19 yaşında içinde bulunduğum durum !

Bir erkek yüzünden okulunu, ailesini , kendi geleceğini, hayallerini, filan hiçe sayıp da daha sonra evlenip çok mutluyum iyi ki okulu değil de eşimi tercih etmişim diyeni açıkçası pek görmedik ha ben o kişi olurum diyorsan buyur git koşa koşa evlen arkadaşım.

neden tavrınız bu kadr sert anlam veremedim ben bu yazıyı nasıl bir psikolojiyle yazdığımı bilemezsiniz.. Sadece akıl danışmak için yazdım azarlanmak için degil ki.. :(

bence senin bu aralar biraz aklın karışmış. 19 yaşındasın duyguların ağır basıyor seni anlayabiliyorum ben de 18 yaşındayım. ama bence yanlış yollara sapmak üzeresin mantığını göz ardı etme OKULUNU BİTİR MESLEĞİNİ ELİNE AL. ondan sonra düşün bunları.. bi bayan için ekonomik özgürlük çok çok önemli. hem okulunu bitirince bi mesleğin olacak saygınlığın olacak bunları yaşamak istemez misin ?

Merhaba kızlar, ablalar :( ben çok zor durumdayım 1 aydır kafayı yicem düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.. Birisi bana yol göstersin..

Ben 19 yaşındaym niğdede oturuyoruz. Ve aöf adalet okuyorum 2. sınıftayım. Bu senede girdim sınava ilk tercih olmladı ikindi tercihte yine öğretmenlik yazcam örgün istiyorum. Buraya kadar herşey tamam . Sevgilim var 23 yaşında kayseride oturuyolar ve evlenmek istiyor. onu çoook seviyorum ve asla kaybetmeyi göze alamam. Annemde evlenmemi istiyor. Teyzem kuzenlerim hepsi öyle istiyo çünkü biz sevgilimle çok mutluyuz bunu görüyolar ve sevgilimin aile ortamı darmadağın annesi babası ayrı ve farklı kişilerle evliler halaları çok sıkıntılı :( Artık hayatının düzene girmesini istiyor haklıda ama ben ne yapayım daha 19 yaşındayım ve üniversite okumak istiyorum. :( :26::25:

Asla ve asla öyle bir hata yapma canım benim. Sakın okulunu eğitimini bırakıp da evlenme.Maddi olarak durumu ne bilemiyorum tabii ki ama karşındaki insan sana şu an yaşadığın şartları sağlayabilir mi? Bir işi var mı geliri ne kadar? Her şey sevgi değildir. Üstelik yaşınız da çok ufak hele sen çok genç bir insansın okulunu bitir kendi ayakların üstünde dur sonra düşün evliliği. Kadın olarak biraz bencil düşünmeliyiz. Okulun çok daha önemli şu an. O şekilde okulunu bırakıp evlenen arkadaşlarım hep pişman oldular. Kimse vazgeçilmez ve alternatifsiz değil. Evlenecek olgunlukta olan mantıklı biri okulunu bırak benle evlen demez. Yarın öbür gün eşine bir şey olsa ne olacak senin halin? Bunları onun da düşünmesi gerekir.

kesinlikle evlenicem diye okumamak gibi bir hata yapma önce okulun... eğer seni gerçekten seviyorsa zaten bunu o da kabullenir ve seni bekler. Aileni de anlayamadım bu arada senin okumana destek değillermi? tamam evlenmeni mutlu bir yuva kurmanı istemeleri normal fakat önce okulunu bitir demiyorlarmı? :31: garibime gitti açıkçası... aman diyim öyle bir hata yapma sonra çok pişman olursun dizlerini döversin geriye dönüş olmaz...

bende senle yaşıtım ama okul benim için her zaman önceliktir senin içinde öyle olmalı ilerde çok pişman olursun zaten erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa bekler hem onun yaşı da küçük aileni de anlamadım yalnız senin okumana destek olmaları gerekir evlilik için daha 19 çok küçük bir yaş

Öncelikle sert bir eleştiri yapmak istemem sizi hiç tanımıyorum,akıl vermekte haddim değildir bunu bilmenizi isterim ama Kadınlar Kulubü olarak herkes size okumanızı tavsiye edecektir çünkü her gün kadına yönelik her türlü şiddeti görüyoruz,duyuyoruz belki de yaşıyoruz kim bilir...Okulunuzu bitirirseniz en azından elinizde diploma olur.Hem çocuklarınızada faydalı olursunuz.Okumak insanı geliştirir,karakterinize katkı sağlar -bu cümlemle size hakaret etmek istemem kişisel gelişim bazında ele alın lütfen-Her gün :kkk: ''Bir Derdim Var'' bölümünde yeni konular açılıyor buna şahit oluyoruz.Hazır gençliğinizin baharında 19 yaşındasınız biraz daha beklemek daha doğru olmalı gerektiğini düşünüyorum.Fiziksel ve -özellikle- psikolojik sağlığı açısından beklemek daha uygun olacaktır...
Kırdıysam,üzdüysem affola... :3:

merhabalar :)

bak canım benim ilkokulda bir arkadaşım vardı, yakındık da. liseyi yarım bıraktı,annesi okumasını o kadar istemesine ve zor da olsa gerekli imkanı sağlamaya çalışmasına rağmen. sonra bir çocuğa aşık olmuş köylerinde, tutturmuş onunla evleneceğim, vermezseniz kaçarım filan. annesi de razı oldu mecbur. biz diğer arkadaşları üniversitedeyken onun ikiz bebekleri vardı ve kayınvalidesiyle aynı evde yaşıyorlardı. kayınvalidesi sürekli çalıştırıyormuş tarlada. buradaki hayatını bıraktı orada çilenin içine düştü resmen. oysa okuluna devam etse çok daha rahat bir hayatı olacaktı. şu an görüşmüyorum sormadım hiç pişman mıdır değil midir ama böyle bir durumda pişman olmamak için kafanın yerinde olmaması gerek herhalde. eminim pişmandır. aynısı olmasa da sen de böyle bir hayata mecbur kalırsan çok pişman olursun, aşkın gözünü kör etmesine izin verme, okulunu bitir önce güzelim, emin ol pişman olmazsın. eğer sevgilin de seni gerçekten seviyorsa anlayışla karşılar,karşılamıyorsa sevgisini olmasa bile saygısını sorgula bence, ki bir evlilikte sevgiden daha önemli olan şeyin saygı olduğunu söyler hep annelerimiz ya da buradaki evli arkadaşlar. hayırlısı olsun hakkında :34:

Geriye dönüp baktığmda 14 yaşında tanıdığım ve aşık olduğumu sandığım kişilerle iyiki evlenmemişim diyorum..Eğer o zaman evlenmiş olsaydım şimdi şimdi 20 yıllık evli olurdum.. :) Ama burada 2 üniversite ,bir sürü arkadaşlıklar dostluklar ,zaman zaman oluşan aşık oldum sanmalar ,öğrencilik eğlenceleri,yurt sohbetleri ..okul gezileri hepsini kaçırmış olacaktım..Onun yerine belki daha erken anne olup çocuklarımla beraber büyüyecektim. Hangisinin daha iyi olduğunu bilemiyoruz ki. Kader bu ama seçim senin seçimin. Ben ne olursa olsun okuyacağıma emindim..Bence sende öyle ol..İnşallah allah izin verirse önünde uzun bir zaman var. Öncelikle hedeflerini belirle 10 yıl sonra 20 yıl sonra nerde olmak kendini ne yapıyor olarak hayal ediyorsun bunun üzeride bir düşün sonra seçimlerini yap. Canım..

Back
X