Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Aslında 19 ay oldukça erken çocuklar için ben kızm 2,5 yaşındayken başladım tuvalet eğitimine. Erken başlamak ve çocuk hazır değilse zorlamak , çocuğu psikolojik olarak olumsuz etkilermiş çünkü dışkısını vücudunum bir parçası olarak görürmüş çocuklar. Zorla bir parcasının koparıldığını düşünürse bu süreç uzuyor ve ilerki yaşamda kaybetme korkusu, cimrilik gibi huylar edinmesine neden oluyormuş. Tabii uzun süreli kabızlık yaşaması da cabası. En önemlisi çocuğun hazır olduğunu anlamak. Çocuğa tuvaleti, tuvalet kağıdını ve neden tuvalete gittiğimizi anlatmak, yeni külot almak ve evde kimlerin tuvalete çişini kakasını yaptığını söylemek iyi bir giriş olabilir. Çocuğa sıvı şeyler verip Önce yarım saat arayla çocuğu tuvalete götürmek, oturağa oturduğunda tuvaletini yapmasa bile ödüllendirmek işe yarayabilir. Daha sonra 30 dakikayı 40 dak 50 dak ve 1 saat olarak genişletmek ve 2 saate çıktığında artık çocuktan tuvalete gitme isteğini kendisinin söylemesini beklemek doğru olur. İyi şanslar
Blogumda detaylıca anlatmıştım tuvalet eğitimini anneceblog
Bir buçuk yaşında kesebilenler var, hayran kalıyorum :)
Benimde pek bilgim yok, bildiğim bezden açılınca birden olması gerekiyor gece ve gündüz olarak. Sabırlı olmalı anne, inada sokmadan kızmadan..
İşte bunları pratiğe dökmek asıl mesele :)
Benim oğlum 22 aylık kakasını söylür gecede sıkıntı olmuyor bende eğitime başlamak zorunda kaldım ama gündüze alışamadık ne yapıcagımı bilmiyorum bırakım mı devam mı ediyim şaşırdım yardım edin
20 aylıkken öğrendi oğlum .her tuvalet gittiğimde götürdüm oda geldi biraz oynadı biraz çiş yaptı bazen sadece suyla iynamaya girdi ama iki hafta sürmedi öğrendi gecede takmsdim bez suan iki buçuk yaşında bir kere altına kaçırdı Onda da hastaydı