• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. ay aşısı ve calpol

minek35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.182
0
116
İzmir
slm kızlar
benim bebeğim bugün tam 2 aylık yarın karma aşı vurulacak geçen ay sağlık ocağında gelmeden önce calpol ver dedi hemşire.ama duyduğuma göre önceden ateş düşürücü şurup verilirse yapılan aşı vücutta savaşamıyormuş şimdi ne yapmalıyım
siz ne yaptınız şurup verdinizmi vermediniz mi acil cevap yazarsanız sevinirim yine panik oldum bide ateşlenme oluyormuş bebişte ben eşimin görevi nedeniyle diyarbakırda tekim yanımda kimsem yok çok ateş olurmu bebeğin yaaa offf uzakta olmak çokk zormuş neyse cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlarÇok üzgünüm çoook

ben hiç olmadan önce vermedim bebeğime ne gerek var durduk yerde bebeğe ilaç vermeye eğer aşı sonrası ateşi çıkar ya da ağrısı olduğunu belirtecek şekilde ağlamaları olursa verirsiniz bizede öyle vermemiz söylendi çok şükür hiç olmadı ağrısı ateşi.olacak diye bişey yok yani boşuna vermeyin bence

neden veriyorsun anlamadım hemşire saçmalamış, ateşi olmayan çocuğa ilaç verilirmi durduk yere. Ben aşıdan sonra bile vermedim ateşi çıkarsa veririrm diye düşündüm ve çıkmadığı içinde gerek kalmadı.

Bizimde 2 ay aşımız henüz yapılmadı. Tam 2 aylık olduğu zaman eşim yanımda değildi ve bende yanlız olduğum için cesaret edemedim. Dr.görüştüm sorun olmaz, diğer aşılarını da ona göre geç yaptırırsınız dedi. istersen sende bekle ne olur ne olmaz insan gurbette olunca ve hele de yanlız olunca hakkaten korkuyor :( Rabbim yardımcınız olsun..Selamlar..

Telaşlanmana gerek yok canım....
Eğer aşı sonrası ateş olursa fitil yada ateş düşürücü şurup verebilirsin. Benim kızım 2 yaşında tüm aşılarıda bitti son aşısı hariç hiç ateşi olmadı oda en fazla 37,5 falan olur.
Ama eşin 1 hafta 10 güne kadar gelecekse bekleye bilirsin içinin rahat etmesi için...

bencede verme canım,hemsıreler kolaya kacıp ver dılar o hataya 2.ay asımızda bende düştüm.enfazla 38e yaklasıyo atesı ozaman verırsın.huzursuzlugu falan yoksa vermez asıdan sonra bıle.ben 2.ay asısında verdım gece yıne cıktı 4.ay asımızda vermedım yıne cıktı.ama enfazla 37.8 falan oldu.2 gun surdu hıc bıse vermedım.nasılsa ası atesı cok yükselmıyo,huzursuzluguda yoktu.bebeklere ates düşürücü fuzulı yere verıldıgınde cok zararlı.karacıgerlerı gelısmedıgı için cok yoruyomus karacıgerını.

hayatım her bebekte farklıdır tabi ama genelde ateş yapan aşı werem aşısıdır karma aşılar çok nadir yapar.ben hiç önceden şurup wermedim we 2 aylıkken şurup wermedim zaten.gerekte yok daha ateş olmadan şurup wermekte neymiş.ateş olduğunda şurubun içindeki ibuprofen etken maddesi ateşin sebep olduğu mikropla sawaşır zaten.ateş olmadan bir etki etmez boşu boşuna wücuda ateş düşürücü wermiş olursun.ben ateşi çıktığında 2 aylıkken yarımdan az fitil werdim sürekli olmamak kaydıyla.bu arada ayda 1 olmak kaydıyla fitil kullanılabilir.sık sık kullanılan fitiller de bağımlılık yapar bunu unutmayın!!!özellikle paranox!dediğim gibi ayda 1 rahatlıkla kullanabilirsiniz.çocuğunuz küçükse yarımdan biraz az kullanın.2aydan sonra paranox S'i yarım olarak rahatlıkla werebilirsiniz.dediğim gibi ben öyle yaptım.böyle de öğrendim.bebek bu ateşlenicek te kusucak ta sancısı da olucak.öyle böyle büyüyecekler inşaAllah.hiç panik yapma soğuk kanlı olmak lazım.ateşe erken müdahale ettin mi hiç bişey olmaz Allah'ın izniyle.önceden de werme ateş düşürücü.yakın takip et çıkarsa erkenden de müdahale et.hemen düşer zaten.umarım seni rahatlatabilmişimdir.sağlıcaklaa...

slm kızlar
benim bebeğim bugün tam 2 aylık yarın karma aşı vurulacak geçen ay sağlık ocağında gelmeden önce calpol ver dedi hemşire.ama duyduğuma göre önceden ateş düşürücü şurup verilirse yapılan aşı vücutta savaşamıyormuş şimdi ne yapmalıyım
siz ne yaptınız şurup verdinizmi vermediniz mi acil cevap yazarsanız sevinirim yine panik oldum bide ateşlenme oluyormuş bebişte ben eşimin görevi nedeniyle diyarbakırda tekim yanımda kimsem yok çok ateş olurmu bebeğin yaaa offf uzakta olmak çokk zormuş neyse cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlarÇok üzgünüm çoook

canım aynı şurubu bende kullandım aşı saatinden 1 saat önce içirdim bebeğime..
o gün boyunca ateşi felkan olmadı bebişimin aşının olumsuz etkisini yaşamadık..alı sonrası ateşi olsaydı yine verirdim ama ateşi huzursuzluğu olmayınca vermedim sonra..
her bebekte durum farklıdır doktorun önerdiyse sorun etme ,
sadece ağrı kesici ateş düşürücü bi şurup bu..

teşekürler arkadaşlar ilginize bebişim aşı vuruldu sabah şimidlik ateş falan yok ama aşıdan önce doktor kontrolümüz vardı doktorumuz ver dedi bende verdim :sm_confused: şimidlk ateşi yok dakika başı ateşini ölçüyorum inş olmaz.

kızlar bu arada calpolün etken maddesi olarak ibuprofen yazmışım etken maddesi parasetamol bu arad ikisi de aynı görevi görüyo zaten.yanlışımı düzeltiim dedim:)

ben hep giderken verdim canım bende duymuştum senin dediğini telefon edip doktorumuza sorduk öle bişi yok dedi sende doktorunuza bi sor istersen ama ben aşıdan önce ve takip eden 2 gün boyunca 4 saatte bir verdim hiç ateş falan yaşamadık bebişim 7 aylık oldu

benim kızım bir yaşında sizin gibi bende yalnız büyütuyorum kızımı .Batmandayım
bende aşı öncesi ateş düşürücü vermiştim ama gititğimiz sağlık ocağındaki hemşire kızdı bebeğin ateşi yokken neden verdin dedi aşı sonrası ateş hemen çıkmıor çıktığı zamna verilmesi doğruymuş ayrıca verem aşısı ateş yapmaz karma aşı ateş yapar

benim kızım bir yaşında sizin gibi bende yalnız büyütuyorum kızımı .Batmandayım
bende aşı öncesi ateş düşürücü vermiştim ama gititğimiz sağlık ocağındaki hemşire kızdı bebeğin ateşi yokken neden verdin dedi aşı sonrası ateş hemen çıkmıor çıktığı zamna verilmesi doğruymuş ayrıca verem aşısı ateş yapmaz karma aşı ateş yapar

tek olmak çok zor canım batmana da gitmiştik eşimle göreve orası çok sıkıcı ve bunaltıcı gezilecek bi yer yoktu diyarbakır dahada güzel ateşimiz olmadı canım çok şükür ama ben ateşlendim onun yerine o kadar çok stres yapmışım ki ateşi çıkarsa ne yaparım diye dua ettim allahım onun ateşi bana gelsin die ateşim 39.8 oldu ama iyileştim onlara bişi olmasında öpüyorum canım senide
teşekürler
:içelim:

arkadaşlar ateş çok yükselmediği sürece vermeyin bişey,aşı olmadan öncede vermeyin biraz ateşin olması sanıldığı gibi kötü değil iyidir vucut mikroplarla savaşıyor demektir.

Aynem katiliyorum yaDiklariniza ayesi olmayan cocuga verilen calpolun yan etkileri ne olacak nasil bir mantik gercekten algilayamiyorum
Bebegimin 2 ay asisinda atesi cikti 38 olunca alnina ve koltuk altina sabaha kadar degisimli olarak nemli bez koydum daha fazla yukselmedi ates dusurucu gaz damlasi vb... Seyleri hic tasvip etmiyorum tabi benim dusuncem

Back
X