2,5 Yaşındaki oğlum ve uykusu

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Hayirli geceler hepinize,

Bir sorum olacak annelere. Benim oglum neredeyse 2 yasina kadar emerek uykuya gecis yapiyordu. Emzirmeyi kesince bazen yaninda uzanarak,bazende ayagimda sallayarak uyuttum. Şimdi ise ayakta sallanmak istemiyor. Anne yatakta yatcam diyor. Yatagina koyuncada yataginda durmuyorki. Habire cikiyor sinir olmaya basladim iyice. Aynisini yasayip, sorunu cözebilen varmi? Veya bana fikir verecek olan? Zira bende yoruldum ayakta sallamaktan. Yasida olmus 2,5 zaten kendi yatagindan cikmadan uyukuya gecis yapmasi lazim artik..

Yorumlariniz icin simdiden tesekkür ediyorum:)

varsa yolunu bilen ben de takipteyim, aynı dertten muzdaibim ama beim kızm anne yastık diye dolanıyo, hala sallatnmadan uyumuyo, çok yoruluyorum

Ilk dönemlerde kaçmaya çalışıyorlar. Zaman içerisinde alışıyor çocuklar. Sabır etmeniz gerekiyor ve çok kararlı gorunmelisiniz.
Yeterince yorulduklarinda , zaman geçtikçe yatak moduna giriyorlar. Çok rahat edeceksiniz.
Saatlerce sallamak anneyi de bebeği de çok yıpratır.

Hikaye anlatsaniz ?

N NisaZumra
uzmanlar ne der bilemiyorum ama emerek uyuma icin 2 yas biraz fazla degil mi?
2 yasina girmeden kestim emzirmeyi ama bence gayet normal. Cocuk öyle istiyorsa öyle uyumali ve emerek uyuyordu. 2 yasina girmeden 3 ay önce yani 21 aylikken emmeyi birakti. Simdide uykuya gecis sorunu. Nasil uyutacagimi bilmiyorum..

Kızım da kendi yatağında dalmıyor uykuya. Yanımda yatıyor dalınca götürüyorum. 3 yaşında
Aynı konudan ben de dertliyim

isik los olsun oncrlikle yatirin yatagina guzel bi masal okuyun iyi geceler deyin ve bu son sozunuz olsun uyuyana kadar yaninda oturun kalkarsa konusmadan sakince tekrar yatagina yatirin inat etcek aglical basini oksayin yatirmaya devam edin ilk gun 2 saate kadar gidebilir ama zamanla ki ilk bir haftada genelde yarim saate kadar dusuyor sonra yavas yavas mesafe koyun oturdugunuz yere ilk gunler bas ucundayken sonra ayak ucuna sonra kapiya dogru sona bi bakcaksiniz daha masal bitmeden uyuya kalmis

Sallanmak istemiyorsa sallanmasın, biraz sabret gerekirse yarım saat bekle yatağının başında kalktıkça geri yatır.
Yatağında uyuma yaşı hemen hemen gelmiş bence. Bi kaç gün dene bakalım.

2 yaşına kadar emerek uyudu, sonra biberon.
hiç kendi uyuyamayacakmış gibi gelirdi ama şimdi ben onunla uyumak için gizlice yanına sokuluyorum. alın koynunuza uyutun misss gibi :)

2.5 yasinda kizim var. Benimkide bizim yatakta sallanarak uyumak isterdi. 2-3 ay oluyor bir gun yeter artik diyerek kendi yataginda yatirmaya basladim. Karyolanin on kismini cikardik. Artik kendi yataginda yatacaksin. Gece istersen uyandiginda yuruyerek yanimiza gelirsin falan. Tabi ilk gunler korkunctu aglama krizler ben ayri krizlerde falan. Simdi yataga gidiyoruz kitap okuyoruz. Sonra isigi sondurup sarki falan. Tamam artik uyku zamani.sessizlesiyorum ve kesinlikle cevap vermiyorum. Oda kendi kendine mirildanip uyuyor. Star tv deki super dadidan aldigim taktikler. Gercekten ise yariyor. Pes etme

uyku benimde ne buyuk sorunlarimdan birisiydi, benim kizim emmiyodu da, turlu yollar deneyerek uyutuyodum.
kucukken daha iyiydi yataktan cikamayince yaninda oturup pispislayip uyutuyordum, buyudukce yataktan atlamalar kacmalar basladi :)
simdi etrafi acik yatakta yatiyor zaten onu tutan birseyde yok.
3 yasinda yaklasti, baya zmndir kitap okuyup isigi kapatip hikaye anlatip ninni soyleyip uyutuyorum.
bayaa zmn alabiliyor , 1 saate yakin surdugu oluyor.
ama uykusu gercekten varsa 15 dkyada uyuyabiliyor.
bazen kitabini kendi eline verip isigi kisip odadan cikiyorum, kendi kendine uyduguda oluyor.
kesinlikle odadan cikmasina izin vermiyorum ama yoksa bi daha girmek cook zmn aliyor.
ama benim dusuncem uykusu gelen cocuk uyur.
eger gunduz uykusu fazlaysa onu kisabilirsin.
2.5 yasinda gunduz 2 ssatten fazla uyuyan cocuk gece mumkun degil uyumuyor, benim kizim oyle en azindan.
gunduz 1.5 saat uyuyor. aksam 9, 9 bucuk arasi uyuyup sabah 7 de kalkiyor genelde.
eger erken yatiriyorsan uyumaz, zorlama bence.

Oncelikle uykuya dalmasi icin uykusunun gelmesi gerekli benim kızım 15 aylik yatmadan bazi rutinlerimiz var saclar taraniyor kalin bir hirkasi var sadece yatarken giydigi besigine koyuyorum tamamen karanlikta iyi geceler diyorum ve hic konusmuyorum bende yatıyorum yanina 10 dk uyuyor 3 4 aydir bole ayarladim sizde bence kitap okuyun bitince iyi geceler dileyip yatin tabi sabirli olmak lazım kolaylıklar diliyorum

Oglum 16 aylik 6 ayliktan itibaren odasinda yatiyo su bir aya kadar salliyodum simdi saat 9 olunca al oglum battaniyeni diyorum yatiyorz yatagima isiklari sonduruyorum uyuyo ama nasil alisti orasi sabir istiyo ilk gunler cok agliyodu o kalktikca ben yatirdim sakinlestirdim elini oksadim sirtini sivazladim gunden gune daha az aglamaya basladi simdi cok sukur masallahi var

Ayyy insalllahhhhhh. Tskler :)

Hanimlar, güzel tavsiyeleriniz ve fikirleriniz icin cok tesekkür ederimmmm. Iyiki varsiniz bana bircok yöntem anlattiniz. Uygulamaya gecicem insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…