18 yaşındayım kendimi 3 çocuk annesi gibi hissediyorum

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
Kendimi 30 yasinda 3 çocuk annesi gibi hissediyorum kızlar. Evde 2 kardeşim var biri zihinsel engelli ve hiperaktif yerinde durmuyor kırıp döküyor camdan bişeyler atmak istiyor, perdeleri çekiyor, halıları topluyor, kapılara vuruyor 3 yasindan beri ben bakiyorum değişik değişik huyları var durduramıyoruz.Öteki kardeşim kız 10 yaşında inanılmaz oyuncu bi çocuk. Kardeşine nasıl dersin demeyin; aklım fikrim almıyor bazen ona. Istedigi olmazsa çığlık çığlığa. Annem de yetişemiyor. Ben de okula gidiyorum yemek yapiyorum cocuklarla ilgileniyorum ve cok bunaliyorum evet cok seviyorum kardeş ama bazen evden gitsinler de biraz kafa dinleyim istiyorum. Tek başıma bi dağda kaliyim kimse olmasin istiyorum.Akşama kadar baş ağrısından duramıyorum. Hayattan hiç zevk alamıyorum. Önceden birini görünce derdim ki, oh üniversite okuyor ne de rahatdır. Şimdi təsadüfen farkettim ki rahmetli dedemden bahsettiklerinde "ne güzel dünyadan elini etegini çekmiş adam" diye düşündüğümü farkettim ve bu 18 yaşındaki genç kız için çok acı. Yasitlarimi görünce nasil bu kadar rahat ve mutlular diye bakıyorum, bakkala gidesim bile gelmiyo. Zaten fazlaca sorumlulugum var.Geçici demeyin yillardir böyle fakat yaklaşık şu son 2 aydir iyice katlanamıyorum. annem de sağolsun hic anlamaz beni. Boş yaşıyorum bomboş...

Benim de yeğenler var nişanlıyken perişan oldum kaç ay evdeydim çocuk baktım. Düğün tarihini erkene aldı eşim. Baktı gitgide çöküyorum. :KK70:

El kol bağlı mecbur.

Benim de yeğenler var nişanlıyken perişan oldum kaç ay evdeydim çocuk baktım. Düğün tarihini erkene aldı eşim. Baktı gitgide çöküyorum. :KK70:

El kol bağlı mecbur.

Bıktım değil cocuk insan görmek istemiyorum. Herkes sahte yalancı, dedim ya dağda kalmak istiyorum. Hayati erken öğrendim sanırım

Üniversite 1.sinif öğrencisiyim. Okul saatim çok az

Part time işe gir.
Böyle diyorum ama kardeşlerine bakma annene kalsın bütün yük diye değil.
Sonuçta o annedir sana daha çok ağır gelir o bu kadar zorlanmaz. Yine bakarsın ilgilenirsin de ama aşırısı da sana ağır geliyormuş.

Part time işe gir.
Böyle diyorum ama kardeşlerine bakma annene kalsın bütün yük diye değil.
Sonuçta o annedir sana daha çok ağır gelir o bu kadar zorlanmaz. Yine bakarsın ilgilenirsin de ama aşırısı da sana ağır geliyormuş.
Beni önceden bilmiyorsunuz sanirim babam calismama izin vermiyor :KK43:

Ben de bir yerde çalış diyecektim ama olmaz yazmışsın
Boş vaktin çok oluyor sanırım halk eğitim kurslarından birine git. Bölümünle alakalı bir kurs seçersen üniversitede kendini geliştirmek için gittiğini sanır ailen... Evden uzaklaşacak bir şeyler bulmalısın.

Okul saatlerim değişti de git çalış. Yalan söylemek iyi değil ama baksana ruh halin bozulacak baban neden çalışmana izin vermiyor ki

psikoloğa gitmeyi denesen ? bende seninle aynı yaştayım. Bazen bende de oluyor bunalımlar ve ciddi şeyler de yaşadım istersen konuşabiliriz böyle.

Son düzenleme:
pskoloğa gitmeyi denesen ? bende seninle aynı yaştayım. Bazen bende de oluyor bunalımlar istersen konuşabiliriz böyle

Bu sitede çok sik sik okuyorum, psikologa gitme tavsiyesi fakat burdaki sorun konu sahibi degil ki, ortami. Ortam degismezse, isterse dünyanin en iyi psikologuna gitsin, hiç fayda etmez. Hatta çogu konularda sorun ortamda olmasina ragmen yine psikologa gitme tavsiyesi veriliyor.

Ben aslinda annesini anlamiorum. Madem çoçuklara bakamiyorsun,niye yapiyorsun? Elbette konu sahibi annesini yardim edebilir fakat anladigim kadar ile bu sadece yardim degil, resmen yemeklerini yapiyor ve çoçuklara bakiyor. Anneside çoçuklara egitim vermiyor. Baze seyleri yasaklayip, ceza vermiyor. Eh ortaya böyle birsey çikiyor iste. Cocuklar canavar oluyor, anneside basindan salip, kizina yük bindiriyor.

Konu sahibi bu durumda tek yapacagi, gerekirse MissPoine dedigi gibi yalan söylemek, kurslara gitmek, yada ise girmek. Artan zamanda kendini odaya kapatmak ders çaliscam diye, yoksa bu böyle gitmez. Üniversitede basarsizliga neden olabilir, ki çok kötü olur bu.

Bu sitede çok sik sik okuyorum, psikologa gitme tavsiyesi fakat burdaki sorun konu sahibi degil ki, ortami. Ortam degismezse, isterse dünyanin en iyi psikologuna gitsin, hiç fayda etmez. Hatta çogu konularda sorun ortamda olmasina ragmen yine psikologa gitme tavsiyesi veriliyor.

Ben aslinda annesini anlamiorum. Madem çoçuklara bakamiyorsun,niye yapiyorsun? Elbette konu sahibi annesini yardim edebilir fakat anladigim kadar ile bu sadece yardim degil, resmen yemeklerini yapiyor ve çoçuklara bakiyor. Anneside çoçuklara egitim vermiyor. Baze seyleri yasaklayip, ceza vermiyor. Eh ortaya böyle birsey çikiyor iste. Cocuklar canavar oluyor, anneside basindan salip, kizina yük bindiriyor.

Konu sahibi bu durumda tek yapacagi, gerekirse MissPoine dedigi gibi yalan söylemek, kurslara gitmek, yada ise girmek. Artan zamanda kendini odaya kapatmak ders çaliscam diye, yoksa bu böyle gitmez. Üniversitede basarsizliga neden olabilir, ki çok kötü olur bu.

Yani evet haklısınız ama ölüp giden dedesi için ne güzel göçüp gitmiş kurtulmuş diye düşünüyor. Allah korusun ya daha ileriye giderse diye dedim birinin hayatının kıymetli olduğunu anlatmalı iyice. Yanlış bir fikir girerse aklına insan daha bunalıyor,sürükleniyor. Anneye tabiki büyük görev düşüyor ama bunu anlatabilmek önemli

Yani evet haklısınız ama ölüp giden dedesi için ne güzel göçüp gitmiş kurtulmuş diye düşünüyor. Allah korusun ya daha ileriye giderse diye dedim birinin hayatının kıymetli olduğunu anlatmalı iyice. Yanlış bir fikir girerse aklına insan daha bunalıyor,sürükleniyor. Anneye tabiki büyük görev düşüyor ama bunu anlatabilmek önemli

Konu sahibi sanmiyorum intihar düsüncesi olsun. Sadece bunalmis o zavallim. Ondan dolayi psikolog degil, ona biraz hava almak, baska insanlar ile tanismak, kisacasi o ortamdan uzaklasmak ona daha iyi gelecek diye düsünüyorum.

Dogruyu söylemek gerekirse üzüldüm konu sahibin adina, gencecik yasta çoçuk yükü almak kolay degil :KK43:

X