• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ay içinde düğün yapılır mı? :(

yoruldummm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
98
5
48
Bana yardım edin ne olur her türlü fikrinize ihtiyacım var.

Ben öğretmenlik mezunuyum. Geçen sene mezun oldum sınava girdim düşük puan aldım atanamadım ve bu sene tekrar sınava hazırlanırım atanırsam diye bekledik ne düğün hazırlığı ne hiç bi şey yapılmadı aynı anda hem sınav hem o olmaz diye.

Bugün kpss sonuçları açıklandı ve gidip gitmeyeceğim belli olmayan bi puan aldım. Gidebilirim de ama çok düşük ihtimal. Asıl soruna gelecek olursak aşağıda da gördüğünüz üzere tam 1 yıl 8 aydır nişanlıyım ve biz hep bu sene atanırsam seneye kadar stajyerliğim kalkar seneye yaza da düğün olur diyoduk ama şu an hiç bi şey net değil hatta olumsuz.

Ben kendimi çok iyi biliyorum ki bi sene daha nişanlı kalmak beni çok çok yıpratacak. İlişkimiz çok daha zorlaşacak. Nişanlımla ben farklı şehirlerdeyiz ve ben kv ler ile aynı yerdeyim. Çok şükür aramız iyi ama mesela bu bayramda arayıp sormasalar annem baya bi ortalığı karıştıracaktı çok şükür bilezik aldı taktı nişanlım kendiliğinden bi sıkıntı yok artık. demem o ki ben burda kaldıkça böyle şeylerle arada kalcam bunalıp sıkılcam. Bi yandan ders çalışmam gerekecek bi yandan bi işe girmem gerekecek. Bu sene ücretli öğretmenlik yaptım. O yüzden doğru düzgün çalışamadım sınavıma. Bu sene de mutlaka çalışmam gerekecek ev maddi açıdan sıkıntılı.

Şimdi sizce seneye kadar beklenmeli mi yoksa bi iki ay içinde en geç ekime kadar düğün mü yapılmalı. eğer düğün yapılırsa iki ayda çok mu acele olur. yetişir mi her şey. hangisi mantıklı. bana bi yol gösterin ne olur. çok bunaldım her şeyden.

Son düzenleme:
Kuzenim 2 buçuk sene nişanlı kaldı. Damadın işi gücü belli olmadığı için beklediler hep.
Sonra birden bire iş buldu 1 ay sonra düğün yapmaya karar verildi.
Herşey de o 1 ay içinde halloldu :)
Ev kurana Allah yardım eder derler.
Yorucu olur ama 2 ay halledilemicek bir zaman değil.
2 ay belki çok yorulursunuz ama nişanlılık döneminin verdiği manevi yorgunluktan daha iyidir..

Benim nisanimla dugunum arasında 72 gün var...çok şükür herşeyim de yetisti ve de herşey çok güzel oldu :))

Allah yardim ediyor hiç korkma...

Allah hayirli ugurlu etsin :)))

Ben öğretmenlik mezunuyum. Geçen sene mezun oldum sınava girdim düşük puan aldım atanamadım ve bu sene tekrar sınava hazırlanırım atanırsam diye bekledik ne düğün hazırlığı ne hiç bi şey yapılmadı aynı anda hem sınav hem o olmaz diye.

Bugün kpss sonuçları açıklandı ve gidip gitmeyeceğim belli olmayan bi puan aldım. Gidebilirim de ama çok düşük ihtimal. Asıl soruna gelecek olursak aşağıda da gördüğünüz üzere tam 1 yıl 8 aydır nişanlıyım ve biz hep bu sene atanırsam seneye kadar stajyerliğim kalkar seneye yaza da düğün olur diyoduk ama şu an hiç bi şey net değil hatta olumsuz.

Bene kendimi çok iyi biliyorum ki bi sene daha nişanlı kalmak beni çok çok yıpratacak. İlişkimiz çok daha zorlaşacak. Nişanlımla ben farklı şehirlerdeyiz ve ben kv ler ile aynı yerdeyim. Çok şükür aramız iyi ama mesela bu bayramda arayıp sormasalar annem baya bi ortalığı karıştıracaktı çok şükür bilezik aldı taktı nişanlım kendiliğinden bi sıkıntı yok artık. demem o ki ben burda kaldıkçı böyle şeylerle arada kalcam bunalı sıkılcam. Bi yandan ders çalışmam gerekecek bi yandan bi işe girmem gerekecek. Bu sene ücretli öğretmenlik yaptım. O yüzden doğru düzgün çalışamadım sınavıma. Bu sene de mutlaka çalışmam gerekecek ev maddi açıdan sıkıntılı.

Şimdi sizce seneye kadar beklenmeli mi yoksa bi iki ay içinde en geç ekime kadar düğün mü yapılmalı. eğer düğün yapılırsa iki ayda çok mu acele olur. yetişir mi her şey. hangisi mantıklı. bana bi yol gösterin ne olur. çok bunaldım her şeyden.
Merhaba.Ben de öğretmenim.Bayramda nişan okullar açılmadan da düğün düşünüyoruz.Aynı endişeleri ben de yaşıyorum.Yetişir mi diye.Ama her şey paraya bakıyor.Para varsa yetişir.Biz bir de kredi çekeceğiz düğün için yüklü bir miktar;bunun sıkıntısını da yaşıyorum.Bunca borçla evlenilir mi diye...Ne yapacağımı ben de bilmiyorum.Bence bir yıl daha beklemek senin de dediğin gibi ilişkinizi yıpratır.Bence uzatma.

Kuzenim 2 buçuk sene nişanlı kaldı. Damadın işi gücü belli olmadığı için beklediler hep.
Sonra birden bire iş buldu 1 ay sonra düğün yapmaya karar verildi.
Herşey de o 1 ay içinde halloldu :)
Ev kurana Allah yardım eder derler.
Yorucu olur ama 2 ay halledilemicek bir zaman değil.
2 ay belki çok yorulursunuz ama nişanlılık döneminin verdiği manevi yorgunluktan daha iyidir..

gerçekten ben çok bunaldım artık. bi yandan sınav bi yandan iş bi yandan aile bi yandan nişanlı :( evde mesela babam geçenlerde küstü bana neymiş ben ona yemek ısıtmamışım bi. o sıra da ben yemek hazırlıyorm annem de temizlik yaptı dip köşe yorgun baba sen ısıtıver dedim hemen kızdı falan alışık değilim bu durumlarına. sonra sonra diyo ki nisanlına olsa yaparsın ama sen bana hiç yemek falan hazırlamazsın zaten. damadını sever ama gerçekten artık kıskandığını düşünüyorum ve beni çok bunaltıyo çok üstüme geliyo. şu an çok karmakarışığım. Neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edemiyorum. o yüzden fikirlerinize çok ihtiyacım var. ne olur bi iki şey yazın.

Merhaba.Ben de öğretmenim.Bayramda nişan okullar açılmadan da düğün düşünüyoruz.Aynı endişeleri ben de yaşıyorum.Yetişir mi diye.Ama her şey paraya bakıyor.Para varsa yetişir.Biz bir de kredi çekeceğiz düğün için yüklü bir miktar;bunun sıkıntısını da yaşıyorum.Bunca borçla evlenilir mi diye...Ne yapacağımı ben de bilmiyorum.Bence bir yıl daha beklemek senin de dediğin gibi ilişkinizi yıpratır.Bence uzatma.

aahh ahh. işte o konu olmasa. nişanlımın çok şükür maaşı iyi. ama ailesine kredi çekti onu ödüyo. ona maaşının yarısı kalıyo. onun görevli olduğu yerde de kira falan düşününce çok sıkıntı o maaşın bize yetmesi. en olmadı altınları satar kredisini yatırır tam maaş alırız. ama nişanlım kendi kredi çekip yaparsa çok zor hatta imkansız. ailelerin durumu da çok iyi değil. ya çok mutsuzum. öyle çok bi şeyde de gözüm yok ama güzel olsun istemiştim düğünüm evim. her ayrıntısını düşüneyim istemiştim. :(

gerçekten ben çok bunaldım artık. bi yandan sınav bi yandan iş bi yandan aile bi yandan nişanlı :( evde mesela babam geçenlerde küstü bana neymiş ben ona yemek ısıtmamışım bi. o sıra da ben yemek hazırlıyorm annem de temizlik yaptı dip köşe yorgun baba sen ısıtıver dedim hemen kızdı falan alışık değilim bu durumlarına. sonra sonra diyo ki nisanlına olsa yaparsın ama sen bana hiç yemek falan hazırlamazsın zaten. damadını sever ama gerçekten artık kıskandığını düşünüyorum ve beni çok bunaltıyo çok üstüme geliyo. şu an çok karmakarışığım. Neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edemiyorum. o yüzden fikirlerinize çok ihtiyacım var. ne olur bi iki şey yazın.
Bende şuan nişanlıyım 1 ay içinde düğünüm olacak ve bizde nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz. O yüzden çok iyi anlıyorum sizi.
Nişanlılık dönemi çok yıpratıcı. Nişanlıma kızıyorum keşke nisanda yapsaydık düğünü diye. Zaman uzadıkça sıkıntı artıyo çünkü..
Eğer bu yıpratıcı dönemi daha fazla uzatmak istemiyosanız bence düğünü yapın.
2 ay gayet makul bir süre her işi halledersiniz.
Maddiyat uygun değilse borç yapar düğün takılarıyla ödersiniz.
Kuzenim düğünde takılan paralar ve çeyrekleri bozdurup düğünden sonra tüm borçları kapattılar.
Bekleseydik daha çok yıpranıcaktık para nasılsa birikir diyorlar ki haklılar bence.
En yetişmicek şey gelinliktir aslında onu bile 3 haftada diktirdi kuzenim.:)
Yeter ki siz isteyin her şey hallolur..

Bir ayda bile biter düğün hazırlığı.

Iki haftada da biter de eşyaların-gelinliğin yetişmeme durumu olabilir.

Iki ay çok uzun birsüre yani, onu söylemeye çalışıyorum (:

Bende şuan nişanlıyım 1 ay içinde düğünüm olacak ve bizde nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz. O yüzden çok iyi anlıyorum sizi.
Nişanlılık dönemi çok yıpratıcı. Nişanlıma kızıyorum keşke nisanda yapsaydık düğünü diye. Zaman uzadıkça sıkıntı artıyo çünkü..
Eğer bu yıpratıcı dönemi daha fazla uzatmak istemiyosanız bence düğünü yapın.
2 ay gayet makul bir süre her işi halledersiniz.
Maddiyat uygun değilse borç yapar düğün takılarıyla ödersiniz.
Kuzenim düğünde takılan paralar ve çeyrekleri bozdurup düğünden sonra tüm borçları kapattılar.
Bekleseydik daha çok yıpranıcaktık para nasılsa birikir diyorlar ki haklılar bence.
En yetişmicek şey gelinliktir aslında onu bile 3 haftada diktirdi kuzenim.:)
Yeter ki siz isteyin her şey hallolur..

hiç takıda altında kuruşta gözüm yok. çok şükür ikimizde kazanırız birikim yine yaparız. ama işte bana hep olmaz gibi gelmişti sanki bi sene falan hazırlanmak gerek gibi geliyodu. içimi ferahlattınız valla. Allah razı olsun.

Bir ayda bile biter düğün hazırlığı.

Iki haftada da biter de eşyaların-gelinliğin yetişmeme durumu olabilir.

Iki ay çok uzun birsüre yani, onu söylemeye çalışıyorum (:

Bir sene kim hazırlanıyor Allah aşkına, mümkün değil öyle bir şey :-)

Yapılacakları düşünün, yazın hatta.
Şu işe bir saat, şu işe bir gün gibi aşağı yukarı ne kadar vakit alacağını belirleyin.
Içiniz rahatlar.

Biraz internetten halletmeye çalışın.
Mesela beyaz eşyaya karar verin, gezerek vakit kaybetmeyin beyaz eşya için.
Mobilyaya yine internetten bakın, tarzınızı belirleyin, mağazaya gittiğinizde bütün modellere bakmak yerine hangi tarz istiyorsanız onlara bakın.
Internet alışverişi yapabiliyorsanız mutfak eşyanızı internetten alabilirsiniz.
Ne kalıyor ki zaten, düğün yapacaksanız salon ve gelinlik bir günde ayarlanır.

Bir de çok adetti gelenekti onlara takılmazsanız çok vaktiniz var.

Benim nişanım ve düğünüm arasında 2,5-3 ay olacak.
O kadar uzun geliyor ki nasıl geçecek vakit bilmiyorum.
Ne gerek var beklemeye, ama erkek arkadaşımın işleri nedeniyle bekleyeceğiz.

Bir sene kim hazırlanıyor Allah aşkına, mümkün değil öyle bir şey :-)

Yapılacakları düşünün, yazın hatta.
Şu işe bir saat, şu işe bir gün gibi aşağı yukarı ne kadar vakit alacağını belirleyin.
Içiniz rahatlar.

Biraz internetten halletmeye çalışın.
Mesela beyaz eşyaya karar verin, gezerek vakit kaybetmeyin beyaz eşya için.
Mobilyaya yine internetten bakın, tarzınızı belirleyin, mağazaya gittiğinizde bütün modellere bakmak yerine hangi tarz istiyorsanız onlara bakın.
Internet alışverişi yapabiliyorsanız mutfak eşyanızı internetten alabilirsiniz.
Ne kalıyor ki zaten, düğün yapacaksanız salon ve gelinlik bir günde ayarlanır.

Bir de çok adetti gelenekti onlara takılmazsanız çok vaktiniz var.

Benim nişanım ve düğünüm arasında 2,5-3 ay olacak.
O kadar uzun geliyor ki nasıl geçecek vakit bilmiyorum.
Ne gerek var beklemeye, ama erkek arkadaşımın işleri nedeniyle bekleyeceğiz.

Allah razı olsun valla içime su serptin. Benim zaten mutfak eşyalarım çeyizim çoğu hazır. Ufak tefek eksikler var belki. Mobilyalarımın rengine kadar zaten kafamda tasarladım. Bi beyaz eşya bilmiyorum o kadar. inşallah hakkımızda hayırlısı olur. İnşallah Gönlümüze göre olur.

Allah razı olsun valla içime su serptin. Benim zaten mutfak eşyalarım çeyizim çoğu hazır. Ufak tefek eksikler var belki. Mobilyalarımın rengine kadar zaten kafamda tasarladım. Bi beyaz eşya bilmiyorum o kadar. inşallah hakkımızda hayırlısı olur. İnşallah Gönlümüze göre olur.

Sizin işiniz kalmamış ki (:
Beyaz eşya için forum donanımda ürün incelemeleri var sürüsüne bereket, artık kafan netleşir mi karışır mı onu bilmiyorum (:
Oraya bak muhakkak.
Modelleri sen belirle, fiyat araştırmasını nişanlın yapsın.

Ben cahillikten mi basite alıyorum bilmiyorum, hiç gözümde büyümüyor bunlar benim (:
Hiçbir şeyim hazır değil bu arada benim, çöpüm yok diyebilirim.
Ama keşke gelse ağustosta yapalım düğünü dese (:

Beyaz eşya için forum donanımda ürün incelemeleri var sürüsüne bereket, artık kafan netleşir mi karışır mı onu bilmiyorum (:
Oraya bak muhakkak.

Ben cahillikten mi basite alıyorum bilmiyorum, hiç gözümde büyümüyor bunlar benim (:

Ay valla bekar evine gidicem o kadar artık :) şaka maka ben iyice başladım beyaz eşyalara falan da bakmaya şimdi. İşte benim nişanlımda şöyle bi sorun var bi de o seneye olacak diye kendini o kadar odaklamıştı ki şimdi iki ay sonra evli olacak olmak nasıl bi duygu uyandırır onda. :D merak içindeyim.

Oraya bak muhakkak.

mesaj tekrarı.......

Son düzenleme:

Ben kendimi çok iyi biliyorum ki bi sene daha nişanlı kalmak beni çok çok yıpratacak. İlişkimiz çok daha zorlaşacak. Nişanlımla ben farklı şehirlerdeyiz ve ben kv ler ile aynı yerdeyim. Çok şükür aramız iyi ama mesela bu bayramda arayıp sormasalar annem baya bi ortalığı karıştıracaktı çok şükür bilezik aldı taktı nişanlım kendiliğinden bi sıkıntı yok artık. demem o ki ben burda kaldıkça böyle şeylerle arada kalcam bunalıp sıkılcam. Bi yandan ders çalışmam gerekecek bi yandan bi işe girmem gerekecek. Bu sene ücretli öğretmenlik yaptım. O yüzden doğru düzgün çalışamadım sınavıma. Bu sene de mutlaka çalışmam gerekecek ev maddi açıdan sıkıntılı.

canım merhaba az önce yazdım sana mesaj özelden :) meslektaşmışız ne güzel , inş kısa zamanda atanırsın ben 2 sene önce atandım allah sana da nasip etsin inş.evlilik sizi toparlar bence birlikte destek olarak daaha güzel seyler ortaya koyabilirsiniz.hersey yetişir inan bir baslayınca her sey oluyor hiç merak etme..ufak tefek eksikler olur zamanla hallolur onlar da cok sıkısmaya gerek yok bizim de eksiklerimiz var hala herkesin de vardır. sakin kafayla güzelce düşün ailelerle konusun ortak bi karara varın ekim olmasa kasım aralık olsun.hayırlısı hr seyin :)

canım merhaba az önce yazdım sana mesaj özelden :) meslektaşmışız ne güzel , inş kısa zamanda atanırsın ben 2 sene önce atandım allah sana da nasip etsin inş.evlilik sizi toparlar bence birlikte destek olarak daaha güzel seyler ortaya koyabilirsiniz.hersey yetişir inan bir baslayınca her sey oluyor hiç merak etme..ufak tefek eksikler olur zamanla hallolur onlar da cok sıkısmaya gerek yok bizim de eksiklerimiz var hala herkesin de vardır. sakin kafayla güzelce düşün ailelerle konusun ortak bi karara varın ekim olmasa kasım aralık olsun.hayırlısı hr seyin :)

:) bakalım belki de bu sene iyi bi alım olursa giderim. iki güne belli olacak alan sıralaması açıklanınca, evlenecek miyim gidecek miyim. inşallah hakkımda hayırlısı neyse o olsun. aileler yarın bi araya gelecek sanırım. nişanlım uzakta olunca ona sadece bu yapılıyo diyoruz garibim tamam diyo sadece.

:) bakalım belki de bu sene iyi bi alım olursa giderim. iki güne belli olacak alan sıralaması açıklanınca, evlenecek miyim gidecek miyim. inşallah hakkımda hayırlısı neyse o olsun. aileler yarın bi araya gelecek sanırım. nişanlım uzakta olunca ona sadece bu yapılıyo diyoruz garibim tamam diyo sadece.

inş iyi bir alım olur 40 bin iyi bir rakam gerçi ama bransından iyi alım olur umarım.olsun ailelerin de bir araya gelmesi güzel. inş hayırlısı olur

Back
X