• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

angel343475

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mart 2024
10
3
6
Merhaba arkadaşlar oğlum 3,5 yaşında tuvalet eğitimine başladık tuvalete dahi hiç girmiyordu korkuyordu o yüzden bu kadar geç kaldım defalarca denedim olmadı şimdi 1 haftadır istikrarlı bir şekilde deniyorum klozete oturuyor korkmuyor gayet mutlu ama çişini de kalasını da yapmıyor annecim çiş kaka gelince anneye söyle diyorum tamam diyor ama asla söylemiyor köşelerde yapıyor ödül veriyorum etiket yapıştırırdım oturdukça boyuyoruz ama yok hiç söylemiyor yapmıyorda tutuyor çişini gece yatağa yapıyor . Gece altını bezlemem gerekiyor mu ? Hiç öğrenmicek gibi geliyor nolur lütfen tecrübeli anneler fikir versem daha ne yapmam lazım

Bezlersen durum daha da çıkmaza girer canım. Alıştırma kilotlarından giydir sadece. Zor bir süreç yani en azından benim de senin kadar zorlanacağım kesin. Halbuki kızım 2 buçuk yaşındaydı tuvaletini yapmaya başlayalı 3.günde herşey tamamdı. Ama oğluuuuujm aman yarabbim beni baya yoracak şimdiden bunu hissediyorum.

Moralini yüksek tut illaa öğrenecek sabırlı ol. Rabbim sabrını arttırsın. Sonu güzel olacak öyle düşün 🤗

Tuvalet eğitimi ortalama 4-6 hafta sürüyor çocuktan çocuğa değişir kimi bir haftada kimi üç ayda tamamlar.. Çok büyük sabır gerekiyor bıkmadan usanmadan sabırla eğitim vereceksiniz malesef kolaylıklar diliyorum

Sabır gerektiren bir eğitim. Her çocuğun bu durumu öğrenmesi farklı oluyor. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız. Bezi bi kere attıysanız bir daha gece gündüz farketmez bağlamayın. Birlikte gidip beğendiği lazımlığı alabilirsiniz. Tuvalet eğitimi veren şarkıları açıp birlikte söyleyin falan. Zamanla alışacaktır. Eğer öğrenmesi çok uzarsa bi kaç ay ara verip tekrar deneyebilirsiniz.

Merhaba, ben de hemen hemen aynı durumdayım, bizim çişle ilgili bir sıkıntımız yok, gelince bazen çok tuttuktan sonra bile olsa söylüyor, ama kakasını hep ayakta yapmak istiyor nerdeyse 3 hafta oldu, zorla götürmek de olmaz biliyorum ama sinirlerim yıprandı, böyle sorunu olup da üstesinden gelenler nasıl başardılar bir yol gösterseler...

Merhaba arkadaşlar oğlum 3,5 yaşında tuvalet eğitimine başladık tuvalete dahi hiç girmiyordu korkuyordu o yüzden bu kadar geç kaldım defalarca denedim olmadı şimdi 1 haftadır istikrarlı bir şekilde deniyorum klozete oturuyor korkmuyor gayet mutlu ama çişini de kalasını da yapmıyor annecim çiş kaka gelince anneye söyle diyorum tamam diyor ama asla söylemiyor köşelerde yapıyor ödül veriyorum etiket yapıştırırdım oturdukça boyuyoruz ama yok hiç söylemiyor yapmıyorda tutuyor çişini gece yatağa yapıyor . Gece altını bezlemem gerekiyor mu ? Hiç öğrenmicek gibi geliyor nolur lütfen tecrübeli anneler fikir versem daha ne yapmam lazım
Siz yazalı 2 hafta olmuş, ne yaptınız merak ettim bir ilerleme var mı? Bende küçük kızıma alıştırmaya çalışıyorum bugün 3üncü günümüz. Bazen kaçırıyor bazen lazımlığına yapıyor. Bir kaç kez anne çişim var dediği oldu ama gittik yapmadı. Bir kaç kez tuvalete gittikten sadece 1-2 dakika sonra altına kaçırdığı da oluyor. Madem çişi vardı neden tuvalette otururken yapmadı diye düşünüyorum. Halbuki ben tecrübesiz de değilim. Büyük kızımda böyle sıkıntılar yaşadığımı hatırlamıyorum, 1 haftada haletmistik. Gerçi bundada çok olmadı ama biraz ümitsizliğe kapıldım 😔

Back
X