2,5 yasinda cocugum lutfen fikir verin kizlar..

coffee84

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
576
243
303
2,5 yasinda cocugum çok zor uykuya dalıyor. En az 45 dakika 1 saat sürüyor. Çok uykusu da olsa az uykusu da olsa uykuya geçişi 1 saati buluyor. Örneğin şimdi 22:15 gibi aldım odasına şimdi daldı uyumak istiyor uyuyamıyor. Öncesinde ilik duş, süt hepsini denedim. Oneri var mi? Doktora mi danisayim?

2,5 yasinda cocugum çok zor uykuya dalıyor. En az 45 dakika 1 saat sürüyor. Çok uykusu da olsa az uykusu da olsa uykuya geçişi 1 saati buluyor. Örneğin şimdi 22:15 gibi aldım odasına şimdi daldı uyumak istiyor uyuyamıyor. Öncesinde ilik duş, süt hepsini denedim. Oneri var mi? Doktora mi danisayim?
Uyku saatleri degisiyor mu hep aynı mı? Uyumadan önce yaptıgı rutinler degisiyor mu hep aynı mı? Mekan hep aynı mı? Karnı çok mu tok oluyor, yani yeni yemek yemis mi oluyor? Onu uyuturken siz de uyku moduna geçiyor musunuz evde yoksa sizin ayakta olduğunuzu biliyor mu?

Malesef bazı çocuklar öyle benimkide 1 yada 1.5saat döner dolanır resmen uykuyla savaş halinde ama geç yatırıyorsunuz en geç 8de yatakta olsa çünkü büyüme hormonu saat 9 ile 11 arası vücutlarında atak yapıyor

Okutmaya götürün.+1

Çocuklarda uykuya geçişi kolaylaştırıcı şeyler
1. Huzurlu aile ortamı
2.Gun icinde yasina uygun enerjisini attiracak aktivite
3.Hafif ve yasa uygun miktarda dogru beslenme
4.Bebek masaji
5.İlık duş
6.Dinlendirici müzik

Eger bunlara ragmen uyku gecisinde sorun varsa bir rahatsizligi olabilir. Doktora , eger saglik acisindan hersey yolundaysa bir pedagog a danismanizi oneririm.
Yas gecislerinde cocuklar buyudugu icin bu tip sikintilar olabilir. Bazen gecicidir.

muhtemelen daha erken uyutmaniz gerekiyor uykusu kacan cocuk zor uyur yada hic uyumaz

Daha erken uyutmaya goturun. 19 gibi yatiriyordum bebek iken. 4 ve 7 yasinda hala ayni saat de. Yatinca kitap okumami da aliskanlik edindiler. Belirli bir rutin deneyin derim.

Dışarıda enerjisini atamayan çocukta uyumuyor maalesef yorulması lazım..

Normal bence benim de aynı yaşta kızım var 1 saate yakın sürer dalmasi. Hatta arkadaşi var yaşıt onlar da öyle.

Kızım dogdugundan beri aynı hatta 2 saatte uyuyor genelde :(
Annem aynı sen diyo :/ benimde bak suan uykum var ama uyuyamıyorum.. Ben artık umudumu kestım 3 yasına az kaldı degısen bırsey yok uyumak ıstemıyor

Sabah en geç 7.30'da kaldırın.
Öğlen uykusuna 12.30'da yatırın.
Akşam 9'da yatağında olsun.

Gün içinde de yeterince yorulmuyor olabilir.

Haftada bir kaç gün belli saatlerde sadece oyun amaçlı kreşe gönderin. Yorulsun iyice.
Bir de iyi bir çocuk doktoruna götürün. Melatonin hormonu seviyesine bakılsın. Çünkü düşük olduğu zaman uykusuzluk problemi çıkıyor ortaya.

Uykusumu geç kalıyor acaba,yani yataga geçiş mi geç oluyor

Back
X