölse bıle o adamdan koca olmaz inşallahbebeği hayırlı olur kendısı için

aynen söylediginiz gibi eşimle onlar ilk evlendigide konusmustuk o annesıyle karısı arasındakı dengeyı kuramaz diye gercekten dedigi gibide oldu..

Eşin bence o kızın eşi ile başbaşa bi görüşsün..........O Sırada da eşin , bebeğiniz de olacakmış bak daha hala resmi nikah yapmayı düşünmüyor musunuz filan desin...
Sonra bu kız hamile , psikolojik olarak çok hassas bir dönemde yeterince onunla ilgileniyor musun gibilerinden azcık nasihat içerikli konuşsun bence....

Çünkü gerçekten de o yaşta onları çekmek çok zor olsa gerek...Daha çocuk sayılır mutlaka arkasında onu destekleyip koruyan birinin varlığını bilmeli , hissetmeli.............
Tüm bunlara göz yummayın.........

nikah konusunu ben açmıstım ama hiç oralı olmadı yaparız acelesı yok falan demıstı eşimde üstelıyınce bıraz sıkısıgım buara yoksa hemen yapcam demişti..
bende eşimde kızın yanında oldugumuzu hissettirmeye birseyler yapmaya calısıyoruz ama çokta karısmak ıstemıyorum sonra benımle görüşmesinede laf etmesın dıye ozaman ıyıce yanlız kalır..

En buyuk suclu kizin ailesi henuz 18 yasindaki cocuklarini nasil evlendirirler anlamiyorum hadi verdiniz bari resmi nikahi sart kossunlar simdi bu kizin hakkini kim savunacak hic kimse cunku ortada resmi bir evlilik yok.Kizin kocasi kac yasinda umarim cok buyuk degildir.Esiniz damat beyle konusabilir ama duzelecegini pek sanmiyorum keske boyle sorunlu evlilikte hamile kalmasaydi bebek hicbir zaman sorunlu evliliklerin cozumu olmamistir.Kizin ailesinin durumlardan haberi var mi?

konusuyor yada konusmaya çalısıyor ama tam bır odun anlamıyor:(
damat 24 yasında ama bence daha 3 4 senesi varmıs onun evlenmesı ıcın adam olması ıcın..

Ben o evladı heba eden aileye ne diyeyim, Allah a havale artık

Millet tutuşuyor evlat diye bunlar elaleme köle veriyor

22 yaşında bir yeğenim var, okuluna gidiyor, arkadaşları ile vakit geçiriyor, el bebek gül bebek nazlı kızımız. 18 yaşında gencecik bir fidan doğuracak, nikahı bile yok. Ben o ailenin de , o kocanın da , o kayınvalidenin ta ....

Biri bu işe el atmalı, en azından ailesine baskı yapın sahip çıkmaları için, hoş sahip çıkma duyguları olsa bunlar olmazdı ama belki sizden utanırlar, elalem ne der derdi var ya dürter belki biraz.

çevresınde el atcak kımse yok bizden baska alısmıs ınsanlar hep böyle evlılıkler görmeye zaten şasırıyorum eşim nasıl çıkmıs bu insanların içinden onlardan bukadar farklı olarak..
bizde birşeyler yapmaya calısıyoruz eve çagırıyoruz kv ile geliyorlar bi yalnız bırakmıyorlar eşim arada tek yakalıyınca konusuyo ben yakalarsam konusuyorum ama insanın kendısınde olcak bız nekadar konusursak boş..
kız ailesıne söylemıyor annemde çaresız barı uzulmesın dıyor..

bende kızın ailesine çok kızdım bu nasıl bir cahillik vicdansızlık :23:daha 18 yaşındaki çocuğu bana göre çocuk üstelik nikahsız evlendiriyorlar ki bu evlilik de değil:20:Allah akıl fikir versin böyle insanlara.kıza çok üzüldüm büyük ihtimalle eşininde yaşı küçüktür en azından siz eşi ile konuşup biraz nasihat edin nikah yapması ayrı eve çıkması için belki faydası olur

AYRI EV imkansız kaynı var askerde şimdi o gelınce onuda evlendırcek üstelık onuda aynı eve alcak üstelık BEN ÖLENE KADAR ASLA AYIRMAM diyor ogluda tastıklıyor:(

AYRI EV imkansız kaynı var askerde şimdi o gelınce onuda evlendırcek üstelık onuda aynı eve alcak üstelık BEN ÖLENE KADAR ASLA AYIRMAM diyor ogluda tastıklıyor:(

Ayni evin icinde 2 gelin mi oturacaklar.Ben artik sucu gelinlerin ailesine buluyorum nasil izin veriyorlar ayni evin icinde oturmaya anlamiyorum.Ben evli degilim eger evlenirsem birakin ayni apartmanda oturmayi ayni semtte bile oturmama izin vermez ailem ne kadar uzak o kadar iyi diyorlar.Kesin yeni gelinede nikah yapmazlar.

Ayni evin icinde 2 gelin mi oturacaklar.Ben artik sucu gelinlerin ailesine buluyorum nasil izin veriyorlar ayni evin icinde oturmaya anlamiyorum.Ben evli degilim eger evlenirsem birakin ayni apartmanda oturmayi ayni semtte bile oturmama izin vermez ailem ne kadar uzak o kadar iyi diyorlar.Kesin yeni gelinede nikah yapmazlar.

yeni gelin adayı henuz yok oda görücü usulu olcak ve gelen böyle gelsin diyor kadın acık acık asla diyor bencede olcak iş degil baslı basına huzursuzluk sebebi..

Kızın ailesinde hata evlatlarını hiçe sayıp nikahsız bir şekilde bir aileye vermeleri.
Bunun adı evlilik bile değil ki...

Kızın kocasında hata dereyi geçene kadar dayı demiş.
Eve getirene kadar üzerine titremiş peki ya sonra?
Kendini koca zannediyordur eminim.
Nkahsız ne koca olunur nede eş olunur.

Kızın kaynanasında hata bir büyük olarak nikah kıydırmalıydı.
Pintilikten değil nikah yaptırmaması bence.
Başka düşünceleri var bu kadının benden söylemesi.
Yoksa araba alıyorlar baksana.

Bebek olayı da bir hata.Hem de en büyük hata...
Böyle huzursuz mutsuz bir ortama çocuk getirmek çok mantıksız.

Konu sahibi ben senin yerinde olsam kızla konuşur kendi ailesini aratırdım.
Babası çözer bu işi çözerse.
Sen kaynanasıyla konuşsan sana ne derler çıkarlar işin içinden.
En iyisi kızın ailesi birebir konuşsun nikah olayını.

Back
X