Bebek Beslenmesi 1aylik bebegim sadece 5 dakika emiyor ne yapmaliyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gizemli_1105

baslangic 103 simdiki kilo 96 boy 1.67hedef 65
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2011
1.074
570
123
35
Anneler yardim istiyorum 1 aylik bebegim 5 dakika emiyor uyuyakaliyor zorla uyandirabilirsem 10 dakikaya cikarabiliyoruz dun cok sasrtti beni her emisi 25 30 dakika surdu hah dedm tamam duzeliyor ama bugun yne ayni bide gaz sorunumuz var bazen oylebir sanci griyorki aglaktam beni ememedigi gunlerde oluyor lutfen yardim eder misiniz:50:

Normal bence . Benim kızım da 5dk.yı geçirmezdi, hep tek meme emerdi ki hala öyle , üstüne bir de kusardı ama o aylarda 1buçuk kilo almıştı..o bilir ne kadar emeceğini dakikalara takılma çok küçük olduğu için çbk yoruluyor.

Anneler yardim istiyorum 1 aylik bebegim 5 dakika emiyor uyuyakaliyor zorla uyandirabilirsem 10 dakikaya cikarabiliyoruz dun cok sasrtti beni her emisi 25 30 dakika surdu hah dedm tamam duzeliyor ama bugun yne ayni bide gaz sorunumuz var bazen oylebir sanci griyorki aglaktam beni ememedigi gunlerde oluyor lutfen yardim eder misiniz:KK50:
Benim oğlum da ilk ay aynı senin dediğin gibi 5 dakikada uyuyordu emerken. Uykudan kalktığında hemen veriyordum o zaman bile uyurdu. Arada bir topuklarına çimcik atardım. Baktım kilo alımı iyiymiş. Zorlamadım fazla. Şuan 2 aylık ve gaz sancıları başladı. Emmeye başlayınca 5 dakika bile olmadan çığlık ve çırpınmalar. Sakinleştirip, yarım saat sonra falan biraz daha veriyorum. Biberon verdim 2 kez ağlamadan içti. Memeyi bırakır diye bir daha vermedim. Şuan savaşarak emzirmeye devam edeceğim.

Ancak şöyle bir yazı okumuştum. Bebek emmesi gerek sütün %90' ını ilk 5 dakikada alırmış. %50' sini de ilk 2-3 dakikada alırmış.

İlk on dk karbonhidrat agirlikli sut geliyormuş bu sut suluymus sonra da yagli sut gelmeye basliyormus asil kilo aldiran sut on dk dan sinraki diye biliyorum benim bebeğim de çok kisa emiyor daha kontrole gitmedik kilo alimi nasil acaba :( :'(

İlk on dk karbonhidrat agirlikli sut geliyormuş bu sut suluymus sonra da yagli sut gelmeye basliyormus asil kilo aldiran sut on dk dan sinraki diye biliyorum benim bebeğim de çok kisa emiyor daha kontrole gitmedik kilo alimi nasil acaba :KK43: :'(
Endiselenme canim yeterli gelyr o 5dk bnm bbgm 4.5 aylik oldu hala 5 dk emyr kilosuda iyi sukur

Endiselenme canim yeterli gelyr o 5dk bnm bbgm 4.5 aylik oldu hala 5 dk emyr kilosuda iyi sukur
Aynen benimki de öyle. 2.5 aylık kilosu çok şükür iyi. Gelişiminde kilo önemli olduğu için telaş olmaya gerek yok. (diyorum ama ben de panik yapıyorum valla neden az emiyor diye.:)

Aynen benimki de öyle. 2.5 aylık kilosu çok şükür iyi. Gelişiminde kilo önemli olduğu için telaş olmaya gerek yok. (diyorum ama ben de panik yapıyorum valla neden az emiyor diye.:)
Yeterli geliyordur canim merak etme ben doktoruma sorunca ne cok paniksiniz yeni anneler sen kendini ac brakir misin oda birakmaz merak etme kilosunda sorun yoksa korkma dedi bnde rahatldm canim

Back
X