2.5 yaşında uyumayan bebeğim

mevlide 73

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2025
2
0
1
34
Sevgili kadınlar kulübü üyeleri imdatttt. Yalvarıyorum bir çare çünkü tükendim gücüm kalmadı psikolojim laçka. Bebeğim neredeyse 2.5 yaşına girecek hala uyumuyor ne gecesi var ne gündüzü. Mersin'de aramadıgım çare kalmadı özel devlet aile hekimi. Her yere götürdüm alerjik diyorlar veriyorlar alerji ilacını çocuk içe içe bağışıklık kazandı. Hiçbir faydası yok. Bu sefer agresif bağıran bir anne oldum Baba nerde diye sormayın baba var ama yok. Sizden ricam gerçekten işe yarayacak önerileriniz veya mersinde bildiğiniz iyi bir doktor varsa söyleyiniz. Teşekkürler şimdiden 🙏

Mersin’de Dr Orcan Altan var götürdünüz mü iyi bir doktor eğer bir hastalık varsa araştırır bulur diye düşünüyorum. Alerji ilacıyla olacak iş değil zaten ne alerji yapıyorsa onu hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

Bu çocuk sabah kaçta kalkıyor? Öğlen uykusu var mı? Çocuğa çay veriyor musunuz? Ekran veriyor musunuz? Parka çıkıyor mu? Uyumuyor tamam ama bunların cevabı nedir?

Uyumuyor derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Gun icinde uyuma uyanma saatlerini yazabilir misiniz?
Akşam 11 gibi yatar sabah 6 da ayakta. Gün içinde taş çatlasa 2 saat uyur. Kesinlikle çay vermiyorum hergün düzenli parka götürüyorum. Bide gece öyle kesintisiz de uyumaz ara ara kalkar

Akşam 11 gibi yatar sabah 6 da ayakta. Gün içinde taş çatlasa 2 saat uyur. Kesinlikle çay vermiyorum hergün düzenli parka götürüyorum. Bide gece öyle kesintisiz de uyumaz ara ara kalkar
oda ısısı nemı yastık kullanımı ses etkıler. yatmadan once yemek yemesı enerjı verıcı bısıler ıcmesı etkıler. bezı bıraktı mı? tuvaletının gelmesı etkıler. gunduz uykusuna bı sure ara vermeyı dene erken yatsın yıne kalkıcaksa 6 da kalksın. belkı doyuyordur uykuya. burnu tıkanıyor da olabılır sterimar sıkıp yatırıyordum hep. yastıkla uyumadı 3 yasa kadar dumduz yattı yastıktan ınerdı benım oglum hala daha done done ıner yastıktan da odasına gectıgınden berı daha rahat uyuyor yatagının sungerı bıle etkılıyormus meger :)

Mersin’de Dr Orcan Altan var götürdünüz mü iyi bir doktor eğer bir hastalık varsa araştırır bulur diye düşünüyorum. Alerji ilacıyla olacak iş değil zaten ne alerji yapıyorsa onu hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.
Yazın Mersin'de misafirdim netten bakıp aradım çok pahalıydı siz goturdunuz mu hiç o doktora

Sevgili kadınlar kulübü üyeleri imdatttt. Yalvarıyorum bir çare çünkü tükendim gücüm kalmadı psikolojim laçka. Bebeğim neredeyse 2.5 yaşına girecek hala uyumuyor ne gecesi var ne gündüzü. Mersin'de aramadıgım çare kalmadı özel devlet aile hekimi. Her yere götürdüm alerjik diyorlar veriyorlar alerji ilacını çocuk içe içe bağışıklık kazandı. Hiçbir faydası yok. Bu sefer agresif bağıran bir anne oldum Baba nerde diye sormayın baba var ama yok. Sizden ricam gerçekten işe yarayacak önerileriniz veya mersinde bildiğiniz iyi bir doktor varsa söyleyiniz. Teşekkürler şimdiden 🙏
Oglen uykusu saat 2 civari bitmiş olmali ki akşam erken uyusun. 2den sonra yatiriyorsaniz geç uyumasi normal. Uyumadan 1 saat once ev tamamen sessiz olsun. Tv telefon kapansin. Çocuga zaten ekran hiç vermemelisiniz. Veriyorsaniz biraktirmaya çalişin ilk hafta kriz geçire bilir ama pesetmeyin. Her halukarde uyumadan en az 2 saat omce ekrani kesin. Odalarin işiklarini kapatin. Ve 1 2 saat oncesinden kesinlikle birsey yemesin. Dolu mide uykuyu zorlaştirir. Besiginde yalniz uyumakdan zorlamiyorsa bu yaşlarda sicak temasi çok ister. Belki de istedigi şey sadece sizin kucaginizdir. Yanina uzanin elini tutun başini okşayin. Opun. Sabirla 1 saat bile uyanik olsa o şekilde kesinlikle sinirlenmeyin. Sadece evladinizla sarilarak uzanmanin keyfini çikarin. Yavas yavaş alişacaktir. Benim oglum MasAllah 8-9 arasi uyur. Dedigim gibi sarilip yaninda uzanirim elimle parmakarimla oynayarak kendini opturerek uyur. Ekran sifir ve ev sakin olur. Ben de oglum uyanikken hiç tv açmadim. O gormedigi alamlarda telefon kullandim. Ilk aylardan uyku duzeni oluşturdugum için gece gunduz uykulari duzenli oldu. Gece gec uyuyorsa ve oglen uyumadikda uykulu gibi davranmiyorsa oglen uykusunu kesip akşam daha erken uyuta bilirsiniz. Tabii ki bu dediklerim her bebekte işe yaramaz. Eminim siz elinizden gelen herseyi daha iyi yapiyorsunuzdur. Bunlar benim deneyimlerim sadece

Öncelikle merhaba, 2.5 yaşında benimde kızım ve 1.5 yaşından berli öğle uykusu vermiyorum sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. Gece yattığı saat belli değildi 2 saat aralıklarla uyandığı hatta uyandığında 4-5 saat sonra uyurdu. Gündüzleri ise 40 dk zor uyurdu ona da kendi yatardi. Öğle uykusunu kestim. Çareyi bunda buldum. Akşamları kaçta yatarsa gece kesintisiz uyur diye hesaplamaya ve denemeye başladım. Şuan 2.5 yaşında ve 11-12 gibi yatiyor sabah 10 gibi kalkıyor. Gece uykuları nasıl mı ...... Çoğunlukla yine kalkıyor kısa kısa da olsa ama o benim çocuğum dolayısıyla artık uykuyu çok seven bir anne değilim. ;) Allah yardımcımız olsun. Sakin kalın bağırmayın bebeğinize. Eğer baba da var ama yoksa sizin gerginliğiniz onu daha da uyutmaz. Hisseder bebekler

Bazen uyumayan çocuk uyumuyor gerçekten ama rutin her zaman çok önemli. Bu çocuk saat 9da yatağa gitse ilk zamanlar belki 2 saatte uyumaz ama zamanla bu süre kısalır ve alışır.

Eşinizle ilgili olumsuzlukları çözmeye çalışın.cunku annenin psikolojisi direk çocuğa yansiyor

Öğlen uykusunu bıraktırma zamanı gelmiş demekki gündüz 2saat uyuyor diyorsunuz demekki fazla geliyor 2 saat ona gece uykusundan alıyor. Gündüz uylusunu kesip akşam 9da yatağa yatırın bir gün uyumaz iki gün uyumaz daha sonra alışır. İstikrarlı olmalısınız.

Canım beni. Oğlan da öyleydi doktor bana bitkisel uyku damlasi verdi ve ben öyle düzene soktum. Doktoruna bit danış istersen

ee bizimki de 30 aylık böyle.. parka filan giderse de tepinirse 10 da uyur sabah 7 de ayakta
gündüzde eh işte 2 saat - belki 2,5 saat
bazısı sevmiyor uykuyu demek ki
ben alıştım artık

Back
X