• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2,ay aşısı bilgisi olan lutfen :(

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
bu gun kizimin 2. ay asisii var.cok tedirginim.
kimseye bisey de sormaya korkuyorum millette korkutmaya oyle hevesli ki.
ustune ustune gidiyorlar.
oyle yada boyle bu asi olunacak da merak ettigim yeni asi cikmis ve fazla ates yapmiyormus eski asilar gibi.
bu dogru mu?
birde ozel olarakta getirtiliyormus karma asi o nasil bisey?

Korkulacak bir sey yok 4 asi filan oluyor ama benim 2 cocugumda da ates yapmadi. Ates yapabilir demisti doktor her ihtimale karşı ates düşürücün evde bulunsun dedi. Bu aksam sık sık atesini olcersin olur biter.

• Beğen
Reactions: nio
korkma...
calpol şurup var aşıdan sonra onuda içir güzelce uyur..
benim oğlumda ateş fln yapmadı çok rahat geçti...

bu gun kizimin 2. ay asisii var.cok tedirginim.
kimseye bisey de sormaya korkuyorum millette korkutmaya oyle hevesli ki.
ustune ustune gidiyorlar.
oyle yada boyle bu asi olunacak da merak ettigim yeni asi cikmis ve fazla ates yapmiyormus eski asilar gibi.
bu dogru mu?
birde ozel olarakta getirtiliyormus karma asi o nasil bisey?
sanki üstüne çok zaman geçmiş gibi 2. ay aşısnı hatırlayamadım. isteğe bağlı bir şey mi?
benim kızımın aşı zamanında bazı özel aşılar vardı isteğe bağlı olan da özel alınıyordu eczaneden.
aşı bazı çocuklarda ateş yapar, bazılarında yapmaz.
daha önceki aşısında yaptıysa muhtemelen diğerini ateşli geçirecek demektir.
Ama korkma daha çok hasta olacak, ateşlenecek.
Aşı ateşi hastalık ateşi gibi hararetli olmaz ve bitkinlik yapmaz.

kim kimse yok yanimda.
asiya gitmeden hemen once minoset verecegim.
calpol yok bende.
o suruptan mi getirteyim yoksa fitil mi aldirayim hangisi en iyisi?

kim kimse yok yanimda.
calpol yok bende.
Ne yani 2aylık çocuğamı minoset vereceksiniz!!! Yapmayın allah aşkına olur mu hiç..Yanınızda kimsenin olması gerekmez anne çocuğuna yeter zaten aşı yaptıracaksınız altı üstü bu panik neden??
Gidin sağlık ocağına yaptırın aşınızı çıkışta da eczaneden bir calpol alın ateşi çıkarsa verirsiniz hepsi bu..Belkide hiç ateşlenmez benim kızım hiç ateşlenmedi mesela..içim rht etsin derseniz bir de fitil alın evde dursun gerekirse kullanın..Ama aşıdan önce hiç birşey vermeyin ..

kim kimse yok yanimda.
calpol yok bende.

önce biraz sakin ol
minoset calpol ün muadili ama verme
dolven yada calpol ver
gitmeden verme
ateşlenirse o zaman verirsin
yoksa aşının bi anlamı kalmaz

Kimileri asi gunu surup veriyor, ben vermedim pek de tasvip etmiyorum aslinda. Bir cocuk profesörü vardı konustugum o da ayni şeyleri soylemisti cocuklariniza hemen surup vermeyin, vücut savasarak ogrenecek bagisikligini gelistirecek diye. Tabi yine sizin fikriniz ama daha ortada ates yokken bir ihtimal uzerine surup kullanmak ne bileyim bana pek iyi görünmüyor. İleride Allah korusun hastalandiginda ne yapacaksınız.

ateşi çıkmadan ateş düşürücü verme canım panik yapılacak bişey yok korkma

kim kimse yok yanimda.
calpol yok bende.
canım yerinde olsam aşıdan önce herhangi bir ilaç verme. bana da biri önerdi ikinci karma aşısını oldu kızım, işyerinden birisi aşı öncesi calpol içir hiç ateşi, huzursuzluğu falan olmaz dedi, aşıyı yapacak hemşireye sordum sakın böyle bişe yapma çocuğun aşıya tepkisini görmemiz gerekiyor gibi bişeler söyledi.. calpol en güzeli, hem ateş düşürüyor hem rahatlatıyor bebişleri

Back
X