19aylik sessiz bir prens..

Canım hiç üzülme arkadaşımın oğlu vardı 2’5 yaşına kadar tek kelime söylemedi aklımız çıktı konuşamayacak diye şuan 6 yaşında ve bi saniye susmayan hatta yeter sus diye bağırdığımız bi çocuk :bicak:
Keske bende oyle diyebilsem biraz buyusede..

Benim kızımda geç konuştu sonuç hiçte normal çıkmadı bulunduğunuz yerde RAM (rehberlik araştırma merkezi) varsa ordan fikir olabilirsin çocuk psikiyatristinede goturebilisin
Sonuc ne cikti peki?? Valla 2yasina kadar psikiyatriye goturecegim konusmazsa zaten o secenek kaliyor sadece.

Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
Korkma benim yegenim 4 yasindami ne konusmaya baslamisti

Kızım 15 aylık her kelimeyi net söylerken eltimin bebeği 26 aylık hala anne ve baba diyor. O erkek bebek. Erkekler geç konuşurmuş. Bide yalnız büyüyen bebekler geç konuşurmuş . Eltim oğlunu kimseyle oynatmıyor sevdirmiyor sadece kendi odasında büyütüyor. Çocuk biraz yabani gibi. Kızım aksine parka gider komşu çocuklarıyla arkadaşlarımın bebekleriyle devamlı iletişin halinde. Yakın arkadaşımın bebeği benim kızdan 4 ay büyük bakıyorum o hangi kelimeleri söylerse benimki hemen tekrar ediyor

Şuan benim kızım 29 aylık benim gibi konuluyor bu arada. Her bebek bir değil. Biraz sosyalleştirmwye çalış imkanın varsa

7mi? Cok gec degil mi. Annesi tuvalete nasil alistirdi ?
Valla orasını hiç bilmiyorum ama onlar da sorun var sanıyordu konuşmadığı için sonra çocuk kendi kendine konuşmaya başladı 7 yaşında evet. Şuan 12 yaşında çokta zeki bi çocuk. O yuzden çok takmayın kafaniza özellikle başka sesler çıkarıyorsa brrr eeh falan zaten sıkıntı yoktur

Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
Benim eltimin oglu da konusamiyo yani sadece anne baba dede diyo 2 yasini gecti.ama onun bi sorunu var anne suriyeli baba turk kaynim normal konusyo biz de ole ama eltim arapca konusinca cocuk afalliyo.ki ayni zamanlarda dogmus benimde erkek yegenim var aralarinda 15 gun var cocuk susmuyo.yani herseyi soruyo bu ney bu kim bunn adi ne.sen ne konusirsan aynisini soluyo papagan gibi bi sana kiziyo off yine mi bez yine mi süt diye :) bunn kizla erkekle alakasi yok bence fikir olsun diye yazdim.ama solede bisey var kaynimda gec konusmus belki babasina cekmistir diyoruz bizde

Şu an 5 yaşında 3 buçuk yaşında konuşmuyor diye araştırmalara gittik sonuç otizm
Iyide otistik olan bi cocuk taragi alip kafasina surermi? Ve ya otur kalk yat ayagini getir. Baska bir odadaysam oglum buraya gel dedigimde gelirmi? Oglum tam bir arkadas canlisi. Her dedigimi anlayan bebek otistik olabilir mi? Yani en basitinden banyoya gidiyorum banyoya giriyor parka gidiyruz diyorum dis kapiya gidiyor.
Allah sabir versin sizede evladinizida? Ama sizin kizinizda bu talimatlari yerine getiriyormuydu da otizm teshisi konuldu..

Bi akrabamzn kızı 4 yaşında hala tam konusamiyor 3 yaşında tek tük konusmaya başlamıştı yani normal bence sizinkide resimli dikkatini çekecek hikaye kitaplari alın uykusu gelmeye yakın o resmlere bakarken siz tane tane hikayesini okuyun belki faydası olur hızlı konuşmayn anlaşılır konuşun gunaydn iyi geceler nasılsın yetişkin gibi yani

Aynen getiriyordu bu saydiklarinizi yapıyordu bizim sadece arkadaş sorunumuz var ki oda çocuk yok apartmanda abisi var sadece onunla güzel oynarlar birde göz teması zayıf hiç yok demiyorum bakar ama gözünü kaydirir

doktora götürdün mü her ihtimale karşı götür bence

Aynen getiriyordu bu saydiklarinizi yapıyordu bizim sadece arkadaş sorunumuz var ki oda çocuk yok apartmanda abisi var sadece onunla güzel oynarlar birde göz teması zayıf hiç yok demiyorum bakar ama gözünü kaydirir
bende her seslendigimde bakar. Goz temasi cokkk uzun degil benimkininde ama hc kafama takilmamisdi otizm mi diye. 2yasinda goturecem bakalim.. cok uzuldum snn icin. Allah tekrar sabir versin

Benim kuzenim 4 yasinda tam manasiyla konusmustu.
Bence doktora goturun iciniz rahat etsin.

Back
X