merveeeslm

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
189
45
18
Merhaba . Ben bu ay 2. Asılamamı oldum daha önce klomen kullandım 3 defa ama sadece 1 inde asilama yaptirdim tutmadi bu ay femera kullandim onunla asilama yapildi pcos hastasiyim ve yumurtami beslesin diye inofolic combi hp de kullandim. Klomen kullandigim aylarda asilama dahil hepsinde cok agrili gecti 1 hafta onceden kasiklarimda kasilmalar olur du ve yerden kalkamazdim 1 hafta sonunda adet olurdum. Bu ay hic belirti olmadi ne agrı ne sızı. Sadece 10. Gün baslayıp 14. Güne kadar belli belirsiz adet sancilarim oldu 14. Gun seyreklesmisti 15 ve 16. Gun adet agrim tamamen kesildi simdi agrim yok bazen belime bir sızı saplaniyo geciyo gunde 2 3 defa ama genellikle göbek deligimin asagısında bir agrı oluyo elimle dokunsam hissedecekmisim gibi sol kasıgımda ve vajinada 2 3 sn de bir kalp atişı gibi o aralıkta bi igne batıp batıp cikiyor. 14. Gun kan verdim ama malesef ayni gune yetismedi yarin cikacak sonuc. Bugun erken gebelik testi yaptim hicbirsey cikmmadi. Adet belirtim tamamen gitti sizce pozitife donermi .

Canım takip ettim yazdıklarını ne yaptın tekrar test yaptırdın mı? Sonucun ne oldu? İnşallah hayırlısıyla olumlu sonuçlar alırız. İkinci aşılama demişsin. Devlette mi özelde mi yaptırıyorsun? Bana doktor 2 aşılama yapıcaz tutmazsa tüp bebek dedi. Bende de çikolata kisti var 2 yumurtalıkta da onun dışında bi sorun yok dedi. Benim de ilk aşılama test günü bekliyorum. Bu aşılaman da tutmazsa umudunu yitirme süreç ne kadar yorucu olsada bebiş doğru zamanda gelecektir inanıyorum.

Merhaba. Malesef negatif sonuclandı. Bu devletteydi bizde kararsız kaldik ne yapacagımıza . Ben daha önce özele gidiyodum 1.5 sene fln bana hic asilama yapmadilar ve pcos oldugumu da soylemediler sadrce gidip test rahim filmi smear essim sperm testi verip duruyorduk surekli ilac kullandirip teste sokuyolardi en son Ankara bilkent sekir hastahanesine gittik pcos oldugumu soyledi ve asilama surecine girdik hemen 1 senedir buradayim yani birkac test yapildi burdada 3 defa klomen denediim kendiliginden catlayinca asilama olmadi. O oyaladi birazda bizi. 3. Asilama icin tekrardan ilac kullanmaya basladim ama iste bu hastahanede de 5 kez ilacla asilaama eger bunda olmadiysa 3 kez igneyle asilama ondada yoksa tüp bebek dedi dün doktorum. Yasim daha 24 erken geliyor tup bebek baana ama asilamadanda umudumu kestim. Doktor bile bundan 10 sene once gelseydin ilktee bile tutardi diyor artik asilamada verdikleri ilacın dozu eski ilaclar gibi degil digiyor ben kac yillik hekimim 1 ayda o kadar asilama yaptigimiz hastamiz oluyorki diyor belki 2 3 u hamileyim diyor dedi. Anlayacagin iyice umudumu kestim. Sanki benim buda olmazsa biraz dinlenip tüp bebek olcam özelde

Canım hiç ümidini kesme aşılama süreç olarak kolay değil tabiiki, ama her aşılamada şans artıyormuş. Tüp bebek için bencede çok erken, tabii ama doktor bilir günün sonunda.. aşılama esnasında yumurta rahim gebeliğe hazır hale geliyor, aşılama tutmazsa normal yolla bile gebe kalma şansın artıyor. Malum sürekli bi iğne ilaç kullanıyoruz. Hiç sıkma canını bu bir süreç, artık tedavi devam ediyor öyle düşün. Çok yorucu da olsa günün sonunda bebiş en doğru zamanda gelecektir pes etmek yok

Malesef oyle cok yıpratıcı bir sürec . Rabbim isteyen herkese versin kimsenin kucagini bos birakmasin. Imtihan etmesin

Merhaba bende Bilkent şehir hastanesine gidiyorum aşılama oldum tutmadı 2. Yi olacağım da süreci bana hiç anlatmadılar 5 kez aşılama mı olacak ya bana hiç mantıklı gelmiyor aşılma

Aslında normal yolla hamile kalmaya çok benzer bir yöntem gibi görünsede yumurtanın ve rahmin takibinin yapılması, çatlatılması vs yani gebeliğe hazır hale getirilmesi açısından mantıklı. Çünkü doğal yollarla gebe kalmaya çalışırken yumurtlama günü çatlama durumunu çok da takip edemiyoruz. Bu yöntemle süreç hazır hale getiriliyor. Ama tabii gebeliğin oluşmaması için bunlar dışında milyonlarca sebep olduğu için gerisi biraz şans sağlık ve doğru zamanla alakalı bence tüp bebekte durum daha farklı tabii, hem tüm takipler yapılıyor hem de döllenme labaatuar ortamında gerçekleşiyor. Allah doğru zamanda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bizim gibi zorluklar mücadeleler veren kadınlara özellikle bi de söylemeden edemiycem, Müge anlıda 7-8 tane doğurup doğurup sokağa atan bakmayan anneleri gördükçe hayret ediyorum. Biz bir nefes için neler çekiyoruz millet kedi gibi doğuruyor bi de bakmıyor üstüne çıkdırmamak elde değil.. sakin kalıyorum

Merhaba bende Bilkent şehir hastanesine gidiyorum aşılama oldum tutmadı 2. Yi olacağım da süreci bana hiç anlatmadılar 5 kez aşılama mı olacak ya bana hiç mantıklı gelmiyor aşılma
Merhaba süreci en kötüşünü düşünerek anlatiyorum. Insallah bunlari yaşamazsiniz. 5 veya 6 defa ilaçla yani klomen veya femera ilacıyla asılama deniyolarmi bunlar tufmadiysa 3 defa da iğneli asılama deniyolarmiş oda tutmadiysa tüp bebege yöendiriyorlarmiş benim bu 3. Asılamam olacak bizzat doktoruma sordum 3 ten sonra tüp bebekmi olacagim diye oda bunlari soyledi kotüyü düşünme ama tüpbebege kadar senin önünde 6 asılama var dedi

O kadar haklısınız ki bende bazen Rabbime isyan etmek gibi olmasın oule kadinlari gordukce neden boyleleri birle yetinmiyorda defalarca oluyoda biz 1 ine hasret kaliyoruz diyorum. Bunu derkende kendimi sucluyorum isyan etmis gibi hissediyorum. Ama Allah sevdigi kulunu imtihana sokarmış ki mükafatlandırsın diye . Ondan gelen herseye bin sükür

Offf ya aşılama bana göre o kadar gereksiz ki orda o psikolojik baskı bile yetiyor insanı yıpratmaya zaten insan gibi davranmak bilgi vermek yok bende 2. Yi olacağım bu ay hayırlısı artık ne diyim ya eşimde sorun olsa aşılama evet mantıklı ama eşimde sorun yok şükür onların yaptığı işi biz evde de yaparız yani

Evde kendiliğinden olanda spermler uterusa. direkt gitmiyor servisten uzakta bir cep kesede toplanıyor sonrasında servikse giden yolu geçip uterusa tüplere yakın yere gidiyormuş,aşılamada spermler yıkandığı için daha kaliteli hale getiriliyor kadındaki yumurta sayısı arttırılıyor ve spermlerin yolunu kısaltıp direkt yumurtaların yakınına enjekte ediliyormuş, yani kaliteli hale getirilen spermler birden fazla yumurtanın yanına verilerek şans bu şekilde doğal denemeye göre çok olmasa da biraz arttırılıyormuş,doktorum bu şekilde anlattı ben de aşılamanın 5. Günündeyim

ben de sizin gibi düşünüyordum benim eşimin tahlillerine çok çok çook iyi dediler morfoloji sayısı hareketli sayısı istenenden çok daha iyiymiş ama yumurta sayım arttırıldı ve çatlatma günü hatta saatine göre spermler veriliyor bir de ilişki esnasında bu defa olacak mı stresi olmadı,bu ilişki sırasında bu defa tutsun ya da tutacak mı düşüncesi bile spermlerin kalıtesini bozacak bir salgı salgılattırıyormuş vücuda,öyle duymuştum.Rabbim hepimize bunları uğraştığımız son tedaviler edip miniklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

Bilmiyorum olabilir bende öyle ilerlemedi süreç yumurtam bile büyümedi ilk aşılamam olumsuz olmuştu zaten ve denk getiremediler benim yumurtam çoktan çatlamıştı iğne olmadan artık nasip

Bilmiyorum olabilir bende öyle ilerlemedi süreç yumurtam bile büyümedi ilk aşılamam olumsuz olmuştu zaten ve denk getiremediler benim yumurtam çoktan çatlamıştı iğne olmadan artık nasip
Bir umut,belki vesile bundadır diye doktorlar ne diyorsa yapıyoruz beni ilk çnce apar topar direkt tüp bebeğe yönlendirdiler beş olumsuz tüp bebek denemesi yaptırdım artık maddi olarak ara vermek zorunda kaldım bu ara verme sürecinde hiç tedavi almamaktansa ve daha önce hiç denenmediği için şimdiki doktorumun da uygun görmesiyle ilk aşılamamı yaptırdım.Çok zorlu süreçler Allah hepimizin yardımcısı olsun,sizde sorun neydi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…