1800 maaşla kolej öğretmenliği kabul etmek çok mu ahmaklık oldu ?

Canm öncelikle daha doğru cvp vermek adına soruyorum. Kaç mezunusun yada kaç yıllık öğretmensin. 5 yldr özel kolejde çalışıyorm. Birde ilkokul/ortaokul/lisede çok olmasada farkediyor. Branşta önemli tabi
Branşım felsefe 2015 mezunuyum 3 yıl yaptım öğretmenlik staj dahil

Kolej öğretmeniyim lise kademesinde maaşım 3 bin ekim ayında 4 bin yatıyor. Yaz mevsiminde temmuz ağustos 2400

Yıllık kazancım ortalama 36 bin. Haftada 5 tam gün çalışıyorum. Çok yorucu her gün her saatim neredeyse dolu Meslekte 6. Yılım.

Öyle bir ücret olamaz. Olmamalı.
İyice üZüldüm şu an

Oyyy yıllat evvel 2013 de 1250 almistim kadrom vardi kolejde...hayatimin en yorucu en agladigim ve en hakkettigiminalmadigim.senesiydi..haftasonları yok dendi okuma bayramlari veli toplantiai hic bitmedi nerdeyse her haftasonu gittim.
22 saat ders ile anlastik 30 saate cikardilar..haftada 2 gun nobet koydular...
Birbirlerinin arlasindan dedikodu yapanlar..velilerin bizi robot gormesi okul idaresinin bizi segil para icin veliyo her daim savunmasi benim hastalik sahibi etti..tum vucudum.strese bagli sismeye basladi..benimki buyuk bi okuldu istanbulda..resim ogretmeniydim..hersey bana bakiyordu..susleme pano..anasiniflari..yok sahne suslemesi yok dersler...
Oyy inan yazinca bile tuhaf hissettim.
Sonra o kolejjden sonra deli gibi kpss ye calisip atandim..simdi yarim gun calisiyorum..hergun okulum yok ayrica..ogretmene saygi duyulan bi yere atandim cok mutluyum..dilerim darisi basiniza olsun.
Maas cok az ne yazikki..ama kpss yi dusunun hayatiniz kurtulacak
KPSS imkansız bana eşim SSK lı çalışmıyor , branşım felsefe

Ben 5 yıllık öğretmenm kolejde çalışıyorum. Türkiye geneli bi kolej. İlk yıl haftada 4 gün sabah 9-15.30 arası çalıştım 1400 ile başladım+agi+kırtasiye(senede bir kere verilir 950 tl)
Sonraki sene 2000 oldu yine agi filan hariç. Simdi mebdekilerin ek ders ücretiyle toplam aldığı maaşa denk geliyor maaşım.
Önemli olan maaşı kaç ay alacaksn sözlşmende kaç aya imza attın. Bazı kurumlar 10 ay filan veriyor aman haaa dikkat etseydin. Özelde aylık ücret*kaç ay alacağın yani yıllık ücretin yazar. Atıyorm 2bin*12=24 bin üzerinden anlaşırsın. Sonraki sene toplamın üzerinden genelde yüzde 10 zam teklif ederler ama sevilen ve branşında iyi öğretmensen pazarlıkla yükseltirsim filan.

Senin için yıl olmuş 2018 bence düşük olmş bu ücret ama agi vermezlerse kesinlikle borcunu filan dinleme hakkını ara çünkü onu sana devlet veriyor onlar depil. Maaşa dahil filan derse başta belirtmedilerse rest çek. O sözleşmelerin pek hükmü yok korkma
Zaten öyle 2019 da asgari ücret Zaten 1800 üstüne agi dahil olursa zaten asgariden az almış olacağın ne anladım

masınız az evt...ama su var belkı sevıleceksınız...ders anlatısınız begenılecek...seneye belkı maas anlasmasında rakamı belırleyen siz olacaksınız...uzulmeyın...biryerlerden baslamak herzaman ıyıdır..belkı ozel ders verme ımkanınız olur...siz maasınızın az olusuna odaklanmayın...kendinizi gelıştırebılecegınız cevre edınecegınız bir basamak olarak dusunun...Allah borclarınızı odeme kolaylıgı versın...enayı gibide hissetmeyın kendinizi..şuan şartlar bu ...yarın ne olur bilinmez.
İnşallah en iyi düşünce bu ama her yer aynı izlenimi verip yoruyor sene sonunda sen çok dırdırlndın mazeretiyle kapı önü yapıyor

Özel okulda dört yıl çalıştım. Evet düşük maaşla başladım ama zamanla artmıştı. Ama özel okulda öğretmenlik yapmak size yaptırılan diğer işlerin çok çok gerisinde kalıyor. Bir sürü ıvır zıvır işle ugrasirsiniz ve asla dersi iyi anlattın diye kimse gelip teşekkür etmez. Sadece kendi reklamını yapanlar iyi değer görür. Yeni yeni projeler üretip göze girmeye çalışırsanız sizden iyisi olmaz. Böyle saçma bir yer özel okullar.

Ben de Tekirdağ'dayım. Bundan 1.5 yıl önce bir arkadaşım özel koleje başvurmuştu. 1400TL teklif etmişlerdi. Asgari ücret ödeyip fazlasını geri alacaklardı. Kabul etmedi. Maalesef özel kolejlerde öğretmenlere fazla maaş verilmiyor. Ancak sahipleri zengin oluyor.

Ben de Tekirdağ'dayım. Bundan 1.5 yıl önce bir arkadaşım özel koleje başvurmuştu. 1400TL teklif etmişlerdi. Asgari ücret ödeyip fazlasını geri alacaklardı. Kabul etmedi. Maalesef özel kolejlerde öğretmenlere fazla maaş verilmiyor. Ancak sahipleri zengin oluyor.
Aynen öyle sözleşme imzaladım fakat 1 saat önce işten çıktım o öfkeyle mi kadın biz merkez İstanbul’a gideceğiz düşünmek için yarım aaatiniz var demesiyle mi yoksa piyasada iş YÖK ondan mı oldu bilemedim maaştan mutlu değilin şu an hakettiğimi de düşünmüyorum fakat neden böyle oldu diyorum şimdi kendime sözleşmeyi daha merkezde onaylatacaklar o zaman geçerli olacak iş aramayın artık bizim öğretmenimizsiniz dendi bana da

bence artık kadınlar öğretmen olmaktan vazgeçşin başka mesleği yönelsinler o kadar çok işsiz var ki yazık
4 koca yıl boşa gidiyor onca meslek varken öğretmenlikte dayatmanın mantığı yok oysaki ne güzel meslekler var daha rshat ve kazançlı olana bence çalışın en azında sigortanız yatar evde otırmaktan iyidir depresyona girersiniz yoksa

Hocam felsefe çıkışlıyım demişsiniz. Rehber öğretmenlik başvurusu filan yapsanız. Çünkü maalesef sadece 11-12. Sınıf öğrencilerine çok az saat dersiniz var. Az çok demeyip kendinizi geliştirme amaçlı başlayın.
İdari kadro sizin için daha büyük avantaj olur.
Müdür müdür yardımcılığı rehber öğretmenlik gibi.
2 yakın arkadaşım hatta 3 felsefeci. 1 tanesi köklü kurumda müdür yardımcısı. Diğeri rehber öğretmen. Diğer genç yeni mezun olan ise şu an müdür yardımcılığı öğrenmeye çalışıyor bir kurumda. İlerleyen yıllarda onu yapacak.

Sanirim sozlesmeyi feshetme hakkiniz var kacgundu suresi bilmiyorum ama bence tek tarafli vazgecin.Oyle maas vereceklerse gidip normal bi iste bi yerde calissaniz asgari ucret alirsiniz zaten.Ben devlette ogretmenim.Bazi arkadaslarim kolejde ve benle ayni aliyorlar tek fark calisma saatleri.Sizin orda neden bu kadar dusuk maas anlayamadim.

Merhaba, ben de özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Branşım biyoloji. Malesef başlangıç ücretleri hep bu şekilde :( Hakkımızda hayırlısı...

cok düsük geldi bana ama kimyacıya 1600 dediyse iyi bence. agi bu maasın icindedir sanıyorum ki. yine de 2 bin falan olsa iyiydi.
ben ilkokuldauken yani iste sene 2005-2006 falan.. ta o zaman resim öğretmenimiz 3500 alıyordu hatırlıyorum. özel okulda okuyordum ben de. yıllar once böyleydi simdi 10 bine yakın maas alıyorlar. tecrube ve bransa göre sanırım zaten degısıyor. özel sektörde maaslar az denilmis ama ben kendim en ust seviye hakim bile olsam alacagım para ne kadar olur ki 10 bini gecmez. simdi bir yıl tecrubeli avukat olarak zaten 5 bin alıyorum. 10-5 calısma, haftasonu is yok, tatil iznim de islerimi ayarladıgım surece istedigim zaman.
devlet asıl cok az para veriyor, her sene kurus kurus yani.

Özel okullar maalesef az veriyor.allah yatdımcınız olsun gözünüzü korkutmak istemem ama arkadaşım özel okulda çalıştı çok zorlandı küçücük çocuklar paranın gücüne dayanarak ne saygı ne derse dikkat ay ay

Merhaba ben de 8 yıllık İngilizce öğretmeniyim kolejde çalışıyorum.2500 tl maaş alıyorum.12 ay.yeni başlıyacan arkadaşlarım sizin söylediğiniz ücretlerle çalışıyorlar .zamanla düzeliyor maaşlar ama tabii ki emekler sömürülüyor...

Ögretmene reva gordukleri maasa bak kan emici bunlarin hepsi... Kac saat derse girceksiniz ek ders olcak mi keske sorsaydiniz... Ek dersiniz devletten az olamiyor.. Özlel okullar yonetmeligini okuyun mutlaka haklarinizi bilin... Suan devlette yeni baslayan ogretmen 3000 tl aliyor o da 15 saat derse girerse ek ders nobet rehberlik olmadan... Eger bolumuzde atama varsa bi taraftan kpss ye hazirlanin...

Hocam felsefe çıkışlıyım demişsiniz. Rehber öğretmenlik başvurusu filan yapsanız. Çünkü maalesef sadece 11-12. Sınıf öğrencilerine çok az saat dersiniz var. Az çok demeyip kendinizi geliştirme amaçlı başlayın.
İdari kadro sizin için daha büyük avantaj olur.
Müdür müdür yardımcılığı rehber öğretmenlik gibi.
2 yakın arkadaşım hatta 3 felsefeci. 1 tanesi köklü kurumda müdür yardımcısı. Diğeri rehber öğretmen. Diğer genç yeni mezun olan ise şu an müdür yardımcılığı öğrenmeye çalışıyor bir kurumda. İlerleyen yıllarda onu yapacak.
Teşekkür ederim cevabınız için öncelikle , evet ben daha önceki kurumda müdür yardımcılığı ve rehberlik yaptım , atamam müdür yardımcılığından oldu , seneye. O kadroya geçebilirim ancak tecrübem var tek başıma tam 1050 öğrenci eğitimden ve rehberlikten geçti şükürler olsun hepsi de hakkını verdi emeklerime değdi .

Back
X