2 aylık bebegim ve dusuncesizlik

Teklifsiz yapiyor.Benim oyle bir beklentim yok.Yapma desem de bildigini okur yapar.Ben gormem bazen yapar.Ben tuvaleti temizledim der..Ben yap demem..O kadar sey soyledikten sonra bunlari yapsa da gozumde olmuyor.Evim kirli,tozlu olsun.Daginik olsun ama huzurum olsun.Ben o kafadayim..

Bilerek yapiyor. Kendini iyilik abidesi olarak gösterip, alttan psikolojik terörü estiriyor. Sonra birsey denilirse aglar "ben evi temizliyorum, yemek yapiyorum bu yasta ve halen deger görmüyorum oglusuuuumm, nankör gelin ooo"

Eve temizlikci kadin getir. Asla kv'dene temizlik yaptirma. "Sana kiyamiyorum anne" de.

Asla ihmal etmeyin.
Saç kıl tüy deydi meselesinden çok öte olabilir.
Fışkırır tarzda kusma yani reflü, egzema, uykuya dalamama, genel huzursuzluk, mukuslu kaka, kanlı kaka... Bu tür belirtiler alerjik belirtiler illa hepsi olacak değil ama bir iki tanesi varsa düşünülür.

Egzemalara krem ismi yasak mı bilmem mustela markasının egzama serisini alın. Ya da bioderma insensitive baum... Çok kaşıntı yapar çünkü. Sürekli nemli kalacak asla terlemeyecek sıcak olamayacak bedeni aşırı. Yanıyor çünkü egzemalar... Her gün ılık banyo önerilir. Kıyafetler pamuk olacak. Deterjanı hipoalerjenik olup çift durulama olacak. Öpmek yok yüzünü.. Yün kazak yelek yorgan yastık değmesin bebeğe....
Sizde bir süre süt yoğurt peynir tereyağ kefir yumurta ve tüm bunları içeren şeyleri çikolata paketli gıdalar kahve baharat ve kuruyemiş tüketmeyin...
En az 3 hafta.
Egzemalar hafifler ise devam edin.

Geçmiş olsun.
Mustelayi aldik.Bepantheni se onerdi.Mustela ile gecmezse alin dedi.Ayrintili aciklamissiniz.Allah razi olsun..Dikkate alacagim.

Tavsiye verse tolerans gosteririm.Beni sinir eden suclayici sozler.Cocugun canini acittin ondan agliyor.Usuttun ondan kusuyor.Gozunu kapatmadin ki ondan uyumuyor.Evde kuran okumuyorsunuz ondan kuduruyor cocuk dedi dun en sonunda.Bunlar tavsiye degilki suclama.
benim kayınvalidem değil ama annem çok suçlayıcı konuşur, cevap veriyorum ben de, çocuk büyüyüne kadar böyle devam eder Allah yardımcınız olsun büyük 5 yaşında annem hala beğenmez çocuk bakmamı, ablamın oğlu 10 yaşında onu da beğenmez suçlar, tatlı sert devam ediyoruz işte büyükler böyle atsan atılmıyor satsan satılmıyor :)

Ayni benim kv ama bir farkla, benimkisi degil temizlemekz dagitir, acliktan aylarca ölsen acmisin 1 tabak yemek vereyim mi ve ya cay icerken bir bardak da sana koymaz)))
Benimkisi surekli bebegi ince giydirdin cigerleri su topluycak derdi, surekli kalin giydirme pesindeydi. Bin kere anlattim anlamadi. En son saglik ocagindan geldiyimde kapida doktor ne dedi neyi var diye sordu, cigerleri su toplamis dedim şok oldu:rolleyes:
Doktor kalin giydirmeyin terler hastalanir filan dedi dedim. Bir az da nasihat verdim))) Ondan sonra az karismaya başladi )))

Siz de aynisini yapa bilirsiniz.

ahahaha,
benim kayinvalide sey derdi,
benim bir sutum geliyordu, duvara fiskiriyordu,
ahaha nasil bir sey acaba :KK70:

esinize cok kizdim, siz doguma giderken ilgilenmemesi falan omur boyu kafasina kakmalik resmen.

Kayinvalideye gulup gecmeyi ogrenmek gerekiyor sanirim, yoksa insan sinir hastasi olur.
Aman uzakta yasiyorum tum bunlardan da rahatim, zira benim annemin kendisi 3 kayinvalide gucunde.
Sizin bu imkaniniz yok, haftada bir goruyorsunuz, artik o gun bir papatca cagi devirin oyle gidin, stres olmamaya calisin.
Her tartismamizda kafasina kakiyorum zaten..Lohusayken ona da cok taktim.Dusunemeyecek biri degildi.Cok incedir normalde.Yuzune vurunca utandi.Hazir cevap her seye cevap veren cevap veremedi.

Herkes yazmış zaten konuyla ilgili. ben bişeyi merak ettim.
Sen sezaryene giriyorsun diye kaynanan niye kustu
Bildiğimiz kusmak mı bu yöresel başka bi tabir mi valla çok merak ettim 😅

Aynı şeyleri yaşıyorum hatta konu bile açtım bununla ilgili. Benim bebeğim de 2 bucuk aylık kv şimdi de kıskanmaya başladı beni be annemi her şeyi ben bilirim havasında. Ben artık boşverdim işe başlayınca bebeğime bakıcak mecburen emanet edicem o yüzden çok da takılmıyorum annem yanımda olsa aah ah. Tipik kv işte çok bilenmemeye çalış sen yine de

Merhaba.Konuyu acma amacim biraz icimi dokmek ve ayni konuda tecrube yasamis kisilerden destek almak.Cunku buyuk bir psikolojik baskı altindayim. 2 ay once dogum yaptim.Doktorum.catimin dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi soyledi.Ben beklemek istedim ve 40 hafta dolana kadar bekledim.Suyum geldi.8 saat sanci sonunda acilmam 1 cm di ve sezaryana alindim.Kayinvalidem sezaryana alinacagim diye sözde kusmaya basladi.Acile goturduler.Esimin surati beş karış.Ameliyat elbisesiyle esimi teselli ediyorum..Saglikli bor kiz cocugum oldu rabbime şukur.Esim ertesi gun el.gibi elini kolunu sallaya sallaya geldi.Bir kuru cicek ,bir guzel soz yok.40 i ciktiktan sonra soyledim haklisin telefi ederim dedi..Telafisi yok unutmayacagim hic dedim.Kayinvalidem disaridan bakildiginda bana cok yardimcidir.Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz,yemek yapar ama benim icin hicbir onemi yok.Psikolojil destegi sıfir.Surekli alttan alta beni suclama pesinde.Bebegimin yuzunde kabarciklar cikti egzama olmus.Senin sacin geliyor.Cocuk kusuyor emdikten sonra.Usutmusunuz.Sunuz derken oglunu kastedmiyor direkt beni kastediyor.Ustu ince.Cocuk bu eve gelince normal duzeninden sasiyor uykusu.uyuyayamayinca agliyor.Yuzunu ortmezseniz uyumaz.Yok tulbent baglayin.Yok kucaginizda ayakta iken emzik vermeyin.Ama kendi verir.Daha neler neler.Surekli benimle yaris halinde.Sne bilmezsin ben bilirim modunda ama bir bilgisini gormedim.cocugu dogru tutmayi bile bilmiyor.Cocuk bakimini emzirmekten,cocugu 5 kat ust uste giydirmekten ve uyutmaktan ibaret zannediyor.Beni gercekten geriyor.O geldigi gun bebegim bile huzursuz oluyor..Sözde beni cok seviyor.Yeminler ediyor.Kendi kizindan cok seviyormus ama gercekten cocuk degilim.Goruyorum.Son derece uyumlu,cogunlukla kalbi kirildikca susan biriyim ama bebegimi benden cok dusunuyormus gibi gostermeye calismasina deliriyorum ve esim de olsa cevap veriyorum.Artik yaptigi cocukca seylere dayanamiyorum.Nefret etmekten korkuyorum gercekten.Ozunde iyi birisi ama.cok cahil.Konusmaya kalksam frekanslar farkli her seyi yanlis anliyir.Kotuye cekiyor.Sen elma diyorsun o baklava diyor.Senin demek istediginden farkli yerlere cekiyor konuyu.Ne yapacagim sasirdim.Surekli bir kiyaslama.Bebegin gelisimi iyi ona sesini cikaramiyor.Bebegim 2 ayda 2.5 kilo aldi.Varsa yoksa elestiri.Kalbini kirmak istemiyorum.Ama yapi olarak kafaya takan yapidayim ve bu durum beni cok geriyor.Yazanlara simdiden tesekkur ederim.Lohusaligimi depresyona girmeden atlatmam bir mucize gercekten..
S*ç yüze geç dize yavrum sen kırmadan güzel dilden anlamazlar bırak yanlış anlasın kırılırsa kırılsın

Herkes yazmış zaten konuyla ilgili. ben bişeyi merak ettim.
Sen sezaryene giriyorsun diye kaynanan niye kustu
Bildiğimiz kusmak mı bu yöresel başka bi tabir mi valla çok merak ettim 😅
Yoo bildigin istifra etti sitresten sozde.Bos bos oguruyordu kendini lavaboya kilitleyip.Cunku gelini yarim anne oldu.Soracaklar dogum nasil oldu diye sezaryan diyecek.Onun sitresini yaşadi zavallim..

Madem iş yapmak konusunda gocunmuyor yigsana önüne işleri. Yor yorabildigin kadar ağzını acacak hali kalmaz. Yeni bebekli evde deste deste iş olur. Yani bizde öyleydi. Benim açımdan bakinca kv konusunda aksine şanslısın. Yönetmeyi bilmiyorsun.

Bişey okumuştum İnstagramda.
Doktor bayan hastasına “doğumunuzu nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?” Diyor. Koca hemen atlıyor “Normal!” Diye. Doktorun dediği cümle manidar “ sizi normal doğurturuz beyefendi, ben eşinize sordum.”
O hikaye geldi aklıma. Sezaryen oldun diye surat asmak ne demek ya. Tövbe estagfullah.
Allah yardımcın olsun. Kaynanadan lafı esirgeme.
İçinde kalıp sen düşüneceğine, dışına çıksın o düşünsün.

Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.
Gulumsetebildiysem ne mutlu:))Ozure gerek yoktu.Trajikomik..
Aaa hatirlatin sizde kızlarının sezeryanli olduğunu. Bizim ailede hep yarim anne doldu bi sen tamsın diyin patlatin kahkahayı bence :KK53:

Yoo bildigin istifra etti sitresten sozde.Bos bos oguruyordu kendini lavaboya kilitleyip.Cunku gelini yarim anne oldu.Soracaklar dogum nasil oldu diye sezaryan diyecek.Onun sitresini yaşadi zavallim..

Hay o zihniyetin ben ta.
Bende acil sezaryen oldum.
Bitane at ağızlı tanıdık telefonda bana 'sen şimdi sezaryen olduğun için anneliği de geç hissedersin' dedi.
Ben zaten üzülmüşüm normal olmadı diye, karnım 7 kat kesilmiş bide kas spazmı geçiriyorum. Nefes almaktan dolayı ağlıyorum canım acıyor diye bana bunu söylüyor.
O an ne küfürlere savurdum hatırlamıyorum.
Kapadım gitti telefonu.

Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.
Gulumsetebildiysem ne mutlu:))Ozure gerek yoktu.Trajikomik..

Gerizekali bunlar gercekten..
Neden yarim anne oluyormus?
Allah askina su deli sacmalarini kafaniza takip uzulmeyin.
Onemli olan bebegin ve annenin sagligi..

Emin ol herkes benzerini yaşadı.. sabırlı ol ve tavrını koy. Zor geçecek biliyorum ve sabrın çok tükenecek. Bazı Kaynanalar anne sendromu yasiyo kendini çocuğun annesi zannediyolar. Sürekli olarak kendi istedigini tekrar et taviz verme o senin cocugun

Benim kayınvalidem de aynı evi yalar yutar, beni evladından fazla sevdiğini söyler ama bunlar zaten doğru olamaz kiii... Yani kötü niyetli de değil ama bir değişik.
Takmamaya çalış. Bir de mesafe koy. Kendi işini kendin gör daha iyi.

Benim kayınvalidem de aynı evi yalar yutar, beni evladından fazla sevdiğini söyler ama bunlar zaten doğru olamaz kiii... Yani kötü niyetli de değil ama bir değişik.
Takmamaya çalış. Bir de mesafe koy. Kendi işini kendin gör daha iyi.
Mesafe istemiyor.Benimle cok yakin olmak istiyor.Zaten yapı olarak annemle bile mıç mıç iliskisi olan biri degilim.Mesafem var.Belkide o zoruna gidiyor.Ondan sozleri bilmiyorum..Degisik bir kadin.iyi mi kotu mu adlandiramiyorum..

Benim bebeklerimde 2 aylık şükür rabbim seninkinede sağlık huzur versin zira bu kaynana ile zor zamanlar gecirebilirain inanın benimki gelcem diyor telefon da gelip gidene kadar yaşlanıyorum ama dogum oncesi ve sonrası asla kendimi ezdirmedim hatta kaynanam hastane odasında bize beddua etti ben acısını günlerce sen ne biçim annesini diye çıkardım özel hastanede doğum yapmam 'dan tut çocuğa zeytinyağı vermedim diye türlü türlü söylemler ama benim cenem çoktur bu çocukların annesi benim siz değilsiniz diyor kendimi odaya kapatmisligim var asla ve asla bebeğinizin annesi gibi davranmasına izin vermeyin ben atlattım şükür şu an kimse ağzını açıp bu çocuk aç yok usudu yok şöyle yapyn ondan ağlıyor vesayre tarzında yorumda bulunmuyor velhasıl tavrını net olarak koyman çok önemli he sunuda söylüym ben o kadar çok soğudum ki herşeyi batıyor umarım bu raddeye gelmesin

Emin ol herkes benzerini yaşadı.. sabırlı ol ve tavrını koy. Zor geçecek biliyorum ve sabrın çok tükenecek. Bazı Kaynanalar anne sendromu yasiyo kendini çocuğun annesi zannediyolar. Sürekli olarak kendi istedigini tekrar et taviz verme o senin cocugun
Canim bebegimi dusundugu de yok.Bazen 10 gun gelmedigi oluyor..Geliyor onda da evi temizliyor.Esyalarimin yerini kendince duzenliyor,ayarliyor.Bir odama girip bakiyor.Bebekle ilgilendigi yok.Anne sen bir bebegin basinda dur dedim gecenlerde.Bir duşa gireyim.Bebk agliyor sesi geldi gittim baktim.Yasin okuyor.Gozu kitapta.Bebegin ustune tul ortmus.Tul yuzune dusmus.Kurtulmaya calisiyor buldum.Ben o manzarayi gorunce telaslandi.Bir utandi..Keske ilgilense.Tek işi direktif vermek,elestirmek.5 dakika kucaginda tutuyor yoruldum diyor..

Benim bebeklerimde 2 aylık şükür rabbim seninkinede sağlık huzur versin zira bu kaynana ile zor zamanlar gecirebilirain inanın benimki gelcem diyor telefon da gelip gidene kadar yaşlanıyorum ama dogum oncesi ve sonrası asla kendimi ezdirmedim hatta kaynanam hastane odasında bize beddua etti ben acısını günlerce sen ne biçim annesini diye çıkardım özel hastanede doğum yapmam 'dan tut çocuğa zeytinyağı vermedim diye türlü türlü söylemler ama benim cenem çoktur bu çocukların annesi benim siz değilsiniz diyor kendimi odaya kapatmisligim var asla ve asla bebeğinizin annesi gibi davranmasına izin vermeyin ben atlattım şükür şu an kimse ağzını açıp bu çocuk aç yok usudu yok şöyle yapyn ondan ağlıyor vesayre tarzında yorumda bulunmuyor velhasıl tavrını net olarak koyman çok önemli he sunuda söylüym ben o kadar çok soğudum ki herşeyi batıyor umarım bu raddeye gelmesin
Yazida da belirttigim gibi nefret etmekten korkuyorum..Biraz destek icin yazdim buraya.Icimde buyumesin.En azindan burda paylasayim diye.

Back
X