• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 yaşında hamile resmı nikahsız:(

Neden bu ara etrafımda yaşanan evliliklere taktım bilinmez ama yakınımda gördüğüm sevdigim insanların evlenip mutsuz olmaları beni çok üzüyor ve rahatsız ediyor..

Eşimin akrabaglarından bi kız var başka bir sehırde oturdukları için kız kv. evinde kaldı düğünden önce 3 4 gün kadar o sırada tanıstık çokta sevdim kızı.kızı görücü usulu vermişler nişanlısıyla 2 defa oturmus konusmus yüzyüze farklı sehırlerde oldukları için..

Neyse evlenmeden önce nişanlısı işte süreklı kızı görmeye gelıyordu ilgiliydi hosuma gitti açıkcası en azından kız ailesinden uzaga geldi ama nişanlısı ıyı en azından dıye düşünüyordum..

Damadın babası o cok küçükken ölmüş bu yüzden annesine cok düşkün anneside ona cok düşkün...kızla evlendigiden beri ne kendısı dısarıya çıkarttı 6 ay oldu nede biz bugun sizi dısarıya cıkartcaz diyince kabul ettı kız zaten yanlız kimsesi yok diye eziyorlar kızı kv. beraber oturuyor ben kv.sini severdim çok ıyı biri dıye düşünürdüm ama tam tersı çıktı kıza kötü davranıyor kendı kötü davrandıgı yetmıyormus gibi oglunuda dolduruyor kızla konusurken anlatıyordu bide hemen bebek istiyorlar kız ben istemiyorum dedıgı halde her ay hastalandıgında kavga ediyordu eşiyle şimdi muradına erdı hamileymıs kız ben duydugumda üzüldüm o çocukta olunca kızcagız evden dısarıya adım atamıycak yapıcak bir seyımde yok ama çok üzüldüm eşime söyledım bende üzüldüm dedi kardesi gibi seviyor oda kızı daha yüzyüze görüsmedim kızla karsılasıncada ne diycem bilemiyorum oda emınım sevınememıstır tesellı etcek birseyde bulamıyorum..bu arada evlilik dedigim dini nikahı var sadece para gitcek kv kıyıp yaptırmıyor ama oglu altına yenı araba aldı yenı ev yaptırdı sankı 50 tl ile batcaklar...:(

İçimi dökmek istedim zamanınızı aldıgım ıcın kusura bakmayın..

Burada aranacak tek suçlu kızın ailesi,hangi mantıkla 18 yaşındaki bir kızın resmi nikah olmadan imam nikahı ile elenmesine müsade ederlerki,,Yazıklar olsun diyorum o aileye,resmen kızı ateş içine atmışlar,şimdi konuşsunlar bakalım resmi nikahı istiyoruz desinler ..Hangi ana baba yüreği buna müsade ederki,kızının nikahsız birlikteliğine cahil diyorum başka bişide demiyorum

Erkek tarafına zaten söylenecek çok şey varda ...

AYRI EV imkansız kaynı var askerde şimdi o gelınce onuda evlendırcek üstelık onuda aynı eve alcak üstelık BEN ÖLENE KADAR ASLA AYIRMAM diyor ogluda tastıklıyor:(

Alsın oğluşlarınıda tepe tepe kullansın kaygana hazretleri,böyle davranan insanların yatacak yerleri yok bana göre..İnsanlıktan çıkmış bu tipler :47::47:

buradan aldıgım cevablar sonuçunda eşiminde destegiyle ortalıgı karıstırdım...

arkadasımın babasıyla görüştüm çekimser kaldı ben taa burdan ne yapıyım hem kızım mutlu yaparlar nikahı falan dedi baktık o taraftan iş çıkmıycak çocugun annesiyle konustum olmaz hastaneye gidemezsınız sıkıntı çıkar hem bebegın kimligini çıkartamazsınız falan diye konustum önce sonra biraz daha sertlestim böyle olmaz kıza yazık günah o kız burda tek basına degil biz varız arkasında falan diye başlarını etlerını yedim...

iyiyken kötü oldum eşimin akrabaglarının arasında gzmmme neymış o nıye karısıyor falan diye söylenıyorlar halada ama biz başardık haftaya nikahları olcak gerçi hersey nikahla çözülmıycek ama nikah bence çok önemlıydı ve belkı konustuklarımızdan birazçık degişirler diye umuyorum..

eger konun sonunu merak edenler olduysa diye paylaşmak istedim..

ayy kız adına cok sevindim, yani bebegi olmasa iş o noktaya gelmese evlenmese iyiymiş diyecektim ama o noktadan sonra artık nikanının olması gerekti. Çok sevindim gerçekten..

Ben ülkemin insanlarını anlamıyorum gerçekten yaa bugün iki bekar insan birlikte yaşayacaz dese herkes topa tutar ama aynı catı altında imam nikahı olunca ( hiçbir bağlayıcılıgı olmayan) herkes mübah görüyor kimse yadırgamıyor sen ne karısıyorsun diyorlar..

Allahım hepimizi güzel insanlarla karşılaştır.. Allah o kızcağıza acımış da karşısına sizi çıkarmış gzmmm.. Umarım bebeği ona huzur ve mutluluk getirir..

ayy kız adına cok sevindim, yani bebegi olmasa iş o noktaya gelmese evlenmese iyiymiş diyecektim ama o noktadan sonra artık nikanının olması gerekti. Çok sevindim gerçekten..

Ben ülkemin insanlarını anlamıyorum gerçekten yaa bugün iki bekar insan birlikte yaşayacaz dese herkes topa tutar ama aynı catı altında imam nikahı olunca ( hiçbir bağlayıcılıgı olmayan) herkes mübah görüyor kimse yadırgamıyor sen ne karısıyorsun diyorlar..

Allahım hepimizi güzel insanlarla karşılaştır.. Allah o kızcağıza acımış da karşısına sizi çıkarmış gzmmm.. Umarım bebeği ona huzur ve mutluluk getirir..

kesinlikle katılıyorum imam nikahı ibaresini kullanınca hiçbir sorun olmuyor ama bunun aşılması lazım bu şekılde yaşayan kadınların hakları yenılıyor..

Aslında bu cok buyuk bir sorun temelinde ise biz kadınların birbirine sahip cıkmaması var. Özünde ise yine kadınların bu güne kadar "SEVGİSİZ" bırakılmış olmaları.

Şöyle ki örnekten gidelim, burdaki kv kendisinin de zamanında gencecik bir kız oldugunu bu sekilde evlenmek istemeyecegini anlasa bu kızcagıza destek olup bunları hiç yaşatmayacak. Ama sorunun özü aslında surada;

Ülkemizde suan kv olabilecek yaştaki insanların (ve onlardan öncekilerde tabiki) buyuk bir cogunlugu görücü usulü ile aslında tanımadıkları bir adamla evlenmiş, onlara uyum sağlamaya çalışmış çogu zaman birbirine yabancı kalmıs eşi ona bir guzel laf edip gonlunu hos tutmadıgı icin bunu evlatlarına yaptırmıslardır. Yani tum sevgilerini ogulcuklarına vermiş eşine dedirtemedikleri " eşim bugun ne guzel olmussun" sozunu evlatlarından " anne bugun cok guzelsin, anne yemegincok guzel olmus" gibi sozlerle evlatlarından karşılamaya çalışmışlardır. Bunun sonucunda o evlat büyüyüp evlendiği zaman kv gelini bir düşman beller artık bu ilgiyi bir başka kadınla paylaşmak zorunda kalacaktır ve buna katlanamaz. Aslında bilinç altında bir nebze sevdiği adam onu aldatıyor gibi hisseder.

Sözün özü bunun çaresi erkek anneleri çocuklarınızın çocugunuz oldugunun farkına varın ve artık bu zincir kırılsın :)

O kız da sizinle aynı kaderi yaşamasın..

Aslında bu cok buyuk bir sorun temelinde ise biz kadınların birbirine sahip cıkmaması var. Özünde ise yine kadınların bu güne kadar "SEVGİSİZ" bırakılmış olmaları.

Şöyle ki örnekten gidelim, burdaki kv kendisinin de zamanında gencecik bir kız oldugunu bu sekilde evlenmek istemeyecegini anlasa bu kızcagıza destek olup bunları hiç yaşatmayacak. Ama sorunun özü aslında surada;

Ülkemizde suan kv olabilecek yaştaki insanların (ve onlardan öncekilerde tabiki) buyuk bir cogunlugu görücü usulü ile aslında tanımadıkları bir adamla evlenmiş, onlara uyum sağlamaya çalışmış çogu zaman birbirine yabancı kalmıs eşi ona bir guzel laf edip gonlunu hos tutmadıgı icin bunu evlatlarına yaptırmıslardır. Yani tum sevgilerini ogulcuklarına vermiş eşine dedirtemedikleri " eşim bugun ne guzel olmussun" sozunu evlatlarından " anne bugun cok guzelsin, anne yemegincok guzel olmus" gibi sozlerle evlatlarından karşılamaya çalışmışlardır. Bunun sonucunda o evlat büyüyüp evlendiği zaman kv gelini bir düşman beller artık bu ilgiyi bir başka kadınla paylaşmak zorunda kalacaktır ve buna katlanamaz. Aslında bilinç altında bir nebze sevdiği adam onu aldatıyor gibi hisseder.

Sözün özü bunun çaresi erkek anneleri çocuklarınızın çocugunuz oldugunun farkına varın ve artık bu zincir kırılsın :)

O kız da sizinle aynı kaderi yaşamasın..

çok güzel açıklamıssın onları kendı yerlerıne koysalar aslında yasadıklarını hatırlasalar bunlar yasanmaz ve bence o kızda kvsine daha bir saygıyla sevgiyle ilgilenır ama bunu anlayana ogullar ise görücü usulu evlılıkler için söyluyorum annenın istedigi kız oldugu için sadece deger vermıyorlar anne istedi sonucta onu kendı sevmediki onun icin degeri olsun ben görücü usulune karsıyım belkı arada gercekten güzel evlılıkler çıkıyor ama sevgi olmadan aşk olmadan anneden bagımsız ogullarda olmaz..

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back
X