19aylik sessiz bir prens..

doktora götürdün mü her ihtimale karşı götür bence
Konusmuyor diye hic goturmedim canim. Sadece acil de ki cocuk doktarlarina yada muayene esnasindaki cocuk doktorlarina soruyordum. 3yaş sinir bizim icin o zamanda konusmassa o zaman getirin bakalim demislerdi. 2 yasina kadar konusmazsa uzmana yada psikiyatriye goturecegim.bakalim

bende her seslendigimde bakar. Goz temasi cokkk uzun degil benimkininde ama hc kafama takilmamisdi otizm mi diye. 2yasinda goturecem bakalim.. cok uzuldum snn icin. Allah tekrar sabir versin
Çok teşekkür ederim canım umarım öyle birşey çıkmaz sende otizm çok farklı birşey bizimki atipik otizm

Tamamen keseyimmi peki? Hic acmiyim yani
Ya ben kuföre gitmiştim 3 ay önce, kadının bebeği de 2 yaşındaymış ve konuşmuyormuş. Doktor tv yi tamamen çıkarın hayatından demiş. O çocuğun sorunu fazla tv ile haşır neşir olmasıymış. Kadın üzgündü. Ben de o günden beri tırsıyorum biraz.

2 saat fazla geldi bana. Doktoru bilemem.

Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
Çocuk psikiyatrisine götürün. Başka sorun var mı onu daha iyi anlar. Ama ihmal etmeyin

Çocuğunuz işaret ediyor ve siz anlıyorsanız konuşma gereği duymuyor olabilir

2 saat televizyon çok değil mi?
En fazla 20 dk açık olsun.
Ama günde 3 parça olsun daha iyi bence.

Benzer örnekler gördüm kimi çocuk alır alır biriktirir birden bıcırdamaya başlar.

Aynen çeşitleri var var bizimki en düşük seviyede olan
Aaaaaaaaaa. Canim belki duzelir o zaman? Rabbim evlatlarimizla sinamasin. Ama simdi bu otizm konusu kafama takilmadi diyemem. Kulagiini goster diyorum kulagini gosteriyo basin nerde diyorum basini gosteriyor. Hani bunlari yaptigina gore dedim bi sorun yok heralde ama cesitleri varsa eger neden olmasin diyorum. Sizinkidr kulagini basini felan gosteriyormuydu 1.5yasinda.

Ya ben kuföre gitmiştim 3 ay önce, kadının bebeği de 2 yaşındaymış ve konuşmuyormuş. Doktor tv yi tamamen çıkarın hayatından demiş. O çocuğun sorunu fazla tv ile haşır neşir olmasıymış. Kadın üzgündü. Ben de o günden beri tırsıyorum biraz.

2 saat fazla geldi bana. Doktoru bilemem.
Bugunden sonra kesinlikle tv yi! Yok asla acmam heraldr

Aaaaaaaaaa. Canim belki duzelir o zaman? Rabbim evlatlarimizla sinamasin. Ama simdi bu otizm konusu kafama takilmadi diyemem. Kulagiini goster diyorum kulagini gosteriyo basin nerde diyorum basini gosteriyor. Hani bunlari yaptigina gore dedim bi sorun yok heralde ama cesitleri varsa eger neden olmasin diyorum. Sizinkidr kulagini basini felan gosteriyormuydu 1.5yasinda.
Onu hatırlamıyorum canım yalan söylemek istemem ama bizimki 3 yaşına kadar anne baba dede abi diyordu biz başka birşey olduğunu farketmedik bile

Konu erkek bebek olunca ilk akla gelen gec konusma ve yürüme oluyor. Bu durumla ilgilenen doktora götürün eger bir sorun yoksa endise edecek durum da yoktur. Abartmıyorum, bir arkadaşımın oğlu 3 yaşında konuşmaya başladı.

Onu hatırlamıyorum canım yalan söylemek istemem ama bizimki 3 yaşına kadar anne baba dede abi diyordu biz başka birşey olduğunu farketmedik bile
Ya canim bi baska doktora gotursen mi acaba baba dede anne abi diyen bi cocuk nasil otizm olur? Suan ben sok!

Beim kardesim 4 yasina kadar sadece anne baba su gibi temel seyleri soyledi. Cumle kurmaya 4 yasinda basladi. Ben 1.5 yasinda cumle kurmaya baslamisim.

Oglum 15 aylik. Bilincli olarak sadece baba ve mama diyor.

Yegenim 2 bucuk yasinda krese basladi. O zamana kadar temel kelimeleri kullaniyordu. Cumle kurmaya kresten sonra basladi.

Icinize sinmiyorsa doktora goturun tabi ama her cocuk farkli sonucta.

Konu erkek bebek olunca ilk akla gelen gec konusma ve yürüme oluyor. Bu durumla ilgilenen doktora götürün eger bir sorun yoksa endise edecek durum da yoktur. Abartmıyorum, bir arkadaşımın oğlu 3 yaşında konuşmaya başladı.
Valla yurumesine hic takilmadim tam yaşinda yurudu :) ama konsmasina cok takiliyorm insallah konusur gec olsunde guc olmasin!

Televizyon konusmasini etkiledigi icin doktorlar onermiyr. Hangi doktora gittiysem tv ve telefon kez ekranli aletlerden uzak tut diyor
O yuzdrn
İyi de sabah 8-10 arası televizyon çok fazla. Çok ihtiyaç duymadığınız takdirde hiç açmayın ne gerek var ki?

Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim oncellikle allah razi olsun hepinizden vakit ayirip yazdiniz. 1ay telefonu televizyonu hic acmicam bakalim 1ay sonra sizleri bilgilendirmeye calisirim kucak dolusu sevgiler hepinize.

Valla yurumesine hic takilmadim tam yaşinda yurudu :) ama konsmasina cok takiliyorm insallah konusur gec olsunde guc olmasin!
Benim de erkek bebeğim var, ağzına düşüyorum çocuğun resmen. Bir de bu geç konuşur gec yürür diyenler yüzünden gözünün icine bakar oldum. Ba ba ba bir de anne dediğim zaman ayyye diyor 11 aylik oldu. Ayakta durmaktan ve yan yan tutunarak gitmekten baska meziyeti yok :)

Back
X