19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

images.webp

IMG_4977.webp

“Beni ne zaman görmek isterseniz aynaya bakın. Siz Türk çocukları benim bir parçamsınız ve ben de sizin.”

“Bir milleti yaşatmak için, o milletin gençlerine değer vermek gerekir.”

“Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.”
M. Kemal ATATÜRK

"Atatürk, yalnız Türk Milleti’nin değil, özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin önderiydi. O’nun direktifleri altında siz bağımsızlığınıza kavuştunuz. Biz de o yoldan yürüyerek özgürlüğümüze kavuştuk."
Bayan Sucheta KRIPALANI / Hint Parlamento Heyeti Başkanı

“Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye’ nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir."
General Mc ARTHUR

“Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk’ ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar."
Profesör Herbert MELZIG(Tarihçi)

Zekasıyla, askeri dehasıyla, vatanına, milletine olan derin sevgi ve saygısıyla bu topraklar için ölümü dahi göze almış, cephelerde bizzat savaşmış, düşmanların bile saygıyla bahsettiği bir öndere sahip olmak her millete nasip olmaz.

Kıymetini bilmek ve yolundan gitmek gerek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 106. Yılı Kutlu Olsun.

Back
X