19aylik sessiz bir prens..

EliFFKeReMM

~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
2.092
4.307
53
30
Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum

. Resmen kizimi anlattin kizim mayısta iki yasina basacak hicbirsey demiyo sadece bagirip sacama sacam sesler cikariyo ne anne dio ne baba parka gitsek çocukların pesinden gider gelir cocuk gorse dunyalar onun sanki

. Resmen kizimi anlattin kizim mayısta iki yasina basacak hicbirsey demiyo sadece bagirip sacama sacam sesler cikariyo ne anne dio ne baba parka gitsek çocukların pesinden gider gelir cocuk gorse dunyalar onun sanki
Sende bana iyi bir ornek oldun saol. Ben tek benimki boyle saniyordum. Allah sabir versin ikimizide.. ne zormus ya konusmamasi..

Benim oğlum da 2 yaşında çok az kelime soyluyordu. Şu an 3 yaşını bitirecek hala tam manasıyla konusamiyor. Tuvalet eğitimi için de acele etmeyin. Hazır olduğunda çocuğunuz belli eder zaten. Bir Pedagoga danışabilirsiniz.

Sende bana iyi bir ornek oldun saol. Ben tek benimki boyle saniyordum. Allah sabir versin ikimizide.. ne zormus ya konusmamasi..

aşamaları anlatıyorum.
ne zaman emekleyecek, ne zaman sıralayacak, ne zaman yürüyecek.
ne zaman duracak!

ne zaman konuşacak.
ne zaman susacak

Her çocuk farklı olur konu sahibi
Bu kadar dert etmeyin kendinize
Arkadaşımın oğlu 3.5 yaşında başladı konuşmaya ki o da kreş sayesinde
Konuşacak elbet bu seferde susturmak için uğraşacaksınız

Eltimin oğlu 3 yaşında.Anne baba mama diyor sadece.Konuşma terapistine gittiler.Kreş önermiş.Sosyalleşirse açılır demiş.Ne kadar doğru bilemem.Duyduğumu paylaşayım sizle istedim.Siz de bir konuşma terapistine görünebilirsiniz.Gerçi ufak daha sizinki.

C
Cocugun dili alt damagina yapisik olabilirmi bi kontrol et. Bende gec konusmusum yapisikliktan.

Benim kuzenim 5 yaşına kadar hiç konuşmamış. Düşünün yani. Tabi bundan 30 sene öncesi. Ama 5 yaşından sonra bülbül gibi şakmış.
5 yaş çok büyük fakat 2 yaş normal. Siz o konuşmadan onu duymayın belki derdini anlatmak için konuşmak zorunda kalır. Bilmiyorum ne kadar doğru ama denemekte fayda var.

Canım hiç üzülme arkadaşımın oğlu vardı 2’5 yaşına kadar tek kelime söylemedi aklımız çıktı konuşamayacak diye şuan 6 yaşında ve bi saniye susmayan hatta yeter sus diye bağırdığımız bi çocuk

Benim kızımda geç konuştu sonuç hiçte normal çıkmadı bulunduğunuz yerde RAM (rehberlik araştırma merkezi) varsa ordan fikir olabilirsin çocuk psikiyatristinede goturebilisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…