1cm.lik açılmayı nasıl yorumlamalı?

preg_nant

Kocam+Bebeğim(Kızım)Herşeyimsiniz
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
887
381
kızlar şu an 36+6 yım,bugün 3 saat boyunca her saat 4-5kez kasılmalarım oldu,baktık böyle oluyo doktora gttik 1cm açılmam varmış,suyum falan gelmedi başka alamet yok nstde ara ara çok yüksek olmayan sancılarım çıktı,doktor 1cm in çok kayda değer olmadğnı ama böyle dvm ederse 2gün sonrs tekrar gitmemi söyledi kontrol için.Sizce doğum yaklaşmış mıdır en azından 1hafta içinde olacak şekilde?

Benim de 1 cm olculmustu 3-4hafta once. 2gun once tekrar alttan muayene oldum acilma yok ve rahim boyu 3cm. Acilmam oldugunda hafif sancilarim cikiyordu nstde ama o gunden beri hic cikmiyor. Icini rahat tut arkadasim, kac haftalik olmussun zaten. Dogsa bile hicbir sikinti yasamazsin evelallah. Dinlen bol bol..

canım fikrim yok bu konu hakkında da kasılma nasıldı?
benim Vajinamın içi sanki biri bıcak saplıyor gibi sürekli ağrım var bugün doktora gidicem ögleden sonrada merak ettim açılmayı hissettin mi acaba benimde mi acılıor dedim bir an ondan sordum nasıldı die

Lalecim inşallah yaa artık hayrlısıyla kavuşmak istiyorum yavruma tabi bu hepimizin arzusu gerçi :) vişneli turtacım açılma olunca ne oluyo bilmiyorum yani afedersin genital bölgemin kenarları ve dün de makat bölgesinde baskılı bi ağrı vardı.Dün gece vajinamdan az miktarda pembeli mukus oldu doğummu başlıyo dedim ama alt muayeneden snra olabilionuş uf artık her an.ımız heyecsn :)

Benim de 1 cm olculmustu 3-4hafta once. 2gun once tekrar alttan muayene oldum acilma yok ve rahim boyu 3cm. Acilmam oldugunda hafif sancilarim cikiyordu nstde ama o gunden beri hic cikmiyor. Icini rahat tut arkadasim, kac haftalik olmussun zaten. Dogsa bile hicbir sikinti yasamazsin evelallah. Dinlen bol bol..
Canım evde iş yapmıyorum ama doktorum yürüyüş önerdi, yürüyüşlere ağırlık vereceğim artık :)

Lalecim inşallah yaa artık hayrlısıyla kavuşmak istiyorum yavruma tabi bu hepimizin arzusu gerçi :) vişneli turtacım açılma olunca ne oluyo bilmiyorum yani afedersin genital bölgemin kenarları ve dün de makat bölgesinde baskılı bi ağrı vardı.Dün gece vajinamdan az miktarda pembeli mukus oldu doğummu başlıyo dedim ama alt muayeneden snra olabilionuş uf artık her an.ımız heyecsn :)
canim senin nişanin gelmiş 3-5 gune kalmaz dogurursun :) hadi hayirlisi arkandanda biz geliriz:) bebişlerimize kavuşalimda sagsalim başkada bişey istemiyorum cantami hazirlayali 1 hafta oldu hergozume degdikce tirsiyorum resmen bu korkumu yensede rahatlasam

ay ne guzrl canim masallah senin kiz erken gelicek desene cok mutlu oldum acilma olunca pembe mukus gelirmis :)

Ya cnm ama birşey daha okudum netten vajinsl muayene sonrası bimüddet sonra gelebilirmiş normalmiş demekki onunla ilgili,doğumla değil :KK43:bi de doğum yaklaştıkça bebek hareketi azalır mı ?benimki çok aktif maşallah bu aralar

Demeyi unutmuşum,kasılma karnının üst kısma doğru toplanması hissi ve çok sertleşiyo.bi kere kasılma sırasnda doktor da görmüştü,kasılıyorsun şu anda demişti,ordan biliyorum.buaralar kasılırken hafif adet sancısı da oluyor

selamlar. benim ilk hamileliğimde 38. haftamda 2 cm açılmam vardı.doktor hazırlıklı ol ama bazen bu açılmayla haftalarca doğurmadan dolaşan kadınlar da var demişti. yani en azından bi hafta daha doğrumazsınız inşallah.ne kadar anne karnında kalsa o kadar iyi her türlü.

Benim 1 cmlik açılmam olduktan bir hafta sonra gibi doğumum oldu 3cm açılma olduğunda doğum için hastahanedeydik:)) bence bi hafta 10 gün sürer

Otuz sekizinci haftsmda doğurayım inşallah yaa,salı günü randevum var bakalım açılmam artmı ş mı .sizce göbeğin düşmesi şart mı doğum alameti için ?

selamlar. benim ilk hamileliğimde 38. haftamda 2 cm açılmam vardı.doktor hazırlıklı ol ama bazen bu açılmayla haftalarca doğurmadan dolaşan kadınlar da var demişti. yani en azından bi hafta daha doğrumazsınız inşallah.ne kadar anne karnında kalsa o kadar iyi her türlü.
Sonra ne kadar süre sonra doğum yaptın ?

36+2'de gittim direkt NST'ye aldı sancı yok bebek çok iyi dedi hareketleri. bol bol su iç dedi bebeğin suyunu beğenmiyorum dedi, hazır ol haftaya sancın olursa gelebilir bebek dedi sanırım suyu az ama hareketleri çok iyi. ben de 40.a kadar gitsin istiyorum bi sıkııntısı olmazsa

Bende önceki doktorum 34.hafradayken iki cm açılma var dedi erken doğum rşskndeymiş güya,şimdi ise grçen hafta sadece 1 cm açılma olduğunu söylediler salı günü ramdevum var

X