19 Temmuz Cumartesi günü Altunizade Bahçeci Şubesi'ne ön görüşme için gitmiştik aslında. Reglimin ikinci günüydü denk geldi. Ön görüşme ücretsiz bu arada. Nur Hoca ile görüştük. Süreci anlattı. Sonra sürece başlamaya karar verdiğim için vajinal muayene yaptı. Sağ yumurtalıkta belirgin 2 yumurta, sol yumurtalıkta belirgin 3 yumurta gördü. İrili ufaklı yumurtalar vardı ama en büyükleri saydı sadece.
Artık sürece başladığımız için bizi koordinatöre yönlendirdiler. Koordinatör de
tüp bebek paket fiyatını, olabilecek durumlarda nasıl ücretler ödeyebileceğimizi detaylı anlattı. Örneğin paket olarak tüp bebek şu an 130 bin TL. Doktor muayenesi 7000 TL. Doktorun muayene ücreti, bu pakete dahil değil. Ancak bu muayene ücreti 6 ayı kapsıyor. Yani 6 ay içinde gittiğim doktor muayenelerine ek ücret vermeyeceğim.
Ben hazırlıklı gittiğim için neredeyse bütün tahlillerimi götürmüştüm, HSG görüntülerimi de izledi, eşimin sperm sonucuna baktı, hepsini inceledi. İlk denememiz olduğu için ve daha önce düşük gibi bir öykümüz olmadığı için genetik tarama önermedi.
Orada 2 tüp kan verdim. E2 ve Progesteron hormonlarıma bakılmış, onlar da normal çıktı. Ben bütün tahliller tam olsun diye başka bir özel hastanede sağlık sigortam ücretsiz karşılıyor diye hepsini tekrar yaptırdım bu arada ne olur olmaz diye. Ama ilginç bir şey var ki amh değerim bir kaç ay önce 0.85 iken, dün yaptırdığım tahlilde 1.07 çıktı. Benim bildiğim Amh değişmez ama bilemedim.
Gonal F ve Menopur 1200'lük verdi. Her iki iğneyi de akşam saat 19:00'da 150 ML vuracaksın dedi. Cumartesi ve pazar iğneleri vurdum. Pazartesi yakınımdaki hastaneye giderek yumurtalıklarıma baktırmak istedim. 12 milimetre olan da var 8 milimetre olan da var, ama gittiğim doktor ilaçların 2 gün için işe yaradığını söyledi. Rahim kalınlığım 3.9 milimetreymiş, adet döneminde olduğun için normal dedi.
Perşembe günü tekrar Bahçeci'ye kontrole gideceğim. Gelişmeleri tekrar yazarım :)