• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ay boyunca evinden uzakta kalmak...

Eşime anlattım tabi. Ama anlamak istemiyor. Ailesine aşırı düşkün. 2 ay çok uzun bir süre değil mi sizce de

Küserlerse yapacak birşey yok. Barışırlar mecburen. Bir dahaki tatile de alışmışlar olurlar bu fikre. Ama siz cesaret edemezseniz hep böyle mutsuz olursunuz.

Bir sene boyunca çalışıyorsunuz, tatilinizi istediğiniz gibi geçirmek en doğal hakkınız. Başka şehirleri gezin görün, farklı tatil planları yapın... İki ay geçer mi aynı yerde ve başkalarının evinde?

Ah şu iki ay tatil benim olacaktı...

2 yıllık evliyiz. Hani başkalarına bakıyorum çoğu bizden geç gitti, şimdi döndüler. Acaba eşimin evimizi özlemesi, yaşadığımız yeri benimsemesi için kaç yıl geçmesi gerekiyor

Tatile gittik ama bir hafta hemen bitiverdi.

Ne yapıp edin eşinizi vazgeçirin bence. Ben hiç istemezdim 2 ay annelerimize gitmeyi,eşim de gitmezdi. Tatil yerlerine gidin 1-2 haftada olsa. ailelerde de 1er hafta yeterli. Ayy bu sene doğru düzgün izin yapamadık,2 ay izni rüyamda bile göremem ben:KK43:

2 yıllık evliyiz. Hani başkalarına bakıyorum çoğu bizden geç gitti, şimdi döndüler. Acaba eşimin evimizi özlemesi, yaşadığımız yeri benimsemesi için kaç yıl geçmesi gerekiyor

Bilemem ki şimdi sevgilimle ciddi ilişkimiz var konuşuruz bazen evlendiğimiz de yatılı hiç bir yere (tatil) hariç gitmek istemiyoruz bile..
Ailesne hep mi düşkün hani evini ihmal eder mi?

Evini ihmal etmek değil de yazları böyle bi problem yaşıyoruz sadece. Ama çok sıkılıyorum. Bir de kaynanamın misafirleri, akrabaları hiç eksik olmuyor. Birisi gelmese biz birisine gidiyoruz yok şu teyze bu teyze diye. Tatile gidiyoruz ama o da bir hafta sürüyor. Ailemi tabi ki de çok seviyorum. Onlarla vakit geçirmek istiyorum ben de. Ama evlenince insan kendi evini özlüyor ayrı kalamıyor. Etrafımdaki insanlara bakıyorum çocuklu olanlar daha kısa kalıyor memleketlerde bu kadar vakit geçirmiyor. Acaba çocuk olunca değişir mi biraz?

Evini ihmal etmek değil de yazları böyle bi problem yaşıyoruz sadece. Ama çok sıkılıyorum. Bir de kaynanamın misafirleri, akrabaları hiç eksik olmuyor. Birisi gelmese biz birisine gidiyoruz yok şu teyze bu teyze diye. Tatile gidiyoruz ama o da bir hafta sürüyor. Ailemi tabi ki de çok seviyorum. Onlarla vakit geçirmek istiyorum ben de. Ama evlenince insan kendi evini özlüyor ayrı kalamıyor. Etrafımdaki insanlara bakıyorum çocuklu olanlar daha kısa kalıyor memleketlerde bu kadar vakit geçirmiyor. Acaba çocuk olunca değişir mi biraz?

Canım valla değişmez bu seferde bebeği özlediler gidelim filan der.
Aman bu erkekler tuhaf

Bircok cift tatil zamanlari denk gelmiyor diye sorun yasar.

Ayni meslegi icra eden ciftleri de aileler rahat birakmaz.

Sonra evlilikler neden sorunlu.

Uzakta okuyan ogrenci bile surekli ailesinin yanina gitmek zorunda degil.

Evlilik olgunluguna erismis insanlarin aileleri yuzunden bas basa kalamamalari ne demek.

O kadar kiymetliyse evlatlari evlendirmeselermis.

Bu tip anne babalar kendileri hayattayken surekli ziyaret edilmek ve kendi evlerinde kalinmasini isterler.

Allah gecinden versin ama onlar vefat edince sizin de gencliginiz, heyecaniniz gitmis olabilir.

O zaman bas basa kalsaniz ne olacak.

Kesinlikle tavrinizi koyun, zaten bu fikre alismalari zaman alacak daha fazla vakit kaybetmeyin.

Zaten kış boyu başbaşaymışız eşime göre ki nerdeyse 3 haftada bir geliyoruz. Asıl sorun ailelerin vereceği tepki değil, eşimin bir türlü yaşadığımız şehri sevemesi.Ona göre yazın hiç bi şey yapılmazmış o şehirde ne yapackmışız ki....

Çocuk olunca daha güçlü bir gerekçeleri olur, hiç çekemezsiniz resti. Geç olmadan düzene koyun...

Evliliğin ilk yıllaında oluyor böyle. Sadece kocan değil, kaynanan da seninle gösteriş yapmak istiyor gezip tozarak. Merak etme bir süre sonra geçiyor. Çocuk yıl içinde sık sık gitmenizi etkiler ama onların bu sefer size gelme sıklığı artar ki bu bana göre daha beter (geldiler mi aylarca kalıyorlar, git diyemezsin, için kan da ağlasa, yorgun da olsan sürekli güler yüz beklerler falan). Yaz tatillerini değiştirmez ama söyleyeyim. Bu sene bir hafta otele gidelim yada tura katılalım, bir haftacık falan diyerek başla. İşin tadını, o rahatlığı bulunca zaten kendileri istemiyorlar artık. 4 seneyi buldu benim kocanın değişmesi ama artık o kadar sık görüşmüyoruz. Hatta şimdiler de şöyleyiz, birlikte istediğimiz zaman çıkıyoruz, otel filan tatil yapıyoruz, sonra önce onunkilerin yanına 2-3 gün, sonra da ben çocuğu alıp bizimkilere geçiyorum. 2 hafta sonra kendisi tıpış tıpış geliyor, bizimkilerle 1 hafta kalıyor ve evimize dönüyoruz. Biraz sabret ve tatilleri farklı geçirebileceğiniz fikrini işlemeye başla.

Back
X